Adauga data nasterii copilului pe Linia Dezvoltarii >

Sarcina dupa sterilet?

24 Martie 2014


 

Folosirea steriletului reprezinta o modalitate de contraceptie, modalitate care nu presupune neaparat modificari la nivelul sistemului reproducator; mai ales daca montarea ºi utilizarea acestuia se realizeaza corespunzator.

Durata de timp cat poate fi folosit un sterilet depinde de tipul de sterilet (sunt sterilete cu eliberare de cupru, cu eliberare de progestativ sau inerte). In general cele cu cupru pot fi folosite maxim 10 ani, iar cele cu progestativ maxim 5 ani, insa depinde si de firma producatoare (in general trebuie sa cititi cu atentie prospectul inainte de implantare).

De asemenea, trebuie efectuate controale ginecologice anuale; se va efectua examenul papanicolau si in functie de rezultatul acestuia se va putea decide: daca nu sunt modificari celulare se poate utiliza in continuare tot un DIU (sterilet), dar daca sunt prezente anumite modificari se poate recomanda o alta metoda contraceptiva.

Daca sunt respectate aceste conditii, fertilitatea nu ar trebui sa fie afectata, chiar daca sunt sterilete a caror eliberare de prgesteron inhima aparitia menstrelor, acest lucru nu inseamna ca modifica neaparat si fertilitatea. Pentru a sti care este situatia in cazul dumneavoastra va recomand sa reveniti la cabinetul medicului curant pentru evaluarea statusului fertil. Multa sanatate!

Dr. Ciprian Pop-Began
- Obstetrica ginecologie -Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu


Detalii specialist

Daca ai tendinta sa spui des copilului "nu, lasa, esti prea mic" sau "iti aduce mami, nu umbla tu acolo", sa stii ca gresesti!

Visul de a avea copii

Citeste si despre:

COMENTARII

Calculeaza perioada fertila

Data ultimei menstruatii:

Durata ciclului menstrual:

zile

Aplicatii recomandate de Copilul.ro

Povesti
&
Invatam animale
&
OK

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Creeaza cont! sau Urmareste-ne pe Facebook!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul