Reflexoterapia, posibil tratament pentru infertilitate

/ / Modificat: 2011-11-11
Reflexoterapia, posibil tratament pentru infertilitate

Infertilitatea este o conditie medicala extrem de costisitoare, care necesita rabdare si energie, dar si un psihic puternic pentru a o depasi cu succes. In timp ce medicii nu mai stiu ce remedii sa gaseasca pentru tratarea ei, cercetatorii vin cu o ipoteza interesanta: reflexoterapia ar putea trata incapacitatea femeilor de a concepe copii!

Ce este reflexoterapia?

Reflexoterapia este o metoda terapeutica care se foloseste pentru diagnosticarea, dar si pentru tratarea sau prevenirea diverselor afectiuni. Este foarte asemanatoare cu acupunctura, doar ca in locul acelor care stimuleaza anumite puncte de pe corp, se folosesc mainile si masajul. Se bazeaza pe apasarea anumitor puncte reflexogene, care stimuleaza zonele mainilor si picioarelor, in vederea restabilirii echilibrului organismului.

Arta de a vindeca cu ajutorul stimularii anumitor puncte corporale este folosita adesea pentru combaterea durerilor de cap, a oaselor si altor zone corporale si pentru recuperarea in anumite probleme ale spatelui sau sinusurilor. Ajuta si la combaterea efectelor secundare ale chimioterapiei, in caz de cancer.

Foto: moralbower.com

Cum ajuta reflexoterapia in tratarea infertilitatii?

Oricat de paradoxal ar suna sau lipsit de logica, masajul mainilor sau picioarelor poate fi o solutie pentru tratarea infertilitatii. Cel putin asa sustin cercetatorii, care au inceput sa analizeze legatura dintre cele doua, dupa ce mai multe femei au afirmat ca le-a ajutat sa ramana insarcinate.

Practicienii sustin ca talpile picioarelor sunt ca niste harti miniaturale ale interiorului corpului fiecarei persoane. La nivelul talpilor exista o multime de puncte-cheie care sunt legate de organele din interior si care, daca sunt stimulate cum trebuie, ajuta la imbunatatirea functionarii lor, dar si la tratarea anumitor afectiuni.

Unele puncte sunt direct legate de ovare si de trompele uterine, esentiale in procesul conceptiei. Reflexoterapeutii sunt de parare ca prin masarea acestor puncte pot reda echilibrul organismului si pot corecta dezechilibrele care afecteaza obtinerea sarcinii sau chiar sarcina in sine.

Infertilitatea este o problema complexa, iar cauzele ei nu sunt intotdeauna cunoscute. Unele dintre ele sunt medicale, pe cand altele au radacini psihologice sau emotionale. In tot amalgamul de probleme care se interpun in calea conceptiei bebelusului, organismul este dat peste cap si nu mai functioneaza la capacitate maxima sau in parametrii optimi.

Aici intervine reflexoterapia, care prin apasarea punctelor-cheie pare sa regleze atat functionalitatea organelor reproducatoare feminine, implicate direct in procesul conceptiei, dar si a altor probleme din organism care contribuie la dezechilibru si impiedica, per ansamblu, obtinerea sarcinii.

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca reflexoterapia poate ajuta in depasirea infertilitatii, insa nu exista dovezi certe in acest sens. Reflexoterapia ar putea fi implementata printre tehnicile folosite in restabilirea fertilitatii in cazurile de infertilitate din cauze necunoscute.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Tratamente infertilitate Infertilitate femei Fertilitate femei

Articole recomandate

Citeste si despre