Metode contraceptive pentru femeile tinere

/ / Modificat: 2015-04-21
Metode contraceptive pentru femeile tinere

Metode contraceptive pentru femeile tinere

Este foarte important sa iti incepi viata sexuala avand cunostinte minime despre ceea ce este contraceptia si care sunt metodele eficiente prin care te protejezi impotriva unei eventuale sarcini nedorite. Iata care sunt cele mai la indemana mijloace de protectie pentru femeile tinere.

Ce este contraceptia

Contraceptia se refera la protectia impotriva riscului de a ramane insarcinata. Totodata, din numarul total al metodelor contraceptive, exista cateva care protejeaza si impotriva unor boli cu transmitere sexuala, insa nicio astfel de metoda nu este in totalitate sigura si lipsita de riscuri. Iata cateva dintre ele in randurile urmatoare:

Coitus interruptus

Aceasta metoda reprezinta o cale naturala prin care partenerul evita sa ejaculeze in interiorul vaginului. Barbatul are nevoie de un bun autocontrol, insa nici asa nu este sigura 100%.

Prezervativul masculin

Prezervativul masculin este cel mai des utilizat mijloc contraceptiv. Avantajul sau este ca ofera protectie atat impotriva unei sarcini, cat si impotriva diverselor boli cu transmitere sexuala.

Pentru maxima protectie, prezervativul masculin trebuie aplicat in mod corect pe penis si folosit alaturi de un gel lubrifiant.

Citeste continuarea pe studentie.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Metode contraceptie

Articole recomandate

Citeste si despre