Desfundarea trompelor uterine

/ / Modificat: 2014-09-18
Desfundarea trompelor uterine

Desfundarea trompelor uterine este necesara atunci cand acestea sunt infundate, blocate sau obstructionate pentru a putea concepe un bebelus. Trompele uterine infundate sunt o cauza a infertilitatii la femei. In aceasta situatie fecundarea ovulului de catre sperma este imposibila, si odata cu aceasta si obtinerea unei sarcini. Se recurge astfel de diverse metode de desfundare a trompelor!

Tuboplastia

Este o procedura chirurgicala minim invaziva. Ea are si rolul de diagnosticare, dar si de tratare a unor afectiuni specifice organelor genitale si aparatului reproducator al femeii. Una dintre ele este chiar infundarea trompelor. Este o metoda foarte practica pentru ca poate fi folosita cu dublu scop: acela de a afla unde anume sunt infundate trompele (prin explorarea vizuala a lor) si de a le si desfunda.

Laparoscopia

Este un tip de interventie chirurgicala care tine de tuboplastie si care ajuta la curatarea si desfundarea trompelor. In timpul acestei interventii esti anesteziata si se face o incizie foarte mica a nivelul abdomenului. Trompele sunt curatate si la sfarsitul procedurii este injectat albastru de metil prin colul uterin pentru a se constata succesul interventiei.

Aceasta procedura are o rata mare de succes si permite parasirea spitalului chiar in ziua operatiei.

Histerosalpingografia

Este in primul rand o metoda de diagnosticare a acestei probleme. Insa in cazurile in care infundarea lor nu este severa, poate fi folosita si ca metoda terapuetica. Injectarea cu presiune prin colul uterin a unei substante de contrast care trece prin trompe poate provoca automat desfundarea.

Remedii naturiste chinezesti

Medicina traditionala chineza ofera solutii multiple in tratarea problemelor de fertilitate la femei. Ea ofera alternative non-chirurgicale si nemedicamentoase la deblocarea trompelor uterine blocate.

Ierburile chinezesti sunt ingredientul principal. Acestea se bazeaza pe ideea de curatare a corpului de toxine. Combinatia anumitor ierburi si plante ajuta la reducerea inflamatiei si a infectiei din trompe si au rolul de a indeparta astfel blocajul.

O alta parte implicata in metoda traditional chineza de desfundare a trompelor este masajul terapeutic. Acesta este facut chiar de tine si trebuie sa puna suficienta presiune asupra tesuturilor locale pentru a provoca deblocarea. Exista carti si dvd-uri care iti ofera suport si instructiuni pentru realizarea unui masaj corect. Tocmai pentru ca este facut de propria persoana, iti vei da seama cata presiune suporta zona in aceasta practica si vei stii cum sa adaptezi masajul propriului corp.

De asemenea, apelul la tehnici de relaxare si combatere a stresului, precum si o nutritie adecvata si echilibrata sunt esentiale pentru succesul procedurii

Acupunctura

Acupunctura poate fi o metoda utila in defundarea trompelor uterine, spun specialistii. Insa nu functioneaza singura. Asociata cu alte metode de tratare a acestei probleme poate fi de mare ajutor. Ea are rolul de a reduce stresul si de a intensifica circulatia sanguina de la nivelul organelor genitale.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Desfundare trompe uterine Fertilitate Infertilitate femei Histerosalpingografia

Articole recomandate

Citeste si despre