Tratamentele dinaintea sarcinii

/ / Modificat: 2007-06-15
Tratamentele dinaintea sarcinii
Intrebare:

- La cat timp am voie sa raman insarcinata daca am facut tratament cu: movalis, tralgit, quarelin, calciu si magneziu? Am terminat tratamentul acum o luna. Ca si diagnostic, am avut, sincope repetate si spasmofilie. Ce analize trebuie sa ne facem inainte, atat eu cat si sotul? Va multumesc!

Raspuns:




 

Movalis-ul este un AINS din clasa acizilor enolici, cu proprietati antiinflamatoare, analgezice si antipiretice. Mecanismul, comun pentru toate efectele, se datoreaza capacitatii Movalis de a inhiba biosinteza prostaglandinelor, cunoscuti mediatori ai inflamatiei.

Nu s-au observat efecte teratogene in testarea pre-clinica. Movalis nu se administreaza totusi pe parcursul sarcinii si alaptarii, insa nu sunt contraindicate in perioada preconceptionala, se metabolizeaza in mai putin de 24 ore.

Tralgit SR este folosit pentru controlul durerii acute sau cronice de intensitate moderata pana la severa, de diferite origini. Testele efectuate pe animale nu au relevat efecte embriotoxice sau teratogene ale tramadolului, desi 80% din doza administrata traverseaza bariera placentara.

Siguranta administrarii tramadolului la femeile insarcinate nu a fost stabilita astfel ca acesta nu se recomanda de rutina in sarcina si perioada de alaptare, nici acesta nefiind interzis a fi administrat inainte de o eventuala sarcina.

Quarelin-ul reuneste in mod avantajos efectele analgezice si antipiretice ale metamizolului, cele excitante si vasotonice ale cafeinei cu cele antispastice ale drotaverinei.

Metamizolul este un derivat de pirazolona fiind un puternic analgezic neopioid. Poseda de asemenea efecte antipiretice si antiinflamatorii. Aceleasi precauti le intalnim si la acest produs ca si la precedentele, nu se recomanda de rutina in sarcina si alaptare insa nu afecteaza fondul genetic al partenerilor deci nu este contraindicat in perioada preconceptionala.

Ca si Mg sunt elemente chimice, care se gasesc in mod obisnuit in organismul uman in anumite concentratii astfel ca nu trebuie sa va faceti griji in privinta lor.

In privinta analizelor necesare inainte de a ramane insarcinata, o vizita la cabinetul medicului de familie va stabili starea generala de sanatate si va va orienta catre specialitatile unde considera acesta ca necesitati o consultatie.

Dr. Ciprian Pop-Began

- Obstetrica ginecologie -Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu


Detalii specialist

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre