Efectele ceaiului asupra fertilitatii

/ / Modificat: 2016-03-24
Efectele ceaiului asupra fertilitatii

Ceaiul se poate dovedi un aliat de nadejde al fertilitatii sau, dimpotriva, un dusman de temut al capacitatii tale de a concepe copii. Descopera care sunt efectele pe care ceaiul le are asupra fertilitatii si care dintre arome iti pot fi sau nu de ajutor pentru a ramane mai repede insarcinata!

Ceaiul verde si cel negru, ajuta sau afecteaza fertilitatea?

Multe dintre ceaiuri contin cafeina - ceaiul negru, ceaiul verde etc. Acestea sunt printre cele mai consumate ceaiuri din lume. Ele contin cafeina in cantitati diferite.

Atunci cand bei un ceai care contine cafeina, trebuie sa iei in calcul efectele secundare pe care aceasta substanta le poate avea asupra sanatatii, implicit a fertilitatii tale.

Cafeina are si efecte pozitive si negative asupra sanatatii organismului. Poate fi un stimulent si energizeaza organismul, dar pe de alta parte, poate cauza insomnie sau hipertensiune arteriala. Se recomanda adesea ca femeile care vor sa conceapa un bebe sa stea departe de aceasta substanta, care le poate afecta fertilitatea. Insa aceasta devine un pericol doar atunci cand se abuzeaza de ea.

Unii specialisti considera ca ceaiurile cu cafeina, baute regulat si in cantitati moderate, pot creste cu peste 27% sansele de a ramane insarcinata, aspect care nu a fost observat si in cazul altor bauturi cu cafeina - cafea, suc etc.

Ce ceaiuri sunt recomandate pentru fertilitate?

Medicii sunt de parere ca exista multe ceaiuri din plante care pot spori fertilitatea femeilor. Multe dintre ele pot contribui la stimularea hormonala foliculara sau la cresterea nivelului de FSH, atunci cand este prea mic, la tratarea endometriozei, sindromului ovarelor polichistice, dar si a altor afectiuni considerate cauze ale infertilitatii.

Una dintre plantele care ajuta la stimularea ovariana si la reglarea ciclurilor menstruale este Vitex Agnus Castus (fructul castitatii).

Un alt ceai de plante util pentru fertilitate este cel din frunze de zmeura rosie. Este eficient in tratarea crampelor din timpul unui ciclu menstrual si tonifica uterul cu scopul a-l pregati pentru sarcina.

Trifoul rosu este o alta planta benefica pentru conceptie. Contine minerale, vitamine, dar si proteine, care contribuie la secretarea hormonilor implicati in conceptie.

Si banala urzica poate avea efecte benefice asupra fertilitatii. Are rolul de a pregati uterul pentru sarcina si de a stimula sistemul hormonal sa elibereze ovule, pentru a putea fi fertilizate.

Radacina de unicorn reprezinta cel mai bun tonifiant al organelor genitale feminine, dar si masculine, si are meritul de a creste fertilitatea.

Damiana este o alta planta care creste sansele de conceptie. Are proprietati afrodisiace, stimuland libidoul.

Cel mai important de retinut este faptul ca ceaiurile din plante pentru fertilitate trebuie recomandate de un medic sau specialist in medicina naturista, altfel se pot dovedi periculoase pentru viitoarea sarcina si pentru sanatatea ta.

Tu ai baut ceaiuri pentru a-ti spori fertilitatea si a ramane mai repede insarcinata? Spune-ne trucurile, dar si sfaturile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Plante pentru fertilitate Remedii naturiste fertilitate

Articole recomandate

Citeste si despre