11 lucruri surprinzatoare despre ovulatie

/ / Modificat: 2015-07-17
11 lucruri surprinzatoare despre ovulatie

Ovulatia, asociata zilelor fertile din cadrul unui ciclu menstrual, este insotita de o multime de efecte neobisnuite asupra fizicului si starii tale de spirit. Stiai ca esti mai sexy, mai pasionala in pat si ca ai o pofta mai mare de sex in timpul ovulatiei? Dar ca sansele de a concepe un copil in cadrul unui ciclu menstrual sunt incadrate doar intre 15 si 25%, in functie de varsta?

Organismul, moralul si viata ta iau intorsaturi neobisnuite in perioada fertila, pe care este bine sa le cunosti inainte de a lua decizii sau a face lucruri pe care apoi sa le regreti.Femeie_ovulatie 

Ai simtul mirosului ceva mai ascutit

In zilele in care esti la ovulatie, poti observa cum simtul mirosului devine mai ascutit ca niciodata. Efectul apare pe fondul schimbarilor hormonale din organism si reprezinta si un semn care te poate ajuta sa iti identifici cu mai multa acuratete zilele fertile din timpul unui ciclu menstrual.

Poti face sex pentru conceptie si cu cateva zile inainte sa ovulezi

Desi ziua ovulatiei este considerata cea mai fertila din ciclul menstrual, specialistii sustin ca ai mai multe sanse sa ramai insarcinata daca faci sex constant cu 1-5 zile inaintea instalarii acesteia.

Explicatia este simpla: spermatozoizii si ovulul au nevoie de timp pentru a parcurge "traseul" si a se intersecta in vederea fecundarii. Spermatozoizii pot ramane viabili in mediul vaginal chiar si cateva zile sau saptamani, astfel ca, exista sanse mari sa ramai insarcinata si atunci cand faci sex neprotejat cu 5-7 sau mai multe zile inainte de eliberarea ovulului.  

Un ovul este viabil pentru fecundare maximum o zi

In timp ce spermatozoziii pot fi viabili chiar si zile sau saptamani in mediul vaginal, ovulul nu "traieste" mai mult de 12-24 de ore de la eliberare. Acesta este intervalul in care spermatozoizii trebuie sa fecundeze ovulul, pentru obtinerea sarcinii.  

Esti mai relaxata decat de obicei

Potrivit rezultatelor unui studiu derulat la Universitatea din Texas, SUA, femeile sunt mai relaxate in timpul ovulatiei decat in restul lunii si au mai putine dureri de cap decat de obicei.Femeie_relaxata_ovulatie 

Ai intre 15 si 25% sanse sanse sa concepi in fiecare luna

Sansele de conceptie depind de varsta la care incerci sa devii mama. Intre 20 si 25 de ani, ai cele mai mari sanse sa ramai gravida intr-o singura luna. Acestea ating un procent incadrat intre 20% si 25%. Daca ai peste 30 de ani, trebuie sa stii ca sansele tale de conceptie scad simtitor cu fiecare an care trece peste varsta ta.

Potrivit statisticilor, exista doar 15% sanse sa ramai insarcinata in cadrul unui singur ciclu menstrual. De aceea, nu trebuie sa fii demoralizata daca nu ramai insarcinata din prima, a doua sau a treia luna de incercari.

Un cuplu in care partenerii au varste de peste 30 de ani incearca, in medie, cam 8 luni sa conceapa copilul inainte ca testul de sarcina sa fie pozitiv. Unii cercetatori au descoperit si ca un cuplu trebuie sa faca sex neprotejat de aproximativ 104 ori in perioada fertila pana sa reuseasca sa conceapa un copil.  

Esti mai sexy si atractiva atunci cand ovulezi

Ovulatia iti transforma corpul intr-un magnet pentru barbatii din jurul tau. Perioada fertila iti schimba corpul, oferindu-i cateva atuuri surprinzatoare in ochii barbatilor: buzele sunt mai "pline", pupilele sunt mai dilatate, iar pielea este mai stralucitoare si catifelata.

In plus, un alt efect neasteptat al ovulatiei este tendinta de a te imbraca mai sexy in aceasta perioada decat in restul lunii, ceea ce te face sa te simti mai frumoasa si atragatoare pentru cei din jur.

Femeie_seducatoare 

Ai mai multa pofta de sex si fantezii erotice nebanuite

Ovulatia are un efect stimulativ asupra dorintei sexuale, dar si asupra imaginatiei, intrucat cercetatorii canadieni de la Universitatea Lethbridge au descoperit, in urma unui studiu, ca femeile sunt mai excitate si dornice sa faca sex cu aproximativ 3 zile inainte de instalarea ovulatiei. In plus, pare sa fie o perioada "fertila" si pentru cele mai surprinzatoare si inimaginabile scenarii sau fantezii erotice.  

Ai o voce mai stridenta

Pe langa simtul mirosului, care tinde sa devina mai ascutit, este posibil sa te trezesti ca vorbesti ceva mai tare decat de obicei atunci cand esti la ovulatie. Potrivit specialistilor, modificarea vocii apare pe fondul schimbarilor hormonale care au loc in organism. Interesant este faptul ca vocea ceva mai ridicata ori stridenta este considerata atractiva de catre majoritatea barbatilor. 

Ai o inteligenta mai crescuta

Un studiu intreprins la Universitatea din Salzburg, Austria, a descoperit un efect surprinzator al ovulatiei asupra femeilor. Se pare ca atunci cand ovuleaza, femeile sunt mai inteligente decat in restul lunii, datorita cresterii in volum a materiei cenusii din anumite zone-cheie ale creierului. Au un spirit de observatie mai accentuat si abilitati de recunoastere vizuala mai ascutite, ceea ce le poate ajuta la examene sau in alte proiecte care necesita memorie fotografica.Femeie_inteligenta_ovulatie 

Reusesti sa identifici mai usor orientarea sexuala a barbatilor

Un studiu intreprins la Universitatea Tufts din Massachusetts, SUA, a scos la iveala un lucru bizar care se intampla femeilor la ovulatie. Acestea par sa aiba un soi de radar intern care le ajuta sa identifice cu o acuratete crescuta orientarea sexuala a barbatilor, in special homosexualii. Este un efect cel putin ciudat, sustin specialistii, dar care te tine departe de tentatia de a fi atrasa de un barbat nepotrivit.  

Esti mai atrasa de barbatii "rai" si sexy

Tot in ceea ce priveste barbatii, specialistii au descoperit ca femeile isi evalueaza preferintele diferit, in functie de fiecare perioada a ciclului menstrual. La ovulatie, femeile sunt mai atrase mai degraba de de barbatii "rai" si sexy decat de cei buni sau "de casa", care au un aspect placut, dar nu foarte atragator. Nu este insa cea mai potrivita perioada de a lua decizii importante privind viitorul unei relatii.

Mai cunosti si alte lucruri ori schimbari interesante care au loc in organism atunci cand esti la ovulatie? Tu ce schimbari observi la tine atunci cand esti in perioada fertila? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Zile fertile Ovulatie ciclu menstrual

Articole recomandate

Citeste si despre