Cum faci fata sarbatorilor cand nu poti ramane insarcinata?

/ / Modificat: 2011-09-19
Cum faci fata sarbatorilor cand nu poti ramane insarcinata?

Infertilitatea este un diagnostic care umbreste intreaga viata a celei care trece prin ea. Neputinta de a concepe un copil atrage dupa sine o depresie greu de depasit. Persoanele depresive nu rapsund bine in fata sarbatorilor si vacantelor, acestea accentuandu-le si mai mult starea in care se afla. Iata cateva trucuri prin care sa te bucuri de sarbatori in ciuda suferintei prin care treci.

Ai grija la medicamentele pe care le iei!

Fie ca iei unele medicamente pentru a trata infertilitatea, fie ca iei antidepresive, sfatuieste-te cu medicul pentru a restabili dozajul. Este posibil ca emotiile sarbatorilor, lipsa somnului, alcoolul, cafeaua si alte stimulente sa iti afecteze dispozitia.

Fie renunta la ele o perioada, daca conditia iti permite, fie vorbeste cu medicul tau pentru a-ti schimba dozajul sau pentru a-ti indica ce anume trebuie sa faci.

Atentie la vacanta!

Schimbarea de temperatura sau de vreme, precum si a ambientului (trecerea de la frig la cald si invers) nu sunt de bun augur pentru depresivi. O vacanta in zone calduroase de Craciun sau de Revelion s-ar putea sa accentueze si mai mult anxietatea. Mai bine evita sa faceti astfel de schimbari.

Evita factorii care te deprima si mai mult!

Specialistii recomanda femeilor care se afla in aceasta situatie sa identifice dinainte factorii care le influenteaza starea in mod negativ si sa ii evite cat pot de mult. Evita de asemenea situatiile care te fac s ate simti incofortabil. De exemplu, daca nu poti face fata unor situatii in care ai bebelusi prin preajma pentru ca te duce cu gandul la neputinta de a avea unula al tau, mai bine evita sa te confrunti cu aceasta situatie.

Atentie la cum controlezi sindromul premenstrual!

Sindromul premenstrual iti poate agrava starea psihologica, mai ales daca apare fix in preajma sarbatorilor. Depresia cauzata de infertilitate, presiunea sarbatorilor si SPM-ul reprezinta reteta unei depresii si mai adanci. Asadar, asigura-te ca ai la-ndemana tratamente naturiste si nu numai prin care sa diminuezi efectul lui asupra ta.

Diminueaza cantitatea de alcool!

Oricum este foarte probabil sa nu poti consuma alcool daca urmezi vreun tratament pentru fertilitate. Insa daca faci o pauza special pentru perioada sarbatorilor, este indicat sa nu exagerezi cu alcoolul, pentru ca este un depresiv si iti va accentua starea.

Evita sa deschizi subiectul infertilitatii in conversatiile de sarbatori!

Ia o pauza de la a te mai gandi la infertilitate si la implicatiile ei. Nu inseamna ca trebuie sa uiti sau sa incerci sa o refulezi, dar macar in preajma sarbatorilor bucura-te de cei dragi si de momentele emotionante ale acestei perioade.

Fii mai spirituala in aceasta perioada!

Dincolo de bradut sau de cadouri, Craciunul este o sarbatoare religioasa, plina de spiritualitate. Incearca sa reinvii adevaratul spirit al Craciunului, sa mergi de ce nu la biserica sa vizitezi manastiri etc..Mediteaza, roaga-te, scrie un jurnal si bucura-te de sarbatori. Poate alina o mare parte a suferintei tale.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Infertilitate femei

Articole recomandate

Citeste si despre