Sarcina dupa adenom hipofizar

/ / Modificat: 2008-02-20
Sarcina dupa adenom hipofizar
Intrebare:

- Acum 2 saptamani am fost diagnosticata cu adenom hipofizar in urma unui RMN (cu substanta). Tratamentul prescris de doctorul endocrinolog a fost bromocriptina, incepand cu 1/2pastiluta si ajungand pana la 3 pe zi. As vrea sa va intreb daca pot spera la o sarcina cat mai curand, avand in vedere ca ma chinui de 4 ani si daca este recomandat in cazul meu sa iau si mastdynon-medicament naturist.

Raspuns:




 

Raspunsul la aceasta intrebare vi-l poate da doar medicul curant, si aceasta numai functie de responsivitatea organismului dumneavoastra la medicatia prescrisa.

Dupa medicatia prescrisa banuies faptul ca este vorba despre un prolactinom, tumora secretanta de prolactina. Prolactina inhiba secretia principalilor hormoni sexuali, situatie datorita careia se poate ajunge la sterilitate.

Da se va reusi nu numai reglarea dar si mentinerea valorilor normale ale hormonilor monitorizati, se poate sa aveti sansa sa puteti ramane insarcinata – in orice caz, va recomand sa apelati si la ajutorul unei clinici specializate in infertilitatea de cuplu si reproducere umana asistata.

Mastodynonul este recomandat de regula daca se inregistreaza modificari la nivelul sanilor cu aparitia unor formatiuni nodulare dureroase sau nu.

Multa sanatate!

Dr. Ciprian Pop-Began

- Obstetrica ginecologie -Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu


Detalii specialist

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Adenom hipofiza infertilitate

Articole recomandate

Citeste si despre