Cand este momentul sa renunti la tratamentele de fertilitate?

/ / Modificat: 2016-07-27
Cand este momentul sa renunti la tratamentele de fertilitate?

Decizia de a renunta la tratamentele de fertilitate si la visul de a deveni parinti pe cale naturala este coplesitoare, iar din acest motiv, cuplurile au tendinta de a amana aceasta hotarare cat mai mult. Vine insa un moment in care este timpul sa spui "stop", sa pleci capul si sa te resemnezi in fata infertilitatii si imposibilitatii de a ramane insarcinata, oricat de dureros ar fi. Iata cateva semne sau motive care iti arata ca este momentul sa abandonezi ideea de a concepe un copil pe cale naturala si sa iei in calcul alte optiuni pentru a deveni mamica!

Ati epuizat toate resursele financiare disponibile

Unul dintre motivele care ar trebui sa va dea de gandit ca este timpul sa renuntati la ideea de a deveni parinti pe cale naturala este situatia financiara precara. Tratamentele de fertilitate sunt destul de costisitoare. Daca pana acum ati investit sume exorbitante pe astfel de terapii, ati intrat in datorii si sunteti la fundul sacului cu banii, este momentul sa luati in considerare ideea de a renunta la aceste demersuri, cel putin pana cand veti redresa bugetul familiei.  

Ati devenit obsedati de tratamentele de fertilitate

Viata ta si a partenerului se invartesc in jurul tratamentelor de fertilitate. Aveti tendinta de a vorbi numai despre acest subiect, de a va documenta despre cele mai noi si de succes metode de a concepe copii si de a vizita o multime de clinici de fertilizare pentru a reusi sa ramai insarcinata.

In momentul in care ajungeti sa "respirati" si sa va "hraniti" doar cu subiectul fertilitate, este timpul sa va autoanalizati si sa va dati seama ca toata situatia este coplesitoare si daunatoare sanatatii emotionale a fiecaruia dintre voi. Obsesia de a face un copil pe cale naturala s-ar putea sa va coste mult pe plan emotional. Nu va mai bucurati de viata, de lucrurile care odinioara va faceau placere si va izolati de prieteni si de familie, intrand intr-un declin emotional care poate fi daunator relatiei.

Starea ta medicala s-a deteriorat in urma tratamentelor

Pana si organismul tau ajunge la un punct in care se razvrateste si te avertizeaza ca ai ajuns la o limita si ca este timpul sa renunti la ideea de a mai concepe un copil. Exista riscul ca starea ta medicala sa se deterioreze semnificativ din cauza multiplelor medicamente si terapii administrate intr-un interval destul de scurt.

Hormonii si substantele administrate ti-ar putea da peste cap echilibrul organismului si ar putea determina aparitia unor simptome greu de suportat si a unor complicatii periculoase.  

Relatia de cuplu are de suferit

In momentul in care tu si partenerul tau hotarati sa va aventurati in mirajul tratamentelor de fertilitate, exista riscul ca relatia voastra de cuplu si viata sexuala sa aiba de suferit. Multiplele esecuri pe care le intampinati in calea visului de a avea un copil ar putea isca certuri si tensiuni in sanul cuplului.

Multe cupluri care se confrunta cu probleme de fertilitate au tendinta de a se invinovati reciproc de faptul ca nu pot deveni parinti. Vorbele dure si agresive aruncate in astfel de discutii ar putea deteriora serios relatia, existand pericolul de a se ajunge la despartire.

In momentul in care tratamentele de fertilitate intervin in cuplu si in viata sexuala este timpul sa reflectati asupra situatiei si sa eliminati spinul care sta in carca relatiei voastre. Este cazul ca cautati alte solutii pentru a deveni parinti, care nu va distrug dragostea si pasiunea pe care v-ati straduit atat de mult sa le consolidati in timp.  

Medicul este rezervat in privinta sanselor de reusita

Medicul care a participat la toate eforturile voastre de a deveni parinti si v-a ajutat sa treceti prin mai multe tehnici de reproducere umana asistata cu scopul de a concepe un bebe este cel care va poate evalua cel mai corect sansele de a avea un copil. In momentul in care isi exprima vehement rezervele asupra sanselor voastre de a concepe si va explica riscurile sau complicatiile la care esti expusa daca mai continui cu aceste tratamente, este timpul sa luati in calcul ideea de a renunta la aceste tratamente.  

Tu ai trecut printr-o astfel de experienta tulburatoare? Cand ai hotarat ca este momentul sa renunti la visul de a avea un copil nascut de tine? Impartaseste-ne experienta ta in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Tratamente fertilitate Concepere copil

Articole recomandate

Citeste si despre