Adauga data nasterii copilului pe Linia Dezvoltarii >

Nu pot sa raman insarcinata

06 Iulie 2013

In primul rand, diagnosticul de infertilitate este pus in cazul in care un cuplu nu reuseste sa obtina o sarcina in urma unei perioade de minim doi ani de incercari concretizate prin contacte heterosexuale normale, regulate, corect coordonate referitor la perioada de ovulatie (este perioada cea mai fertila, situata de obicei in mijlocul perioadei dintre doua menstre).

In cazul dumneavoastra infertilitatea este considerata primara (pentru ca nu ati mai fost insarcinata pana in prezent). Trebuie investigata in primul rand natura chistului ovarian unilateral, care poate reprezenta o cauza a infertilitatii dumneavoastra (fie ca este vorba de un chist aparut ca urmare a unui dezechilibru hormonal, dezechilibru ce poate afecta si functia ovulatorie, implicit reproductiva a dumneavoastra, fie ca este vorba de un chist de orice alta natura, dar care sa determine un raspuns inflamator local si general cu aceleasi consecinte).

Visul de a avea copiiIn urma descoperirii naturii acestei modificari se poate institui o conduita terapeutica in acest sens, urmand ca dupa corectarea deficientelor sa se treaca la o serie de alte examene clinice si investigatii paraclinice, cu scopul de a stabilii alte cauze posibile ale infertilitatii.

Daca medicul curant considera ca natura chistului si dimensiunile acestuia nu indica o terapie medicamentoasa solitara, el poate decide o conduita terapeutica care sa includa si o interventie chirurgicala in vederea rezolvarii atat a chistului ovarian cat si a corectarii eventualelor modificari de structura presupus a fi existente la nivelul organelor genitale interne (modificarea structurii pavilioanelor trompelor, a invelisului ovarian etc.).

Nu precizati nimic despre varsta dumneavoastra, despre ale afectiuni actuale sau ca parte a istoricului afectiunilor dumneavoastra, de altfel, datele prezentate de dumneavoastra in general sunt destul de sumare; insa, in orice caz, nu cunosc in ce masura tratamentele naturiste pot avea eficienta scontata in acest sens; ceea ce stiu insa este ca e necesara o buna colaborare intre dumneavoastra si medicul curant in management-ul acestei delicate probleme, infertilitatea.

Multa sanatate!

Recita alaturi de copilul tau cele mai frumoase poezii de primavara!

Citeste si despre:

COMENTARII

Calculeaza perioada fertila

Data ultimei menstruatii:

Durata ciclului menstrual:

zile

Aplicatii recomandate de Copilul.ro

Povesti
&
Invatam animale
&
OK

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Creeaza cont! sau Urmareste-ne pe Facebook!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul