Vinul alb si berea, cauze ale infertilitatii in cuplu

/ / Modificat: 2012-10-16
Vinul alb si berea, cauze ale infertilitatii in cuplu

Se stie deja ca alcoolul, daca este consumat in exces, reprezinta una dintre cauzele infertilitatii. Dar se pare ca unele tipuri de alcool sunt mai problematice decat altele in modul in care influenteaza capacitatea de a concepe copii. Vinul alb si berea sunt, potrivit specialistilor, cele mai pacatoase pentru fertilitatea unui cuplu, chiar si in cantitati moderate.

Vinul alb, cauza a infertilitatii la femei

Potrivit specialistilor, vinul alb are o influenta negativa asupra fertilitatii feminine. Se pare ca cele mai afectate sunt cele care incearca sa ramana gravide in urma fertilizarii in vitro.

Specialistii trag un semnal de alarma chiar si cu privire la consumul moderat al acestei bauturi. Ei sustin ca o sticla de vin alb pe saptamana, impartita in cuplu, scade cu 26% sansele femeii de a obtine sarcina si cu 24% sansele de a o duce la capat, daca se reuseste inseminarea.

Exista riscul ca in urma consumului de vin alb, embrionul sa nu se plaseze bine sau deloc in uter. In aceste cazuri, fie nu se obtine deloc sarcina, fie se opreste din evolutie.

Se pare ca riscurile planeaza doar asupra consumului de vin alb, nu si rosu.

Berea, cauza a infertilitatii la barbati

Daca in cazul femeilor, vinul alb este cel care dauneaza capacitatii de a concepe copii, in cazul barbatilor, berea este cea care vine de hac fertilitatii.

Potrivit specialistilor, berea afecteaza calitatea spermei si reduce cu 30% sansele de a concepe un copil. Explicatia consta in faptul ca aceasta bautura alcoolica contine fitoestrogeni, care, in cantitate mare, afecteaza calitatea spermei si implicit, sansele de a concepe copilul.

Fitoestrogenii mai sunt continuti si de alune, cafea sau unele tipuri de snacks-uri, iar berea consumata zilnic sau constant nu face decat sa creasca si mai mult nivelul acestora in organism.

Alcoolul, cauza a infertilitatii in cuplu

Alcoolul isi poate pune amprenta in mod negativ asupra fertilitatii de cuplu. Atat femeile, cat si barbatii au de suferit de pe urma consumului de alcool daca vor sa conceapa un copil.

Potrivit medicilor, alcoolul consumat in preconceptie deterioreaza sperma barbatilor, conducand la aparitia unor spermatozoizi deformati, care afecteaza dezvoltarea fatului. In astfel de cazuri, fie sarcina se opreste din evolutie inainte de termen, fie este dusa la capat, dar bebelusii nascuti pot avea probleme severe de dezvoltare intelectuala (intarzieri ale vorbirii si limbajului, deficiente de invatare etc.).

Se pare ca barbatii sunt mai afectati de consumul de alcool in preconceptie decat femeile. La femei, alcoolul are efecte nocive semnificative asupra fatului in special atunci cand este consumat in sarcina.

Cuplurile care vor sa faca un copil sunt sfatuite sa renunte la consumul de alcool cu mai mult timp inainte de a incerca sa il conceapa.

Voi ati tinut cont de consumul de alcool inainte de a concepe bebelusul? Crezi ca anumite cantitati moderate de alcool sunt inofensive in preconceptie si sarcina? Impartaseste-ne parerile si sfaturile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Infertilitate cuplu

Articole recomandate

Citeste si despre