5 filme Disney pentru copii

/ / Modificat: 2013-06-13
5 filme Disney pentru copii

Indragite deopotriva de copiii mari si mici, filmele Disney reprezinta o modalitate excelenta de a petrece in mod placut o dupa-amiaza libera alaturi de prichindeii tai. Bogate in lectii de viata, filmele produse de compania faimosului Walt Disney au trecut testul timpului si continua sa fie apreciate si astazi. Descopera in continuare cinci filme Disney care vor incanta copiii!

The Lion King - Regele Leu

Unul dintre cele mai emotionante filme Disney este "Regele Leu" (1994), o productie cinematografica pentru care si-au imprumutat vocile actori de renume ca Matthew Broderick, James Earl Jones si Jeremy Irons.

Povestea il are drept personaj central pe leul Simba a carui copilarie fericita este umbrita de tragedia mortii tatalui sau, regele Mufasa, asasinat de fratele invidios, Scar. Alungat in exil, Simba isi va face prieteni de nadejde care il vor ajuta sa se intoarca acasa si sa faca dreptate.

"Regele Leu" este o poveste despre curaj, sinceritate, prietenie si iubire si ramane unul dintre cele mai indragite filme Disney pentru copii din toate timpurile.

Beauty and the Beast - Frumoasa si Bestia

O poveste clasica marca Disney a prins viata intr-un desen animat minunat: "Frumoasa si Bestia" (1991). Filmul surprinde povestea tandra de iubire dintre frumoasa Belle si printul Adam, transformat, in urma blestemului unei vrajitoare, intr-o bestie.

O animatie clasica, "Frumoasa si Bestia" cucereste copiii cu personaje vesele, haioase si istete si o poveste de iubire autentica.

Aladdin

Tot in seria productiilor animate clasice marca Disney se inscrie si filmul "Aladdin" (1992), inspirat de celebrele povesti arabe "O mie si una de nopti".

Filmul Disney respecta in linii mari povestea lui Aladdin din antologie si o transforma intr-un spectacol vizual incantator. Povestea hotului Aladdin, fermecat de printesa Jasmine, ii va tine lipiti de ecranul televizorului pe cei mici si ii va determina si sa viseze cu ochii deschisi la fascinanta lume a istorisirilor cu parfum oriental.

Toy Story - Povestea jucariilor

Primul film animat care s-a folosit la scara larga de tehnologia CGI (Computer Generated Imagery), la vremea respectiva revolutionara, "Povestea jucariilor" (1995) ramane si astazi unul dintre cele mai iubite filme Disney pentru copii.

Personaje memorabile ca Buzz Lightyear, Woody si Mr. Potato Head s-au transformat in jucarii adorate de micuti si au dus la perpetuarea povestii, care s-a bucurat, pana in momentul de fata, de doua continuari la fel de apreciate.

Finding Nemo - In cautarea lui Nemo

  "In cautarea lui Nemo" (2003) este un film animat marca Disney pentru intreaga familie, care, intocmai cum sugereaza si titlul, spune povestea pestelui clovn Marlin ce porneste in cautarea fiului disparut, tanarul Nemo.

Povestea plina de peripetii a lui Marlin si a companionului sau, pestele Dory, ii poate invata pe cei mici despre importanta curajului si a prietenei, iar pe parinti, despre nevoia copiilor de independenta.

Tu ce filme Disney urmaresti alaturi de princhindeii tai? Care sunt filmele voastre animate preferate? Impartaseste-ne preferintele familiei tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Filme disney Filme copii Desene animate Disney Copii

Articole recomandate

Citeste si despre