Infectii cu Ureaplasma urealyticum

/ / Modificat: 2007-04-23
Infectii cu Ureaplasma urealyticum
Intrebare:

- Daca in cazul unui ciclu regulat, la 24 de zile (cu 2-3 zile de spoting inainte de instalarea acestuia) si ovulatie - detectata prin teste de ovulatie - in ziua 13, se poate instala o sarcina? Mentionez ca in urma unei HSG s-a depistat ca trompa stanga este obturata, analizele hormonale din ziua a 2-a sunt in regula si s-a depistat infectia cu ureaplasma (tratata 10 zile cu doxiciclina). Am 27 de ani si as vrea sa stiu ce investigatii si tratamente ar mai trebui sa fac pentru a obtine o sarcina.

Raspuns:




 

Indiferent de lungimea dintre menstre, medicul curant sau testele de ovulatie va pot indica o perioada posibil fertila, perioada care se poate calcula si tinand cont de ritmul de aparitie al menstrelor din ultimele sase luni.

Calcularea acestei perioade (perioada in care contactele sexuale efectuate fara mijloace de protectie pot avea ca rezultat realizarea unei sarcini) se va face in felul urmator:

  • daca ciclurile sunt regulate, de 24 de zile in fiecare luna, atunci perioada fertila este intre zilele 6 si 13, considerand ziua 1 prima zi de sangerare menstruala;

    Ureaplasma urealyticum este o bacterie ce determina vulvo-vaginite nespecifice, dar care netratata poate determina complicatii de tipul: infertilitate, anexita (inflamatia trompei si ovarului), salpingita, avorturi spontane daca survine la o femeie gravida, abces pelvin etc.

    Este necesara de asemenea si tratarea partenerului, chiar daca acesta nu prezinta simptome; iar pe toata durata tratamentului sunt interzise contactele sexuale.

    Dupa terminarea tratamentului este bine sa efectuati un test de control, pentru a verifica disparitia infectiei si abia apoi medicul dumneavoastra ginecolog va reevalua starea colului uterin si va inspecta prezenta sau nu a leziunilor posibil produse de acest germene cu stabilirea unei conduite terapeutice si pentru aceasta eventuala leziune.

    Tratamentul in cazul unor astfel de infectii se recomanda in conformitate cu rezultatul antibiogramei, iar diminuarea simptomatologiei se poate obtine uneori numai la finalul tratamentului; insa este bine sa nu intrerupeti administrarea acestuia chiar daca simptomatologia se remite pe parcursul efectarii acestuia.

    In privinta dificultatilor existente in incercarea de a ramâne insarcinata, va recomand sa va adresati unei clinici specializate in infertilitatea de cuplu si reproducere umana asistata.

    Dr. Ciprian Pop-Began

    - Obstetrica ginecologie - Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu


    Detalii specialist

  • Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

    Articole recomandate

    Citeste si despre