Uleiul de primula in tratarea infertilitatii

/ / Modificat: 2011-11-30
Uleiul de primula in tratarea infertilitatii

Uleiul de primula, cunoscut si sub numele de Evening Primrose Oil, joaca un rol esential insporirea fertilitatii la femei. Combate efectele sindromului premenstrual si contribuie la producerea unui fluid cervical fertil, care sa favorizeze sansele de a ramane insarcinata.

Ce este primula?

Primula este o planta originara din America de Nord. Este o planta ierboasa careia ii prieste atmosfera nocturna, deoarece face flori care infloresc doar pe timpul noptii. Ea a devenit de-a lungul timpului o planta de gradina, indragita de iubitorii de flori si plante, dar are si o multime de proprietati terapeutice, demne de toata lauda.

Uleiul de primula, atat de important in fertilitate, dar si in alte zone ale sanatatii, este obtinut din semintele plantei, care contin o multime de substante nutritive esentiale pentru organism.

Foto: buzzle.com

Cum te ajuta uleiul de primula sa ramai insarcinata?

Uleiul obtinut din seminte, prin procesare la rece sau prin alte tehnologii moderne, are o multime de efecte pozitive asupra functionarii aparatului reproducator.

Contribuie la scaderea colesterolului "rau" din sange, la combaterea simptomelor sindromului premenstrual si ajuta la producerea unui fluid cervical fertil.

Uleiul contine acid gamma linolenic, care se transforma intr-o substanta cu rol hormonal, numita prostaglandina E1 si are proprietati antiinflamatorii. In plus, ajura la subtierea sangelui si este un dilatator natural al vaselor sanguine.

Daca suferi de sindrom premenstrual, inseamna ca ai un deficit de acizi grasi gamma linolenici in organism. Primula ajuta la compensarea carentei si la asigurarea nivelului optim din acest acid, prevenind astfel aparitia sindromului si a efectelor nedorite.

Proprietatile benefice asupra mucusului cervical ajuta la sporirea fertilitatii prin faptul ca il ajuta sa fie subtire, apos, transparent si mai lipicios decat de obicei. Acesta este semnalul ca esti la ovulatie si ca poti concepe bebelusul mult dorit. Cu cat fluidul cervical pastreaza mai multe proprietati fertile, pe mai mult timp, cu atat spermatozoizii supravietuiesc o perioada mai lunga si sansele de a ramane insarcinata cresc.

Care sunt efectele adverse ale uleiului de primula?

Efectele adverse apar foarte rar si nu pun in pericol sanatatea. Printre cele mai frecvente, se numara:

  • senzatia de greata;
  • diareea;
  • durerile de cap.

Persoanele care iau medicamente pentru subtierea sangelui, schizofrenie sau epilepsie ar trebui sa evite uleiul de primola. La fel ar trebui sa procedeze si femeile insarcinate. Uleiul interactioneaza cu medicamentele si sarcina si este mai bine sa se evite complicatiile.

Care este doza zilnica recomandata?

Uleiul de primula trebuie administrat doar in perioada dintre menstruatie si ovulatie. Dupa perioada ovulatiei este mai indicat sa inlocuiesti primula cu ulei din seminte de in, care contine aceiasi acizi esentiali si poate fi administrat chiar si pe perioada sarcinii.

Doza zilnica recomandata de medici trebuie sa fie undeva intre 1500 mg si 3000 mg pe zi. Nu depasi niciodata recomandarea de pe prospect si vorbeste cu medicul tau in cazul in care ai suspiciuni sau intrebari legate de administrarea lor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Infertilitate femei Fertilitate femei Sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre