Ultimele discutii din forum
  1. #56
    Moderator Floricica Veterana maryann32's Avatar
    Membru inregistrat la
    16.04.2008
    Localitate
    Suceava
    Postari in forum
    20.699
    Citat Postat de the_listener Vezi mesajul
    nop ... DOAMNE fereste de asa medici ... isi mai mentine parerea nico? daca e da nu am de ce sa raspund .... ha ha ha
    multa iubire
    No problem, pot gasi foarte bine informatia in alta parte, si sigur fara stilul care deja ma plictiseste!

  2. #57
    Floricica Cu Vechime fluturas's Avatar
    Membru inregistrat la
    26.06.2007
    Postari in forum
    5.785
    vai de cine intra sa se informeze si da peste enshpe mii de aberatii....fuge mancand pamantul...aviz mamicilor amatoare de sfaturi..mai bine gasesc un medic competent si plin de pasiunea meseriei..

    multa iubire imi creste glicemia rapid...
    Cristina si Alex Darius
    (16 aprilie 2007)



  3. #58
    Moderator Floricica Veterana maryann32's Avatar
    Membru inregistrat la
    16.04.2008
    Localitate
    Suceava
    Postari in forum
    20.699
    Da, deja mi-a ajuns pe azi! Mi s-a facut lehamite de cat de destept si informat esti. No, fii la tine acolo, fericit mancand banane, portocale si mai ales, minunata SOIA!

  4. #59
    Floricica Cu Vechime flora73's Avatar
    Membru inregistrat la
    27.03.2008
    Postari in forum
    7.653
    ca tot e la moda sa dai copy/paste

    Patrunjelul, unul dintre cele mai cunoscute si apreciate zarzavaturi, consumat deseori in salate si preparate culinare este un tonic general, un antioxidant si un purificator al organismului.
    Datorita compozitiei sale el intareste imunitatea, are proprietati antitumorale si antialergice indeplinind un rol important in distrugerea radicalilor liberi.

    Compozitie chimica
    Este bogat in vitamina C, provitamina A, fier si mangan (100 g de patrunjel proaspat contine 200-240 mg vitamina C, 60 mg provitamina A, 19 mg fier si 0,5 mg mangan).
    Patrunjelul este de 4 ori mai bogat in vitamina C decat portocala, iar continutul de fier este mult mai mare decat cel din spanac.
    Practic cu 25-30 mg patrunjel acoperim necesarul zilnic de vitamina C (60-70 mg).
    Patrunjelul mai contine apiol, principiu estrogen, alte vitaminwe (B, E), calciu, fosfor, magneziu, sodiu, potasiu, sulf, iod, clorofila precum si un aminoacid numit histidina care franeaza dezvoltarea tumorilor.

    Proprietati ale patrunjelului

    - Intareste sistemul de aparare al organismului.
    - Stimuleaza sistemul nervos.
    - Este antiinfectios.
    - Elimina sau limiteaza procesele inflamatoare.
    - Regleaza ciclul menstrual.
    - Este diuretic (eliminand apa, ureea, acidul uric si clorurile) si depurativ curatand corpul de toxine.
    - Antiseptic al sangelui, al tubului digestiv si al cailor urinare.
    - Vasodilatator.
    - Antitumoral, antianemic, antirahitic si antiscorbutic.
    - Stimuleaza expectoratia eliminand din bronhii si plamani substantele daunatoare.
    - Impiedica uscarea conjunctivei si a corneei.
    - Favorizeaza cresterea transpiratiei contribuind si in acest fel la eliminarea toxinelor.
    - Este regenerator capilar.
    - Vermifug.
    - Stimulent al fibrelor musculare netede (intestinale, urinare, biliare, uterine).
    - Neutalizeaza efectele nocive ale tutunului si alcoolului.

    Cand ne poate ajuta patrunjelul ?

    El ajuta in toate starile cu imunitate slabita, stari infectioase, alergii, convalescenta, batranete, boli de uzura, oboseala, astenie, surmenaj fizic si intelectual, anemie, boli ale sangelui, atonie a vezicii biliare, afectiuni hepatice (hepatita, ciroza, colicistita), afectiuni renale sau ale vezicii urinare, reumatism, guta, dureri articulare (in special cele din timpul menopauzei), menstre dureroase, ciclu menstual neregulat, celulita.


    Cum ne poate ajuta patrunjelul?

    Prin cure unde sunt folosite atat frunzele verzi proaspete cat si radacina.

    a) Cura cu salata de patrunjel

    Se marunteste o legatura de patrunjel proaspat, se adauga putin ulei de masline si putina zeama de lamaie. Se mai pot adauga cativa catei de usturoi, seminte de dovleac sau de susan.
    Se mananca zilnic o salata timp de 10-14 zile.
    Cura este tonica si revigoranta, contribuind astfel la intarirea sanatatii.
    Observatie: Salata de patrunjel este benefica si pentru combaterea starilor neplacute dupa consumul exagerat de alcool.

    b) Cura cu suc de patrunjel

    Patrunjelul poate fi consumat si sub forma de suc pur obtinut cu storcatorul electric.
    Se pun frunzele in storcator si apa cat sa le cuprinda. Se pareaza totul pana devine o pasta. Aceasta pasta se poate bea ca atare sau se bea filtrata. Este recomandat ca sucul sa se bea imediat ce a fost preparat. In nici un caz nu se tine in frigider mai mult de cinci ore. Se bea zilnic sucul obtinut dintr-o legatura de patrunjel preferabil inainte de a manca.
    Cura dureaza doua saptamani.

    Pentru combaterea menstrelor dureroase si pentru reglarea ciclului menstrual se bea cu cateva zile inainte de menstruatie cate 100 ml suc de frunze pe zi in doza unica.

    Sucul de patrunjel este foarte puternic, motiv pentru care el se consuma in cantitati mici (cantitatile mari pot produce tulburari ale sistemului nervos) sau in amestec cu alte sucuri de legume.
    Amestecand sucul de patrunjel cu suc de morcov, de telina sau de spanac se obtin efecte terapeutice dintre cele mai puternice.

    Sucul de patrunjel este folosit si in cosmetica pentru curatirea tenului sau ca remediu contra pistruilor. Sucul se aplica pe fata seara, mentinandu-se peste noapte. Dimineata se spala cu apa calda.

    Patrunjelul are containdicatii?

    Curele cu patrunjel sunt contraindicate femeilor insarcinate si celor care alapteaza. In aceste cazuri se poate consuma totusi patrunjel dar in cantitati normale ( adaugat in salate, supe si ciorbe).
    Patrunjelul contine substanta numita apiol care stimuleaza contraciile uterine.
    El diminueaza secretia lactata si o poate chiar opri daca pe sani se aplica frunze de patrunjel strivite.

    Nah......exact peste tot ca patrunjelul.
    "Logica te duce de la A la B, imaginatia te duce peste tot"-A. Einstein

  5. #60
    Floricica Cu Vechime flora73's Avatar
    Membru inregistrat la
    27.03.2008
    Postari in forum
    7.653
    si ca sa fie peste tot ca patrunjelul

    Daca ai sistemul imunitar slabit, nu ai pofta de mancare esti racit sau ai probleme digestive poti incerca o cura cu patrunjel. Aceasta planta este un complex foarte puternic de vitamine, provitamine, magneziu, calciu, fosfor, potasiu, sulf, cupru, aminoacid si clorofila.
    Calciul din patrunjel ne ofera oase si dinti mai puternici, magneziul ajuta la fixarea calciului, iodul ajuta glanda tiroidiana sa functoneze asa cum trebuie, iar aminoacidul impiedica dezvoltarea tumorilor .

    Patrunjelul este de patru ori mai bogat in vitamina C decat o portocala, astfel ca 100 de grame de patrunjel contin aproximativ 240 mg de vitamina C. De asemenea, verdeata contine mai mult fier decat spanacul si ofera mai multe proteine decat doua oua.
    Vitamina B12 continuta de patrunjel, intr-o cantitate considerabila, ajuta la dezvoltare normala a celulelor si este foarte importanta pentru sarcina, pentru fertilitate, potenta sau pentru prevenirea unor boli degenerative (cancerul, Parkinson sau alte boli cerebrale). Din pacate, actiunea vitamine B12 din alte alimente este blocata de antibiotice, pastile contraceptive, substante toxice etc, insa patrunjelul lupta cu succes impotriva acestor dezechilibrari.
    Planta are, de asemenea, rolul de a echilibra si stimula energia organelor datorita substantelor nutritive esentiale.
    Intareste sistemul imunitar
    Patrunjelul are proprietati antialergice, intareste sistemul imunitar si distruge radicalii liberi. Acesta stimuleaza sistemul nervos, regleaza menstruatia si indeparteaza durerile provocate de aceasta, este un bun antiseptic al tubului digestiv, al sangelui si al cailor urinare.
    Infrumuseteaza podoapa capilara
    Pantrunjelul poate fi utilizat cu succes in compozitia mastilor pentru par, acesta fiind de 6 ori mai puternic decat ginsengul . Este un tonic excelent si iti poate infrumuseta podoaba capilara mai mult decat orice produs scump de pe piata.
    Neutralizeaza efectele viciilor
    Fumatorii si persoanele consumatoare de alcool se pot bucura si ei de beneficiile patrunjelului. Acesta neutralizeaza efectele nocive ale tutunului si ale alcoolului.
    Lupta impotriva impotentei si a sterilitatii masculine
    Specialistii in medicina naturista sunt de parere ca un tratament de 40 de zile, de patru o zi pe zi, cate jumatate de lingurita de pulbere de seminte de patrunjel, poate sa ii scape pe barbati de problemele sexuale.
    Combate respiratia urat mirositoare
    Cateva frunze de patrunjel te scapa de halena si da un miros placut respiratiei tale. Mai mult decat atat, patrunjelul actioneaza ca un dezinfectant al cailor respiratorii medii si superioare. Este foarte recomandat persoanelor cu probleme respiratorii.
    Ofera pofta de mancare
    Patrunjelul este un medicament excelent pentru persoanele anorexice ori pentru cele fara pofta de mancare. Cateva frunze mestecate inainte de ora mesei, vor spori foamea si pofta. De asemenea, patrunjelul alunga greata si starile de voma.
    Lupta impotriva tumorilor
    Specialistii au descoperit de curand ca frunzele de patrujel au proprietati antitumorale. Astfel, consumat crud in supe, salate sau ciorbe, patrunjelul ofera protectie cailor respiratorii si plamanilor, ficatului, rinichilor si impiedica aparitia tumorilor canceroase. De asemenea, s-a observat ca persoanele care sufereau de tumori cerebrale si consumau patrunjel si-au imbunatatit vizibil starea de sanatate.
    Purifica trupul
    Patrunjelul imbunatateste digestia, elimina toxinele si intretine organismul. Tot acesta regleaza nivelul esterogenului si lupta impotriva sindromului premenstrual. Astfel, depresia, iritabilitatea, starile de nervozitate pot fi indepartate cu ajutorul consumului de patrunjel.
    Are grija de silueta
    Medicii naturisti sunt de parere ca o cura cu fiertura de patrunjel, poate ajuta pe oricine sa scape de kilogramele in plus. Astfel, un kilogram de patrunjel fiert in doi litri de apa poate fi secretul siluetei ideala, daca sucul este baut, cate o lingura, din ora in ora.
    Trateaza conjunctivita
    Sucul obtinut din frunzele plantei se pot folosit pentru umezirea compreselor oculare. De asemenea, sucul de patrunjel amestecat cu sucul de morcovi ( 50 – 200 ml, dimineata si seara) se poate bea pentru indepartarea conjunctivitei.
    Elimina nisipul de la rinichi
    Radacinile de patrunjel sunt eficiente in eliminarea nisipului din rinichi. Medicii naturisti ne recomanda sa spalam o jumatate de kilogram de radacini, sa le dam printr-o razatoare de sticla si sa le fierbem, la foc mic, in 1,5 litri de apa pana cand o treime din apa scade. Zeama se scurge si se pastreaza la frigire, iar in fiecare dimineata, timp de 40 de zile, se bea cate un paharel de lichid pe stomacul gol.
    Contraindicatii
    Desi patrunjelul are foarte multe beneficii, acesta nu trebuie sa fie consumat in cantitati mari de catre gravide ori femeile care alapteaza. Astfel, curele cu patrujel trebuie evitate, iar patrunjelul se consuma in cantitati moderate, doar in supe ori ciorbe.
    Patrunjelul opreste sau diminueaza secretia lactata (in cazul femeilor care alapteaza) si stimuleaza contractiile uterine (in cazul celor gravide) si poate provoca avortul.
    Precautii
    In cazul in care doresti sa tii o cura de patrunjel, trebuie sa oferi foarte mare atentie cantitatii. Astfel, adultii nu trebuie sa bea mai mult de 200 ml de suc de patrunjel pe zi, iar copiii au voie sa consume cel mult 60 ml de suc pe zi. In cazurile in care se depaseste doza, riscurile de deranjamente digestive ori hiperexcitabilitate nervoasa sunt foarte mari.
    Patrunjel in ghiveciul de pe pervaz
    Daca nu ai incredere in comercianti sau poate doar vrei sa ai un ghiveci frumos aranjat si aromat, poti avea propria „gradina” de patrunjel. Astfel, ai nevoie de un ghiveci cu gura larga cu un pamant usor prin care apa sa se scurga cu usurinta (pamant de flori amestecat cu nisip) si seminte pe care le gasesti la florariile specialitate sau in orice supermarket la raioanele special amenajate.
    Ghiveciul trebuie tinut intr-un loc luminos, cu o temperatura constanta (in jur de 23 de grade Celsius). Lipsa luminii ingreuneaza cresterea frunzelor. Este indicat ca plantele sa stea pe pervazul geamului din bucatarie, orientate catre sud.
    Planta trebuie udata cu putina apa, mai ales iarna. Vei stii cand planta are nevoie de apa, deoarece pamantul de la suprafata incepe sa se usuce.
    Este foarte important ca imediat dupa ce ati plantat semintele, sa le acoperiti cu o folie transparenta de plastic si sa ii faceti cateva gauri pentru a avea aer. Folia poate fi indepartata numai in momentul in care plantele incep sa se vada.
    Patrunjelul este o planta care se regenereaza foarte repede, astfel ca nu trebuie sa va faceti griji daca rupeti mereu din ea.
    "Logica te duce de la A la B, imaginatia te duce peste tot"-A. Einstein

  6. #61
    Moderator Floricica Avansata NicoleD's Avatar
    Membru inregistrat la
    15.05.2011
    Postari in forum
    1.467
    Citat Postat de flora73 Vezi mesajul
    ca tot e la moda sa dai copy/paste

    Patrunjelul, unul dintre cele mai cunoscute si apreciate zarzavaturi, consumat deseori in salate si preparate culinare este un tonic general, un antioxidant si un purificator al organismului.
    Datorita compozitiei sale el intareste imunitatea, are proprietati antitumorale si antialergice indeplinind un rol important in distrugerea radicalilor liberi.

    Compozitie chimica
    Este bogat in vitamina C, provitamina A, fier si mangan (100 g de patrunjel proaspat contine 200-240 mg vitamina C, 60 mg provitamina A, 19 mg fier si 0,5 mg mangan).
    Patrunjelul este de 4 ori mai bogat in vitamina C decat portocala, iar continutul de fier este mult mai mare decat cel din spanac.
    Practic cu 25-30 mg patrunjel acoperim necesarul zilnic de vitamina C (60-70 mg).
    Patrunjelul mai contine apiol, principiu estrogen, alte vitaminwe (B, E), calciu, fosfor, magneziu, sodiu, potasiu, sulf, iod, clorofila precum si un aminoacid numit histidina care franeaza dezvoltarea tumorilor.

    Proprietati ale patrunjelului

    - Intareste sistemul de aparare al organismului.
    - Stimuleaza sistemul nervos.
    - Este antiinfectios.
    - Elimina sau limiteaza procesele inflamatoare.
    - Regleaza ciclul menstrual.
    - Este diuretic (eliminand apa, ureea, acidul uric si clorurile) si depurativ curatand corpul de toxine.
    - Antiseptic al sangelui, al tubului digestiv si al cailor urinare.
    - Vasodilatator.
    - Antitumoral, antianemic, antirahitic si antiscorbutic.
    - Stimuleaza expectoratia eliminand din bronhii si plamani substantele daunatoare.
    - Impiedica uscarea conjunctivei si a corneei.
    - Favorizeaza cresterea transpiratiei contribuind si in acest fel la eliminarea toxinelor.
    - Este regenerator capilar.
    - Vermifug.
    - Stimulent al fibrelor musculare netede (intestinale, urinare, biliare, uterine).
    - Neutalizeaza efectele nocive ale tutunului si alcoolului.

    Cand ne poate ajuta patrunjelul ?

    El ajuta in toate starile cu imunitate slabita, stari infectioase, alergii, convalescenta, batranete, boli de uzura, oboseala, astenie, surmenaj fizic si intelectual, anemie, boli ale sangelui, atonie a vezicii biliare, afectiuni hepatice (hepatita, ciroza, colicistita), afectiuni renale sau ale vezicii urinare, reumatism, guta, dureri articulare (in special cele din timpul menopauzei), menstre dureroase, ciclu menstual neregulat, celulita.


    Cum ne poate ajuta patrunjelul?

    Prin cure unde sunt folosite atat frunzele verzi proaspete cat si radacina.

    a) Cura cu salata de patrunjel

    Se marunteste o legatura de patrunjel proaspat, se adauga putin ulei de masline si putina zeama de lamaie. Se mai pot adauga cativa catei de usturoi, seminte de dovleac sau de susan.
    Se mananca zilnic o salata timp de 10-14 zile.
    Cura este tonica si revigoranta, contribuind astfel la intarirea sanatatii.
    Observatie: Salata de patrunjel este benefica si pentru combaterea starilor neplacute dupa consumul exagerat de alcool.

    b) Cura cu suc de patrunjel

    Patrunjelul poate fi consumat si sub forma de suc pur obtinut cu storcatorul electric.
    Se pun frunzele in storcator si apa cat sa le cuprinda. Se pareaza totul pana devine o pasta. Aceasta pasta se poate bea ca atare sau se bea filtrata. Este recomandat ca sucul sa se bea imediat ce a fost preparat. In nici un caz nu se tine in frigider mai mult de cinci ore. Se bea zilnic sucul obtinut dintr-o legatura de patrunjel preferabil inainte de a manca.
    Cura dureaza doua saptamani.

    Pentru combaterea menstrelor dureroase si pentru reglarea ciclului menstrual se bea cu cateva zile inainte de menstruatie cate 100 ml suc de frunze pe zi in doza unica.

    Sucul de patrunjel este foarte puternic, motiv pentru care el se consuma in cantitati mici (cantitatile mari pot produce tulburari ale sistemului nervos) sau in amestec cu alte sucuri de legume.
    Amestecand sucul de patrunjel cu suc de morcov, de telina sau de spanac se obtin efecte terapeutice dintre cele mai puternice.

    Sucul de patrunjel este folosit si in cosmetica pentru curatirea tenului sau ca remediu contra pistruilor. Sucul se aplica pe fata seara, mentinandu-se peste noapte. Dimineata se spala cu apa calda.

    Patrunjelul are containdicatii?

    Curele cu patrunjel sunt contraindicate femeilor insarcinate si celor care alapteaza. In aceste cazuri se poate consuma totusi patrunjel dar in cantitati normale ( adaugat in salate, supe si ciorbe).
    Patrunjelul contine substanta numita apiol care stimuleaza contraciile uterine.
    El diminueaza secretia lactata si o poate chiar opri daca pe sani se aplica frunze de patrunjel strivite.

    Nah......exact peste tot ca patrunjelul.
    Bravo Flora, un copy/paste la obiect, orice ...poate aprecia asta!
    Maxima ta cu logica merge perfect acum cu toata nebunia asta de pe forum, poate pricepe careva ceva!

  7. #62
    Floricica Cu Vechime flora73's Avatar
    Membru inregistrat la
    27.03.2008
    Postari in forum
    7.653
    Nah, patrunjel peste tot

    Detoxifiati-va organismul cu ajutorul patrunjelului!



    Publicat inFarmacia naturii
    Patrunjelul este o planta folosita intens in bucataria romaneasca la condimentarea unei game diverse de mancaruri. In egala masura, de la acesta se utilizeaza radacina pivotanta si frunzele fara de care gustul mancarurilor ar fi altul.


    Desi il consumam intr-o forma sau alta in fiecare zi, nu suntem mereu constienti de proprietatile sale medicale. Va prezentam in continuare proprietatile curative ale patrunjelului si in ce tipuri de afectiuni este recomandat. La o scurta analiza, patrunjelul contine vitaminele A, B, C, E, mangan, fier, calciu, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, sulf si iod. De asemenea, aceasta planta mai contine histidina, un aminoacid care poate incetini dezvoltarea tumorilor.

    Proprietati terapeutice

    Primavara si toamna ne confruntam de obicei cu o scadere a nivelului vitaminelor si mineralelor din organism, motiv pentru care sunt indicate curele intensive cu legume si fructe. Alaturi de alte cruditati, patrunjelul poate remedia diverse carente:
    imbunatateste sistemul imunitar, il tonifica pe cel nervos; ajuta in lupta impotriva infectiilor; regleaza menstruatia; amelioreaza probleme circulatorii prin efectul de dilatare al vaselor sangvine; ajuta la detoxifierea organismului; neutralizeaza efectele daunatoare ale tutunului si consumului de alcool.
    Pacientii carora le este recomandata o cura de detoxifiere a organismului pot utiliza cu incredere patrunjelul pentru ca el favorizeaza eliminarea toxinelor prin transpiratie, neutralizeaza efectele daunatoare ale tutunului si consumului de alcool. Practic, dupa un consum echilibrat, dar pe o perioada mai lunga de 2-3 saptamani, acestia vor sesiza ca intregul organism functioneaza mai bine, ca problemele de sanatate s-au ameliorat si ca sunt mult mai energici si mai in forma.

    Forme de utilizare
    Salata cu patrunjel: aveti nevoie de o legatura de patrunjel proaspat cules (frunze si radacina), zeama de lamaie si ulei de masline dupa gust. Adaugati cativa catei de usturoi si seminte de susan sau dovleac. Salata astfel obtinuta are efect revigorant. Ea este indicata si in cazul in care s-a consumat prea mult alcool. Cura presupune consumul unei astfel de salate timp de 10-14 zile. Sucul de patrunjel: se obtine din maruntirea frunzelor si amestecarea lor cu apa astfel incat sa rezulte un pahar de pasta. Aceasta se consuma, pe cat posibil, imediat dupa preparare, pentru ca proprietatile sale curative nu se pastreaza mai mult de cateva ore. De asemenea, trebuie tinut cont de faptul ca el se administreaza inainte de masa. Sucul are un efect foarte puternic si nu se consuma decat in cantitati mici si in asociere cu alte sucuri de legume (morcovi, telina). Altfel este posibil sa apara disfunctionalitati ale sistemului nervos. Persoanele care sufera din cauza sindromului premenstrual pot preveni aceste probleme prin consumul unui pahar de suc de patrunjel. Sucul de patrunjel se foloseste si in cosmetica pentru curatarea tenului de pistrui si impuritati. Sucul de aplica pe fata curata pe timpul noptii, iar dimineata se spala cu apa calduta. Alte recomandari
    Din patrunjel se mai pot obtine ceaiuri, uleiuri sau vin. Toate sunt remedii cunoscute, dar trebuie aplicate echilibrat si la sfatul medicului pentru ca sunt foarte concentrate. Extrasele de patrunjel se folosesc in cazul durerilor de dinti sau in cazul afectiunilor urechilor, in caz de colici si calculi renali, la persoane cu probleme de hipertensiune. Pe langa utilizarea gastronomica, medicala si cosmetica, patrunjelul se mai foloseste si in dietele de slabire prin eliminarea apei retinute de organism. Insa, si in aceasta situatie se impune consultul prealabil al medicului.

    Contraindicatii
    Daca sunteti insarcinata sau daca alaptati, sunt contraindicate curele cu patrunjel, insa il puteti consuma in cantitati moderate in felurile de mancare pe care le preparati in mod curent. Patrunjelul contine si apiol, o substanta care induce contractii uterine si care pot avea efecte nedorite asupra evolutiei sarcinii. De asemenea, apiolul poate reduce cantitatea de lapte din sani. Asadar, evitati consumul intensiv in aceasta perioada delicata!
    "Logica te duce de la A la B, imaginatia te duce peste tot"-A. Einstein

  8. #63
    Banned Floricica Nou Venita andreeacta's Avatar
    Membru inregistrat la
    07.05.2009
    Postari in forum
    243
    the_listener ai ceva siteuri pe care le consideri de incredere?

  9. #64
    Floricica Nou Venita danaremus's Avatar
    Membru inregistrat la
    11.05.2010
    Postari in forum
    2
    buna fetelor eu sunt noua pe aici si tot citeam despre diversificari dar depinde de la bebe la bebe eu am inceput la baietelul meu la 3 luni jumate sai introduc papica deoarece sa plictisit numa de lapte praf nul alaptez,si iam introdus primele 3 zile supica din morcovi cu cartofi apoi tot la 3 zile diferenta cate o leguma in plus dupa 1 saptamana iam dat direct pireu de lugume prin biberon si manca direct cate 200 ml la o masa ,dupa inca 1 saptamana iam introdus fructele in amestec direc si cu cereale din alea cumparate la borcan si manca cam jumate de borcan ca si desert si inainte de culcare ai dau cereale cu lapte care le digera ff bine.deci in concluzie bebe meu de 4 luni manca in felu urmator ;dimi la 7-8 laptic 180ml -- la 10 desert fructe la 12-13 pireu legume 200ml---17 cereale cu lapte 200ml--22-23 laptic 180 ml.Astept pareri din partea voastra daca este ok cum ai dau papica

  10. #65
    Floricica Nou Venita danaremus's Avatar
    Membru inregistrat la
    11.05.2010
    Postari in forum
    2
    Citat Postat de iri_nuk Vezi mesajul
    sau mai bine...nu as putea sa ii dau cereale amestecate cu suc de morcov ...?sau poate suc de mar?....
    ba da poti linistita.buna fetelor eu sunt noua pe aici si tot citeam despre diversificari dar depinde de la bebe la bebe eu am inceput la baietelul meu la 3 luni jumate sai introduc papica deoarece sa plictisit numa de lapte praf nul alaptez,si iam introdus primele 3 zile supica din morcovi cu cartofi apoi tot la 3 zile diferenta cate o leguma in plus dupa 1 saptamana iam dat direct pireu de lugume prin biberon si manca direct cate 200 ml la o masa ,dupa inca 1 saptamana iam introdus fructele in amestec direc si cu cereale din alea cumparate la borcan si manca cam jumate de borcan ca si desert si inainte de culcare ai dau cereale cu lapte care le digera ff bine.deci in concluzie bebe meu de 4 luni manca in felu urmator ;dimi la 7-8 laptic 180ml -- la 10 desert fructe la 12-13 pireu legume 200ml---17 cereale cu lapte 200ml--22-23 laptic 180 ml.Astept pareri din partea voastra daca este ok cum ai dau papica

  11. #66
    Moderator Floricica Avansata NicoleD's Avatar
    Membru inregistrat la
    15.05.2011
    Postari in forum
    1.467
    Cam devreme si fooaaarte multe intr-un timp atat de scurt!In doua saptamani deja i-ai introdus aproape toate grupele de alimente. Sa nu-mi spui ca i-ai dat si carne deja!Nu inteleg ce-ai inteles tu din cate-ai citit despre diversificare.
    - Daruind, facem lumea mai buna!