Cum sa depasesti dezamagirea de sexul copilului

/ / Modificat: 2013-10-03
Cum sa depasesti dezamagirea de sexul copilului

Indiferent daca recunosc sau nu, multe gravide viseaza la un anumit sex al copilului atunci cand afla ca au ramas insarcinate. Desi acestea spun frecvent "nu conteaza ce este, atat timp cat este sanatos", in sinea lor viseaza fie la o fetita, pe care sa o imbrace cochet si cu care sa se joace de-a printesele, fie la un baietel, pe care sa-l transforme intr-un cavaler demn de toata lauda. Ce faci cand afli ca bebelusul din burtica are alt sex decat visai?

Permite-ti sa fii trista si sa suferi!

Dezamagirea care ti se va citi vadit pe chip in momentul in care afli ca vei avea un copil de sex opus celui la care visai este fireasca. Nu trebuie sa te faca sa te simti vinovata de faptul ca nu te bucuri de vestea care ti-a fost data. Nu inseamna ca nu iti vei iubi copilul, ci doar ca un vis a fost spulberat.

In ciuda faptului ca te simti vinovata de faptul ca nu te bucuri ca ai un bebe care se dezvolta sanatos in burtica ta, iti este permis sa jelesti viata pe care poate nu o vei trai niciodata - aceea de a avea pe langa tine copilul la care ai visat mereu.  

Nu lasa sentimentele negative sa te copleseasca!

Orice perioada de "doliu" are un final. Ingaduie-ti sa suferi, in sinea ta, de faptul ca nu vei avea copilul de sexul pe care ti l-ai dorit, si apoi mergi mai departe. Nu uita ca, in burtica ta, creste o viata care abia asteapta sa te cunoasca, sa te iubeasca si sa-ti ofere bucurii si surprize la care nici nu te-ai gandit.

Nu lasa dezamagirea sa te consume si sa te macine pe dinauntru. Transform-o in bucuria de a avea un copil sanatos si frumos si concentreaza-te pe restul sarcinii tale. Nu te teme, sentimentele negative vor trece. La unele gravide, se intampla sa treaca mai repede si mai usor, pe cand la altele, ceva mai greu. In cazuri foarte rare, acestea se prelungesc si afecteaza sarcina ori sanatatea emotionala a viitoarelor mamici.  

Vorbeste despre ceea ce simti!

  Daca sentimentele de dezamagire sau vinovatie te macina pe interior si simti ca explodezi daca nu le descarci, vorbeste cu cineva drag, care stii ca te va intelege. Descarca-te in fata persoanei respective, care este de preferat sa fie chiar partenerul sau o ruda foarte apropiata, fii sincera cu privire la trairile tale si vei observa ca te vei simti mai bine.

Cu siguranta persoana respectiva va gasi cateva cuvinte de alinare pe care sa ti le spuna, astfel incat sa te faca sa te simti mai bine.

Cere ajutorul unui psiholog!

In cazul in care, in ciuda tuturor masurilor luate, sentimentele negative te napadesc si nu te lasa sa te bucuri de sarcina si de bebelusul care se dezvolta in pantecul tau, este important sa ceri ajutorul unui specialist. Nu uita ca starile si trairile tale se reflecta din plin asupra modului in care se dezvolta fatul in pantec. Atunci cand sentimentele negative te coplesesc, sarcina este afectata in moduri in care nici nu-ti imaginezi.

Mergi la un psihoterapeut, pentru a-ti evalua starea emotionala si pentru a te ajuta sa-ti gasesti propriile resurse prin care sa treci peste acest hop din viata ta, despre care nu credeai ca poate avea un impact atat de puternic.

Tu ai fost dezamagita la aflarea sexului bebelusului? Cunosti cazuri in care mamicile au fost afectate de faptul ca nu au avut copilul dorit? Spune-ne povestea ta in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Aflare sex copil Sex copil sarcina Sexul copilului

Articole recomandate

Citeste si despre