Nivea Baby
Nivea Baby
+ Raspunde
Rezultate de la 1 la 9 din 9
    polianasovar's Avatar
    Membru inregistrat la
    13.11.2007
    Postari in forum
    5
    Buna,

Cred ca e vorba de anorexie.Nu-mi mai explic nici eu fenomenele. Ideea e ca bb meu nu maninca ...aproape nimic.Are zile cind maninca mai bine , mai vad si alti copii pe forum care maninca mai putin , insa...nu vrea sa diversifice.Maninca doar lapte , iaurt cu fructe (neaparat cu fructe) cu biscuiti , cu fulgi de porumb , croasante , forneti cu brinza sau cascaval, banane,pere si rar mere , prajituri , ciocolata daca i-as da , ar minca mereu,insa are zile cind le refuza si pe astea.Inteleg ca i se ia de acelasi gust mereu,dar...d c nu inceraca altceva?A mincat inainte ciorba..insa la un moment dat are fuzat-o total.Si nu vrea sa incerce altceva.Refuza , chiar dcaa nu stie ce e.Asta e anorexie?

Mamaia incerca sa-i dea mincare cu forta.L-a speriat? L-a facut sa creada ca e un chin pt el sa manince?

mischaela2000's Avatar
    Membru inregistrat la
    25.08.2007
    Postari in forum
    8.093
    eu cred ca cea mai mare greseala e sa fortezi copilul sa faca ceva ... sa manince sau chiar altceva....
    ... pe la 3 luni mi-am fortat fetita si a vomitat pe nas ...
    de atubci stau si in cap...o pacalesc in toate felurile ... dar niciodata nu o fortez.
    Lilypie 3rd Birthday Ticker

ambrus silvia's Avatar
    Membru inregistrat la
    16.01.2007
    Postari in forum
    47
    exact aceeasi problema o avem si noi.Am observat ca tot o manca nasul si am cerut sa i se faca analize pentru viermisori,a avut bineinteles si i-am dat tratament dupa care a inceput sa manance foarte bine,dar nu a durat mult si acum iar face mofturi nu cred ca mai are ceva dar o zi mananca ,cealalta nu.Am decis ca dupa sarbatori sa ma duc la medicul ei sa-mi dea o reteta cu niste vitamine pt pofta de mancare,dar daca se face obeza?
    silvia

elenuca's Avatar
    Membru inregistrat la
    14.12.2006
    Postari in forum
    80
    nu cred ca este vb de anorexie...pentru ca anorexia este ceva psihic, cand refuza sa manance pentru a nu se ingrasa, si cand oricat de slab ar fi el se vede gras......deci nu cred ca la 2 ani se poate pune pb de asa ceva...
    elena

Moderator anca munteanu's Avatar
    Membru inregistrat la
    01.05.2006
    Postari in forum
    1.198
    Se descrei anorexie la copii, chiar si la bebelusi ca refuz alimentar. Ceea ce spuneti despre eviatrea mancarii pentru a nu se ingrasa este specific altei varste. In esenta, lipsa apetitului si refuzul de a se alimenta se incadreaza la anorexie indiferent de varsta.
    Exista cazuri grave de anorexie la copii mici, mari si la puberi si adolescenti. Cauzele sunt diverse, incepand cu cele organice si sfarsind cu cele psihologice.
    Din ce spuneti, inteleg ca refuza sa guste lucruri despre care nu stie ce gust au, ceea ce nu este anorexie. Si cnstat ca ceea ce mananca este mai mult dulce si fainos, ceea ce iarasi nu este bine.
    Prima recomandare de ordin psihologic este ca masa sa nu aiba nicio conotatie buna sau rea, nicio amenintare sau rcompensa (daca mananci, primesti cutare, daca nu mananci, patesti nu stiu ce). Apoi sa mancati cu el la masa, sa nu dureze mult masa, sa-i oferiti alimente diverse dar sa nu insistati excesiv sa le guste.
    Majoritatea copiilor sunt curiosi sa guste ce mananca adultii sau alti copii. Sa nu folositi amenintari, sperieturi, pacaleli.
    Puteti incerca sa-l cooptati in pregatirea mesei, in activitati distrctive cum ar fi aranjatul unei tartine, unei salate de fructe, mancarea sa fie atragatoare din punct de vedere estetic. Sa manance impreuna cu alti copii, sa nu-i dati sa manance intre mese.
    <b>cpap.anca@gmail.com</b>
    <a href="http://centrupsihologie.ro/">Centrul de Psihologie</a>

j&c
    j&c este offline.
    j&c's Avatar
    Membru inregistrat la
    05.08.2006
    Postari in forum
    1
    Buna tuturor,
    Si eu ma confrunt cu aceeasi problema la baietelul meu ,care are 2 ani si o saptamina si de vreo 5- 6 luni la fel cu mincarea, refuza sa guste .Se uita la ea si din privire alege fara sa guste.Hrana lui zilnica se bazeaza pe multe fainuoase nu dulce mai degraba as zice sarata.Nu bea sucuri ci doar apa si seara o cana de lapte,refuza fructele si legumele.Maninca doar niste rigle care contin fructe uscate si maruntite.
    La medic am fost si el spune ca nui nimic in neregula in ultimul an de viata a luat 2 kg in greutate si el e multumit.In schimb mie imi vine sa o iau razna cind vad cum maninca alti copii si el nu.Am uitat sa menzionez ca merge la cresa sta la masa cu copii si se uita cum ceilalti copii maninca tot, si el se joaca cu mincarea dar el nu maninca.
    Acasa mincam impreuna toti 3 la masa si la fel el maninca piine cu unt sau de citeva zile maninca si el doar 3-4 linguri de zeama din supa dar atit nu mai mult.
    Asa ca tare curioasa as fi si eu ce sa fac cu copiul meu sa guste mincarea si sa imi spuna ca nui place asa as mai intelge,dar nu el seleteaza din priviri.Si daca aceasta ar fi Anorexie cum ziceti voi se trateaza este o boala?eu nu am auzit personal de ea.
    Va doresc numai bine tuturor

florym's Avatar
    Membru inregistrat la
    31.08.2006
    Postari in forum
    14
    Nu este vorba despre anorexie, nicidecum...
    Face caca normal...?
    Iti cere ceva de mancare (orice) atunci cand are el chef?
    Ei bine, nu-l forta..lasa-l sa pape ceea ce vrea, numai nu-l lasa sa pape multe dulciuri (daca ii plac). Lasa-l sa te vada cand mananci tu, si ce mananci...vorbeste cu el atunci knd tu papi, spune-i ce papi, spune-i cat de bun este, si ce bine este sa papi cu lingurita. Invita-l sa bage un degetel sa simta daca ciorba este calda, apoi spune-i s abage degetelul in gurita sa vezi ce gust are...I se va parea interesant si haios sa faca asta. Nu trebuie sa pape, doar lasa-l sa descopere el mancarea. Chiar daca nu vrea sa pape, tu papa in continuare ca sa vada el ca tie iti place.
    Cand faci mancare, tine-l langa tine, sa te ajute, va invata legumele, tu ii vei explica cum faci papica...si uite asa il faci curios...Daca il fortezi, sau ii faci un program obligatotiu de masa, el va evita mereu sa pape...Lasa diferite papici consistente la indemana, si poate sa ve agata de ele ( ma refer mai ales la fructe, pufuleti..chestii din astea; nu cereale cu lapte...)
    Bafta multa!
    Stoian

8. Loading from
    irra's Avatar
    Membru inregistrat la
    26.10.2007
    Postari in forum
    812
    La varsta asta nu cred ca poate fi anorexie. Unii copii sunt mai mofturosi de la inceput sau devin asa pe parcurs. Cred ca e tare greu, doar fiecare mama vrea sa-si vada copilul mancand bine. Neaparat sa nu fie fortat sa manance. Incearca sa-i oferi numai variante sanatoase, pentru ca putinul pe care-l mananca sa-i fie macar benefic. Introdu mancaruri noi, interesante, prezinta-le cat poti de colorat, in forme, etc. E nevoie de creativitate si multa rabdare, si neaparat nu-l stresati sa manance. Se poate sa treaca perioada asta si sa inceapa sa manance ceva mai bine... se poate si sa fie mai mofturos in continuare si atunci e nevoie de si mai multa rabdare. Eu stiu, eu am fost si sunt mofturoasa la mancare si nu m-a ajutat deloc faptul ca parintii ma stresau cu mancarea. Succes!

olivera1975's Avatar
    Membru inregistrat la
    15.05.2008
    Postari in forum
    1
    Nu se va infometa singur. de obicei,in jurul varstei de 2 ani incepe sa se intample asta, dar la unii copii chiar mai devreme.
    Asa cum spunea un psiholog mai sus... nu il fortati. De foame nu va muri si nici nu se va imbolnavi. Am aceeasi problema cu baietelul meu doar ca atunci cand face asa,nu ii dau absolut nimic decat apa... Cel mai mult a stat fara sa manance aproape o zi. Daca il vezi ca se joaca, ca raectioneaza normal la orice, numai la mancare nu, nu te ingrijora. Nu spun sa fii pasiva, dar nici motiv de panica nu e. Cand ii e foame, mananca. Incearca sa mananci in jurul lui... daca te ignora, ignora-l si tu pe el, dar asta nu inseamna ca nu poti juca umpic teatru sa il faci curios (mmmm ce bun e.... woow... de astea :). Uneori tzine, alteori nu.
    Sunt reactii specifice varstei si e normal. Daca ar manca non stop pana la 5 ani, atunci e motiv de panica ca e diferit :)))
    Oli Rusu

Reguli de postare

• Nu poti posta subiecte noi.
  • Nu poti posta raspunsuri noi.
  • Nu poti atasa fisiere.
  • Nu iti poti edita postarile.
© 2010 copilul.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea copilul.ro si nu pot fi preluate fara acord scris. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa info@copilul.ro.