Escherichia colli si conceptia

/ / Modificat: 2007-09-24
Escherichia colli si conceptia
Intrebare:

- Incepand de anul trecut am tot avut diverse infectii urinare, toate cu Colli. Stiu ca inainte de a ramane insarcinata automat trebuie sa scap de ele, dar oare cum? De ce tot reapar? Am luat nolicin si ciprinol, deoarece la antibiograma acest Colli e sensibil la ciprofloxacina. Ce imi recomandati? Au oare legatura infectiile cu activitatea sexuala? Oare este de vina sotul meu? Sau nu?

Raspuns:




 

Escherichia colli este o bacterie care se gaseste in mod curent la nivelul tractului digestiv inferior, existand cateva situatii care favorizeaza intr-adevar o migrare relativ facila a acestei bacterii la nivel vulvo-vaginal, datorita si relatiilor de vecinatate dintre orificiul anal si vulva respectiv vagin.

Dintre factorii favorizanti ai acestei migratii pot enumera starea de constipatie cronica, starea de graviditate, greseli in igiena personala etc.

De asemenea, reaparitia simptomatologiei dupa tratament, poate semnifica fie un tratament incorect sau incomplet efectuat, rezistenta agentului infectios la medicatia administrata, fie reinfectia, fie infectia cu un alt germene.

Bineinteles ca este recomandabil ca aceste infectii sa dispara pana la momentul in care reusiti sa obtineti o sarcina, insa, chiar si asa, dezvoltarea sarcinii se poate face si normal.

Dr. Ciprian Pop-Began

- Obstetrica ginecologie -Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu


Detalii specialist

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre