Mituri despre sexul copilului

/ / Modificat: 2013-11-13
Mituri despre sexul copilului

Aflarea sexului copilului este unul dintre cele mai emotionante momente ale sarcinii. Insa acesta poate fi aflat cu ajutorul ecografiei abia la cateva luni de sarcina. Daca nu mai ai rabdare sau nu vrei sa afli de la ecograf sexul bebelusului, ai putea recurge la credinte populare sau superstitii. Afla ca unele dintre ele pot fi inselatoare. Nu iti pune toate sperantele in mituri care roiesc frecvent in jurul aflarii sexului bebelusului!

Greturile matinale

Se spune ca greturile matinale sunt un indiciu important al sexului copilului in sarcina timpurie. Daca acestea sunt intense, se considera ca vei avea o fetita, iar daca sunt superificiale si temporare, este semn de baietel. Insa nu au fost niciodata dovedite, de aceea se considera ca sunt mituri.

Forma burticii

Exista o credinta populara conform careia daca burtica ta este joasa, atunci vei avea un baietel, iar daca este inalta, vei naste o fetita. Se pare ca acest lucru se intampla datorita faptului ca baieteii sunt dornici sa vina mai repede pe lume decat fetitele.

Ritmul cardiac

Chiar daca inima iti bate ceva mai tare inca de cand ai aflat ca esti insarcinata si ca in burtica ta creste cea mai iubita persoana din lume pentru tine, se pare ca monitorizarea pulsului ar avea ceva de-a face si cu sexul copilului. Nu prea pare sa aiba legatura pulsul cu sexul lui, dar vocile din popor sustin ca daca ai un ritm cardiac mai mic de 140 de batai/minut, inseamna ca vei avea o fiica, in timp ce un puls mai accelerat de aceasta valoare da de gol un baiatel.

Pielea mainilor

Unul dintre cele mai ciudate mituri referitoare la sexul copilului este legat de textura pielii mainilor. Iti vine sa crezi sau nu, se pare ca daca ai mainile uscate in sarcina, dai nastere unui baiat, iar daca sunt catifelate si fine, inseamna ca astepti o fata.

Poftele de sarcina

Dulce sau sarat? La ce poftesti mai mult in sarcina? Pentru ca dulcele pare sa indice o fetita, in timp ce poftele de sarat dau de gol un baietel. Nu te poti increde in aceasta superstitie, dar poti trai cu speranta, macar pana la sfarsitul celor 9 luni. Cine stie? Poate ca esti exceptia care confirma regula!

Miscarile fatului

Miscarile fetale par sa fie un alt indicator al sexului bebelusului. Se spune in popor ca baieteii sunt mai activi din fire si ca se baga mai mult in seama in burtica, in timp ce fetitele sunt ceva mai lenese si pare sa le placa sa doarma mai mult sau sa leneveasca.

Aspectul tenului

Exista o idee bizara pe baza careia aparitia acneei in timpul sarcinii indica faptul ca vei naste o fata si lipsa ei, un baietel. Specialistii sustin ca aceasta teorie nu este bazata pe niciun temei stiintific si ca aparitia acneei sau a altor probleme ale tenului este cauzata de schimbarile hormonale care au loc in aceasta perioada in organism.

Forma fetei

Sunt unele gravidute care nu pun foarte multa greutate pe restul corpului, dar par sa fie mai plinute la fata. Conform miturilor, cele care se ingrasa in aceasta zona in sarcina, au in burtica o fetita, in timp ce gravidutele care nu par sa se implineasca la fata, poarta in pantece un baietel.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sex copil sarcina Sexul copilului

Articole recomandate

Citeste si despre