Cel mai bun anotimp pentru a ramane insarcinata

/ / Modificat: 2017-09-27
Cel mai bun anotimp pentru a ramane insarcinata

Multe cupluri se intreaba care ar fi cel mai bun anotimp pentru a concepe un copil.

Potrivit specialistilor, toamna este anotimpul perfect pentru o femeie care doreste sa ramana insarcinata.Se pare ca primavara si inceputul verii sunt perioade nerecomandate de catre medici pentru conceperea unui copil  deoarece, in aceasta perioada, exista riscuri majore ca bebelusii sa se nasca cu diferite malformatii sau afectiuni respiratorii.

Expunerea la pesticide, mai mare in timpul verii si primaverii

Malformatiile la nastere sunt mai comune la bebelusii conceputi in lunile aprilie - iulie deoarece, in timpul verii si primaverii (din luna aprilie si pana in luna iulie), aerul din atmosfera (mai ales din orasele cu populatie mare) are un continut ridicat de pesticide, extrem de daunatoare pentru un om matur si cu posibile efecte negative asupra embrionului.

 Cercetatorii au demonstrat ca bebelusii conceputi in aceasta perioada au un risc crescut de a se naste cu malformatii, inclusiv "buza de iepure", spina bifida, malformatii cardiace sau Sindromul Down, din cauza expunerii la pesticide.

De asemenea, bebelusii conceputi primavara au un risc crescut de a se naste prematur. Conform unor studii recente, sezonul conceperii este legat de riscul nasterii premature. Mai precis, femeile care raman insarcinate primavara au un risc mai mare de a naste inainte de 37 de saptamani de sarcina, decat femeile care raman insarcinate in restul anului. Riscul de nastere prematura este cel mai scazut atunci cand bebelusul este conceput vara.

Rata nasterii premature in functie de sezonul conceperii

 -Primavara: 9,2 %;

-Vara: 8,4 %;

-Toamna: 8,8 %;

-Iarna: 9,1 %.

In afara de asta, femeile care au conceput copilul in timpul primaverii au un risc mai crescut de a avea o nastere inainte de 32 de saptamani de sarcina. Bebelusii conceputi primavara pot suferi mai tarziu in viata si de probleme respiratorii, ca astmul.

Cercetatorii insista ca trebuie tras un semnal de alarma in cazul cuplurilor care locuiesc in orase mari, deoarece acolo nivelul de poluare este peste limita admisa mai ales primavara. Expertii au mai atentionat ca substantele care sunt preluate de om din praf, zapada sau pamantul umed dupa ploaie, se afla in cantitati considerabile in organismul uman in momentul reproducerii, putand duce la complicatii in sarcina cat si dupa nastere.

Cauza pentru care in timpul primaverii expunerea la pesticide este mai mare este ca in acea perioada se folosesc mai multe pesticide care ajung si in apa si in suprafetele pentru agricultura. Una dintre cele mai daunatoare pesticide este atrazine, folosit pentru ierburi, suspectat ca ar provoca daune embrionilor in stadiul de dezvoltare.

Cercetatorii au mai adaugat ca pana acum se cunosteau anumiti factori care puteau provoca defecte la nastere, cum sunt fumatul, alcoolul sau varsta mamei, dar ca acum se poate adauga pe lista si poluarea ca factor de risc.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Fertilitate Conceptie

Articole recomandate

Citeste si despre