Newsletter · Concursuri · Adrese Utile

Cont nou
Fertilitate Sarcina Nastere Bebelusi Copii 1-3 ani Copii 3-6 ani Scolari Magazin Forum Comunitate
Ultimele discutii din forum
+ Raspunde
Pagina 8 din 8
Prima paginaPrima pagina ... 2 3 4 5 6 7 8
    Floricica Nou Venita daniela69's Avatar
    Membru inregistrat la
    08.02.2012
    Postari in forum
    13
    DE ziua ficei mele si a sotului comand torturi delicioase .

Floricica Nou Venita Dan01's Avatar
    Membru inregistrat la
    07.09.2011
    Postari in forum
    4
    Facem tort cu ocazia zilelor de nastere, mai ales cu ocazia zilei de nastere a fetitei noastre.
    Iar tortul care ne place cel mai tare este tortul diplomat: (reteta am luat-o de pe blogul Laurei Sava, dar si noi o facem aproximativ la fel)

Ingrediente:
    - 5 galbenusuri
    - 200 g. zahar
    - 1, 2 pliculete zahar vanilat sau cateva picaturi esenta de vanilie
    - 500 ml. lapte
    - 10 foite gelatina sau 20 g. gelatina granule (2 pliculete)
    - 250 g. frisca lichida
    - 2, 3 portocale
    - 2, 3 kiwi
    - 2 banane
    - 1 cutie compot de ananas (rondele)
    - 200 g. piscoturi de sampanie

Mod de preparare:
    Se pune gelatina la inmuiat in apa rece (daca folositi foite de gelatina, le rupeti in jumatate si le puneti in multa apa rece; daca folositi gelatina granule, puneti atata apa cat sa treaca cu doua degete peste ele)
    Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce se albesc (cca. 8-10 minute). Se toarna deasupra laptele caldut si se pune totul la bain-marie sau pe foc foarte mic, amestecand continuu; cand compozitia se mai ingroasa si "imbraca" lingura se da deoparte si se adauga gelatina inmuiata. Se amesteca bine si se lasa la racit. Se bate apoi frisca lichida cu zaharul vanilat sau esenta de vanilie si se incorporeaza compozitiei. Se tine la frigider pana cand se pregateste forma, si fructele :)
    Se tapeteaza cu folie transparenta o forma de tort rotunda cu diam. de 26 cm.

Se curata de coaja fructele; peretii si fundul formei se imbraca in felii de ananas, banane si portocale (aici intra in scena imaginatia proprie).
    Se toarna jumatate din compozitia racita deasupra fructelor. Se presara felii de banana sau bucatele de ananas (noi am ales banane, fiindca ii plac mult Marei :P) si se toarna cealalta jumatate de crema. La final, se aseaza un strat de piscoturi (pe care le insiropati cu suc de ananas din conserva) pe toata suprafata tortului, apasand usor. Se acopera forma cu folie si se lasa la frigider pentru minim 4-5 ore (eu l-am lasat pana a doua zi), dupa care se rastoarna cu grija pe platoul de servit.

Pofta buna!!!

Administrator Floricica Debutanta administrator's Avatar
    Membru inregistrat la
    19.04.2005
    Postari in forum
    764
    Dragelor, multumim pentru participarea la concursul nostru dulce, dulce cu Edulce!

Castigatorii celor trei torturi puse la dispozitie de Edulce sunt:

speranta - un tort Buburuza
    dami28elena11 - un tort Arici
    dan01 - un tort Winnie the Pooh

Multumim pentru participare si va asteptam si la concursurile noastre viitoare!

Floricica Nou Venita iordy's Avatar
    Membru inregistrat la
    10.01.2011
    Postari in forum
    2
    cand e ziua pretenelor mele comand mereu tort.e un obicei ca la fiecare zi onomasica sa le fac cadou un tort.tiramisu imi place f mult.

Floricica Nou Venita speranta's Avatar
    Membru inregistrat la
    02.03.2007
    Postari in forum
    30
    truehttps://www.facebook.com/edulce.roBuna.nu reusesc sa incarc de aici si nici de pe image...
    imi merge greu netu si de asta poate
    va multumesc pt tort,copilul,ro si Edulce.ro.
    wee.placut
    https://www.facebook.com/photo.php?f...r&notif_t=like
    Felicitari si celorlate,mamici.sa mancati sanatosi.pop
    neata asa arata .

Uploaded with ImageShack.us
    Modificata de speranta; 27.02.2012 la 05:24:33.

Moderator Floricica Veterana dami28elena11's Avatar
    Membru inregistrat la
    18.07.2006
    Postari in forum
    24.016
    am primit si noi tortul!
    Multumim edulce!
    Imagini atasate
    Elena are nevoie de ajutorul vostru!Povestea ei o puteti gasi pe blogul de mai jos!
    BLOGUL MEU pentru Elena

Mami a doi copilasi nazdravani Elena 11 mai 2006 si Damian 28 octombrie 2009

Administrator Floricica Novice daniela37's Avatar
    Membru inregistrat la
    02.05.2011
    Postari in forum
    520
    Dan01 ne-a trimis si el fotografii cu tortul pe care l-au primit de la Edulce.ro. Se pare ca a fost o bunatate de tort.

- Daruind, facem lumea mai buna!

"Fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume" - Mahatma Gandhi

8. Floricica Avansata

+ Raspunde
Pagina 8 din 8
Prima paginaPrima pagina ... 2 3 4 5 6 7 8
22 Mai
40,688
139,914
35,959
© 2011 copilul.ro Toate drepturile rezervate. Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea copilul.ro si nu pot fi preluate fara acord scris. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa de contact.