6 lucruri pe care partenerul tau trebuie sa le faca inainte de a concepe un copil

/ / Modificat: 2016-05-31
6 lucruri pe care partenerul tau trebuie sa le faca inainte de a concepe un copil

Chiar daca se crede adesea ca doar femeile au nevoie sa-si pregateasca corpul pentru a deveni gazda unui bebe, si partenerul de viata trebuie supus unei verificari medicale amanuntite si unor schimbari in stilul de viata, inainte de a incerca sa faceti un bebelus. De la dieta, pana la analize medicale, tipul de lenjerie intima pe care o poarta si pana la temperatura apei in care face baie sau timpul petrecut pe bicicleta, toate ii pot afecta fertilitatea, daca nu sunt luate masurile necesare pentru sporirea sanselor de conceptie!

Analize medicale

Inainte de a va decide sa concepeti copilul, fa-i si partenerului o programare la medic, pentru analize de rutina, dar si pentru investigarea mai atenta a unor afectiuni de care sufera.

Bolile cronice, tratamentele medicamentoase diverse si infectiile pot deveni oricand cauze ale infertilitatii. Explicatia consta in faptul ca aceste boli sau tratamente pot afecta calitatea si cantitatea spermei si, implicit, a spermatozoizilor necesari in obtinerea sarcinii.

Dieta pentru fertilitate

Nu ar fi rau ca partenerul tau sa faca cateva modificari si in meniu, daca vrea sa isi sporeasca fertilitatea. Inainte de a concepe un bebe, este important sa renunte la mancarurile grase si pline de aditivi alimentari nocivi si sa treaca pe o dieta care sporeste fertilitatea masculina. O alimentatie defectuoasa afecteaza calitatea si cantitatea spermei.

Si barbatii au nevoie de acid folic in aceeasi masura ca si femeile, si il pot obtine atat din suplimente de vitamine, cat si din alimente precum cereale integrale, legume cu frunze verzi sau suc de portocale.

Zincul este unul dintre mineralele-cheie pentru fertilitate la barbati si poate fi obtinut cu usurinta din carne, fructe de mare sau oua.

Nici vitamina C nu este de neglijat in efortul partenerului tau de a-si spori fertilitatea. Se pare ca favorizeaza motilitatea spermei. Se regaseste din plin in citrice, kiwi, broccoli, rodie, sparanghel, ardei gras etc.

Renuntarea la nopti pierdute, alcool si fumat

Alcoolul si tigarile sunt unii dintre cei mai de temut dusmani ai fertilitatii, indiferent ca este feminina sau masculina.

Fumatul, alaturi de alcool si nopti pierdute, afecteaza proprietatile spermei si ingreuneaza procesul de conceptie a unui bebelus.

Evitarea expunerii la substante toxice

Mediul in care lucreaza partenerul tau s-ar putea dovedi un adevarat pericol pentru fertilitatea lui.

Expunerea la pesticide si solventi organici, cu care se lucreaza in domenii agricole sau in curatatorii si spalatorii auto, poate altera compozitia spermei. Acest lucru inseamna ca "inotatorii" prezenti in lichidul seminal nu sunt dezvoltati corespunzator ori au probleme de morfologie, mobilitate etc.

Specialistii recomanda ca barbatul care lucreaza intr-un mediu toxic sa evite expunerea la acest tip de toxine cu cel putin 3 luni inainte de a incerca sa conceapa un bebe.

Purtarea boxerilor si dusurile caldute

Chiar daca nu exista dovezi clare, sunt o multime de teorii conform carora purtarea de slipi normali ar afecta fertilitatea barbatului, in timp ce boxerii ar spori sansele de conceptie a bebelusului mult dorit.

Se pare ca purtarea slipilor sau chilotilor normali inhiba productia de sperma, din cauza ca favorizeaza cresterea temperaturii locale si afecteaza functia testiculelor, responsabile pentru producerea lichidului seminal.

Dusurile firbinti sau tinerea laptopului in brate pe perioade indelungate de timp determina cresterea temperaturii locale si afecteaza functionarea corespunzatoare a testiculelor, adica productia de sperma pentru conceptie.

Este recomandat sa se evite dusurile fierbinti, sauna si tinerea laptopului in brate inainte de conceperea bebelusului.

Reducerea timpului petrecut pe bicicleta

Mersul excesiv cu bicicleta afecteaza fertilitatea barbatului. Se pare ca statul in saua de la bicicleta, in timpul mersului, determina reducerea volumului de lichid seminal ejaculat si motilitatea spermei.

Nu trebuie sa se renunte complet la ciclism, dar nu ar strica o reducere a timpului petrecut pe bicicleta, o imbracaminte adecvata in timpul folosirii ei, care sa protejeze organele genitale, si o sa cat mai confortabila si moale.

Partenerul tau si-a luat toate masurile de precautie inainte de a concepe bebelusul? Impartaseste-ne experienta voastra in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Analize necesare inainte de sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre