Amanarea menstruatiei

/ / Modificat: 2023-07-29
Amanarea menstruatiei

Cea mai vehiculata metoda de amanare a aparitiei menstruatiei ramane vitamina K. Multe femei apeleaza, din necunostinta de cauza, la metode care le pot pune sanatatea in pericol sau care pot provoca dereglari importante ale ciclului menstrual. Din aceasta cauza pot surveni tulburari hormonale, infertilitate si alte probleme. Descopera ce metode sunt sigure pentru amanarea menstrei!

Evenimentele importante ale vietii necesita masuri speciale. Nicio femeie nu isi doreste ca in ziua nuntii, atunci cand pleaca intr-o vacanta exotica sau cand are loc un alt eveniment la care trebuie sa straluceasca si sa fie in centrul atentie sa resimta simptomele neplacute din perioada menstruatiei. Dismenoreea, precum si disconfortul creat de grija pentru petele care pot surveni le face pe femei sa se orienteze catre metode prin care sa amane aparitia menstrei.

Cel mai bine este ca atunci cand vrei sa amani sangerarea mesntruala sa te sfatuiesti cu un medic asupra unei metode optime pentru tine. De asemenea, nu este indicat sa apelezi de prea multe ori la acest procedeu.

Metode de amanare a menstruatiei

Pilula anticonceptionala

Pilula anticonceptionala ramane cea mai sigura metoda utilizata de femeile care se protejeaza impotriva sarcinii. Continuarea pastilelor imediat dupa ce o folie s-a terminat, fara a mai face pauza de sapte zile, iti asigura o vacanta reusita sau un eveniment pe masura.

Cel de-al doilea blister folosit nu trebuie administrat pana la capat, ci poate fi intrerupt in orice moment, lasand sa treaca cele sapte zile pana la administrarea normala a unuia nou.

Totusi, exista riscul ca si in timpul administrarii fara intrerupere a contraceptivelor orale sa apara mici pete de sange in perioada care ar fi trebuit sa apara menstruatia in mod normal. Totusi, disconfortul general si riscul unei sangerari abundente dispare.

Si comunitatea de mamici Copilul.ro a dezbatut subiectul amanarii menstruatiei si fetele au incercat sa depisteze cea mai eficienta si sigura metoda. Si ele au fost de acord ca pilulele anticonceptionale sunt cea mai buna optiune.

Medicatia pe baza de hormoni

Unele femei se orienteaza catre tablete cu hormoni pe care sa le administreze cu ceva timp inainte de momentul in care ar trebui sa apara menstruatia, pentru a o amana. Acestea sunt create in majoritatea cazurilor pe baza de progesteron.

Pentru ca sangerarea menstruala sa nu apara, este important sa mentii nivelul de progesteron ridicat. In timpul unui ciclu menstrual normal, sangerarea apare cand nivelul acestuia scade.

Exista mai multe tipuri de medicamente de acest gen, fiecare avand modul lui de administrare. Totusi, majoritatea medicilor nu recomanda administrarea unor astfel de metode, pentru ca pot avea efecte secundare importante, unul dintre ele fiind dereglarea balantei hormonale.

Vitamina K

Vitamina K este cea mai cunoscuta metoda de stopare a sangerarii menstruale folosita de femei. Este de altfel si cea mai utilizata. Ea se administreaza in momentul in care apare menstra avand rolul de a o opri sau se poate lua si inainte pentru a preveni aparitia ei.

Este adevarat ca aceasta substanta are un efect antihemoragic, dar, in cele mai multe cazuri, nu reuseste sa opreasca complet sangerarea, ci doar sa o diminueze cantitativ. Metoda cu vitamina K poate fi periculoasa avand in vedere ca are rolul de a coagula sangele, riscul aparitiei unei hemoragii interne fiind crescut.

Daca vrei sa apelezi la acest procedeu, trebuie sa o faci sub stricta supraveghere a unui medic.

Scurtarea ciclului menstrual

Gandeste-te daca nu cumva provocarea menstruatiei mai devreme decat este normal ar putea deveni o metoda mai eficienta de "amanare" a ei! Daca apelezi la o metoda ca ea sa vina mai devreme, la momentul evenimentului poti scapa de neplacerea aparitiei menstrei.

Aceasta controlare a aparitiei menstruatiei inainte de data normala se poate face prin apelul la metode naturiste. De regula, tratamentele naturiste care se utilizeaza in tratarea amenoreei pot deveni o solutie si in acest caz.

Ceaiul din frunze de patrunjel poate ajuta la inducerea menstruatiei. Pune o mana de frunze de patrunjel proaspat intr-un vas cu apa fierbinte si lasa ceaiul la infuzat timp de 30 de minute. Se beau doua-trei cani din aceasta licoare in fiecare zi.

Foloseste ghimbir si coada soricelului pentru a provoca menstruatia. Pregateste-le la fel ca in cazul patrunjelului.

Totusi, nu este recomandat sa le incerci pe toate concomitent! Indicat este sa incerci o singura metoda naturista, iar daca nu da roade sa apelezi la urmatoarele. Trebuie sa stii ca si aceasta metoda prezinta riscuri, orice interventie in decurgerea normala a unui ciclu menstrual putand crea dereglari homonale.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Amanarea menstruatiei Menstruatia Amanarea menstruatiei Amanarea menstruatiei

Articole recomandate

Citeste si despre