Ultimele discutii din forum
  1. #1
    Floricica Avansata katalina's Avatar
    Membru inregistrat la
    16.10.2007
    Postari in forum
    2.287
    eu ii fac piticei mele prajiturele in casa ,le prefer pe acestea in defavoarea celor din comertz ,mi se par mult mai sanatoase.
    as propune ca aici sa postam diferite retete de biscuiti ,prajiturele sa ne mai inspiram una de la alta.

  2. #2
    Floricica Nou Venita drmirabela's Avatar
    Membru inregistrat la
    27.12.2008
    Postari in forum
    31
    foarte frumos ca faceti prajiturile in casa. e bine sa stiti ce mananca copilul si acest lucru nu e valabil numai la prajituri,ci la toata papica pe care o dati micutului.
    dr. Mirabela Cascaval medic rezident pediatru - drmirabela.blogspot.com

  3. #3
    Floricica Veterana ursulet's Avatar
    Membru inregistrat la
    19.01.2009
    Localitate
    Giurgiu
    Postari in forum
    16.546
    Si eu prefer sa-i fac prajiturele de casa..dar singurele care ii plac sunt biscuitii...In rest, daca ma vede ca aduc farfuria cu prajituri in camera, incepe sa strige nu, nu si sa planga, crezand ca ii voi da si lui.Dar cu siguranta, m-ar interesa cateva retete noi de prajiturele pt copii mici.
    - Daruind, facem lumea mai buna!

    Due Date
    Due Date
    Blogul meu:
    http://ursuletinazdravani.wordpress.com/
    Va astept cu drag la cumparaturi:
    https://picasaweb.google.com/cocolin...CARIISIHAINUTE

  4. #4
    Floricica Avansata katalina's Avatar
    Membru inregistrat la
    16.10.2007
    Postari in forum
    2.287
    si pe mine m-ar interesa niste retete
    incep eu ,cu clasica palcinta cu mere care piticei mele ii place foarte mult si mananca cu placere.
    foi: 10 linfuri lapte ,10 linguri ulei ,2 oua ,zahar dupa gust faina cat cuprinde ,se portioneaza aluatul in 2 parti egale si se intind foile.
    umplutura: 2 mere mari rase ,pesmet cat sa absoarba zeama merelor ,zahar dupa gust si scortisoara ,se amesteca toate.
    se pune prima foaie in tava ( tava unsa cu ulei si tapetata cu faina),se adauga umplutura apoi se adauga si urmatoarea foaie ,se taie.
    eu pun 40 de min la 180 de grade.

  5. #5
    Floricica Cu Vechime cristeepas's Avatar
    Membru inregistrat la
    01.11.2007
    Postari in forum
    6.010
    budinca

    jumatate pachet spagheti se fierb in apa cu putina sare
    1 iaurt mare sau 700-800g branza proaspata de vaci se amesteca cu 6 oua batute bine in prealabil, 2-3 liguri zahar, stafide
    pastele se scurg si se spala sub jet de apa rece. se amesteca cu celelate ingrediente, se pun intr-un vas uns cu ulei si se dau la cuptor
    Cris si Bobo (24 nov 2007)

  6. #6
    Floricica Veterana ursulet's Avatar
    Membru inregistrat la
    19.01.2009
    Localitate
    Giurgiu
    Postari in forum
    16.546
    Imi voi face si eu cat de curand timp sa adaug niste retete, chiar daca noi, inca nu mancam prea multe prajiturele.
    - Daruind, facem lumea mai buna!

    Due Date
    Due Date
    Blogul meu:
    http://ursuletinazdravani.wordpress.com/
    Va astept cu drag la cumparaturi:
    https://picasaweb.google.com/cocolin...CARIISIHAINUTE

  7. #7
    Floricica Veterana ursulet's Avatar
    Membru inregistrat la
    19.01.2009
    Localitate
    Giurgiu
    Postari in forum
    16.546
    CORNULETE CU BRANZA
    Ai nevoie de: 150 g branza de vaci, 150 g unt, 150 g faina, 5-6 linguri de zahar, un varf de cutit de bicarbonat de sodiu, un plic zahar vanilat.
    Cum procedezi:
    Freci bine untul, apoi il amesteci cu faina, zaharul si bicarbonatul. Framanti aluatul si intinzi o foaie subtire, pe care o tai in patratele. Branza de vaci frecata cu zaharul vanilat se ia cu lingurita si se aseaza in centrul fiecarui patrat.
    Nu-ti mai ramane decat sa rulezi fiecare bucatica de aluat, in diagonala, pornind cu unul dintre colturi, si sa dai rulourilor forma de semiluna cunoscuta. Coace-le la foc potrivit pana cand devin aurii, apoi da-le cu zahar pudra.

    Nu este o reteta inventata de mine, dar am aflat=o de curand si abia astept sa-i fac lui Danut

    - Daruind, facem lumea mai buna!

    Due Date
    Due Date
    Blogul meu:
    http://ursuletinazdravani.wordpress.com/
    Va astept cu drag la cumparaturi:
    https://picasaweb.google.com/cocolin...CARIISIHAINUTE

  8. #8
    Floricica Avansata doloro's Avatar
    Membru inregistrat la
    25.11.2007
    Postari in forum
    2.392
    Iata o prajitura cu morcov , eu am facut de cateva ori si a iesit delicioasa!!
    Va trebuie:
    -2 oua
    -100gr zahar
    -5 linguri ulei vegetal
    -150gr morcovi dati pe razatoare
    -100gr faina(eu folosesc din aceea care contine praf de copt),daca folositi simpla atunci trebuie sa adaugati praf de copt
    -100gr fructe uscate-stafide,caise..
    -scortisoara
    Mixeaza ouale,zaharul si uleiul.Adauga restul ingredientelor
    si mesteca bine,pune intr-o tava unsa sau in hartie de copt si pune la cuptor pt 20 min la 190 grade.
    In loc de faina alba se poate folosi cea integrala.
    Lilypie Kids Birthday tickers



    Lilypie First Birthday tickers

  9. #9
    Floricica Nou Venita carmendia's Avatar
    Membru inregistrat la
    13.05.2008
    Postari in forum
    284
    copilul nu prea se omoara cu dulciurile(deocamdata), in schimb, eu ma inscriu in clubul mancatorilor de prajiturele in special cele "de casa". Am sa va dau o reteta pe care eu am facut-o vineri si s-a mancat toata ,asa ca am facut si sambata si a disparut la fel de repede, in cele din urma am mai facut si luni seara iar astazi(miercuri)...nu mai este.
    RETETA
    Ingrediente:
    -un pachet de unt (200 g);
    -coaja rasa de la o lamaie;
    -4 pliculete de zahar vanilat;
    -4 oua;
    -o lingurita bicarbonat;
    -300 g zahar;
    -100 g nuci macinate;
    -gem;
    -faina cat cuprinde pentru o coca moale.

    MOD DE PREPARARE
    Aluat: unt+ 200 g zahar+ 4 galbenusuri+ coaja rasa de la o lamaie+ 2 pliculete zahar vanilat+ o lingurita de bicarbonat stins cu zeama de lamaie+ faina cat cuprinde pentru a iesi o coca nu prea tare( ca cea de cozonac). Se intinde(grosime= 2 cm) intr-o tava tapetata cu ulei si gris.
    Aluatul se unge cu 2-3 linguri de gem.
    Deasupra se intinde spuma : 4 albusuri + 100 g zahar+ 2 pliculete zahar vanilat+ nucile macinate.
    Se tine la cuptor aproximativ 20 min, pana se rumeneste pe margine.

    Foarte buna, mie imi place.
    Andrei & Carmen

  10. #10
    Floricica Avansata katalina's Avatar
    Membru inregistrat la
    16.10.2007
    Postari in forum
    2.287
    doloro super reteta ta ,am incercat-o astazi .
    sunt absolut delicioase prajiturelele.

  11. #11
    Floricica Avansata doloro's Avatar
    Membru inregistrat la
    25.11.2007
    Postari in forum
    2.392
    Katalina , ma bucur ca ti-a placut , o sa fac si eu azi una.
    Lilypie Kids Birthday tickers



    Lilypie First Birthday tickers