7 plante care stimuleaza fertilitatea

/ / Modificat: 2012-10-26
7 plante care stimuleaza fertilitatea

Plantele fac parte dintre terapiile alternative de stimulare a fertilitatii la care apeleaza o multime de cupluri care vor sa conceapa un bebe. Sunt considerate remedii naturale, cu mai putine efecte secundare decat medicamentele sau deloc. Statisticile dovedesc faptul ca medicina naturista isi aduce un aport important in sporirea sanselor de a ramane insarcinata! Iata cateva dintre cele mai importante plante care stimuleaza fertilitatea!

Trifoi rosu (trifolium pratense)

Trifoiul rosu este una dintre cele mai eficiente plante pentru stimularea fertilitatii, atat la femei, cat si la barbati. Este bogat in vitamine, minerale si proteine cu rol esential pentru tonifierea uterului, cresterea libidoului, echilibrarea hormonala.

Se consuma sub forma de ceai si se beau in jur de 1-2 cani pe zi. Se prepara conform indicatiilor de pe prospect sau recomandarilor medicului.

Ginseng

Ginsegul este o planta care isi pune amprenta in mod pozitiv asupra multor functii din organism, dar se remarca efectul ei tonic asupra sistemului reproducator al femeilor si cresterii fertilitatii lor, prin tratarea problemelor menstruale.

Ginsengul este util si pentru stimularea fertilitatii barbatilor, contribuind la cresterea libidoului si a productiei de spermatozoizi.

Se administreaza sub forma de capsule, potrivit indicatiilor medicului, deoarece este contraindicat in cazul anumitor afectiuni cronice.

Dong Quai (Angelica sinensis)

Dong Quai este o planta importanta pentru fertilitate, deoarece ofera un impuls productiei de hormoni sexuali feminini necesari pentru conceptie (estrogenul), dar ajuta si la reglarea nivelurilor hormonale, acolo unde sunt probleme.

Se consuma sub forma de ceai si se administreaza in jur de doua cani pe zi. Cere sfatul medicului inainte de a consuma produse pe baza acestei plante.

Fructul castitatii (Agnus Castus)

Desi nu se cunoaste exact modul in care actioneaza asupra organismului, si in special a fertilitatii, fructul castitatii are un impact important in cresterea sanselor de a concepe copilul. Se pare ca are nu doar efect afrodisiac, dar ajuta si la reglarea nivelului hormonilor din organism necesari pentru a ramane insarcinata.

Alte beneficii asupra sistemului reproducator feminin tin de reglarea ovulatiei, tratarea amenoreei sau dismenoreei si tonificarea uterului, pe care-l pregateste pentru a fi gazda unui bebe.

Se consuma sub forma de ceai si se administreaza in jur de 3 cani pe zi ori la recomandarea medicului.

Radacina de unicorn (Chamaelirium luteum)

Radacina de unicorn este una dintre cele mai eficiente, dar si sigure plante pentru fertilitate. Pe langa efectul tonic pe care-l are asupra organelor genitale feminine si masculine, isi aduce aportul si dupa obtinerea sarcinii, prevenind avortul spontan si contribuind la ameliorarea greturilor matinale, cele mai frecvente simptome de sarcina.

Se administreaza sub forma de tinctura. In general, se recomanda intre 5 si 15 picaturi zilnice, insa cel mai bine este sa ceri sfatul unui specialist in acest sens.

Ulei de ciubotica-cucului (primula)

Uleiul de ciubotica-cucului se dovedeste a fi un ajutor de nadejde in ceea ce priveste sporirea fertilitatii feminine. Contribuie la modificarea mucusului cervical, astfel incat sa permita spermatozoizilor sa ajunga mai repede la ovul si sa faciliteze obtinerea sarcinii.

Se administreaza sub forma de capsule, dar se cere precautie si atentie la perioada de administrare. Este o planta care favorizeaza aparitia spasmelor musculaturii uterine. Din aceasta cauza, se administreaza doar in prima parte a ciclului menstrual, intre menstruatie si ovulatie.

Branca Ursului

Branca Ursului este una dintre plantele esentiale pentru sporirea fertilitatii, atat masculine, cat si feminine. Este un stimulent hormonal eficient si ajuta la tonifierea organelor genitale. Stimuleaza activitatea ovariana si, implicit, productia de ovule si contribuie la reglarea ciclului menstrual, acolo unde sunt probleme.

Tu ai apelat la medicina naturista pentru a-ti creste sansele de a concepe copilul? Ce fel de plante ai ales si cum le-ai administrat? Spune-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Infertilitate tratament naturist Ceaiuri pentru fertilitate Plante pentru fertilitate Remedii naturiste fertilitate Metode stimulare fertilitate

Articole recomandate

Citeste si despre