Rata de succes a FIV a crescut pana la 50% in cadrul MedLife

/ / Modificat: 2012-03-23
Rata de succes a FIV a crescut pana la 50% in cadrul MedLife

La nivel mondial, Europa detine primul loc in domeniul reproducerii umane asistate, cumuland 56% din ciclurile de tratament de acest tip initiate in lume.

MedLife a inregistrat in 2011 o crestere de pana la 50% a ratei de succes a fertilizarilor in vitro, efectuate in cadrul Centrului de Medicina Materno-Fetala. Conform celui mai recent raport Eurocet al Monitorizarii FIV in Europa indica faptul ca, la nivel european, rata de succes este de 35-40%.

Acelasi raport arata ca, in Romania, la nivelul anului 2010, au fost tratate 1900 de cupluri, au fost efectuate 787 de fertilizari in vitro, au fost obtinute 40% sarcini dupa FIV, din care 17% nasteri. In cazul Centrului de Medicina Materno Fetala si Reproducere Umana Asistata din cadrul MedLife rata de succes a nasterilor rezultate in urma procedurii de FIV a fost dubla fata de media pe tara. Astfel, din 170 de proceduri de fertilizare efectuate in 2011, 40% dintre acestea s-au finalizat cu o nastere

Rata de succes a procedurilor de reproducere umana asistata depinde de mai multi factori: varsta femeii, calitatea si numarul ovulelor colectate, calitatea spermei, tipul de procedura (FIV, inseminare intrauterina, transfer de embrioni congelati), calitatea laboratorului si competenta echipei medicale. Potrivit specialistilor, varsta pacientelor reprezinta factorul care influenteaza substantial rata de succes a procedurii de fertilizare in vitro. Astfel, cu cat pacientele au varste mai inaintate, cu atat mai mult cresc sansele ca sarcinile acestora sa se opreasca din evolutie.

In functie de varsta pacientelor, la MedLife s-a evidentiat in 2011 o rata de succes a FIV dupa cum urmeaza: la pacientele sub 30 de ani s-a obtinut o rata de 66%, la cele intre 30-35 de ani o rata de 57%, iar la femeile intre 35-40 de ani procentul de succes scade la 33%.

"In Romania se fac progrese substantiale in domeniul reproducerii umane asistate, iar rezultatele pe care le avem in cadrul centrului nostru ne incurajeaza sa continuam eforturile de dezvoltare permanenta pe aceasta zona. Cresterea pana la 50% a ratei de succes a FIV pe care am inregistrat-o anul trecut, ne arata ca pasii marunti dar siguri pe care i-am facut contribuie la intrarea Romaniei in randul tarilor europene care prezinta deja realizari remarcabile in domeniu", a declarat Dragos Albu, medic coordonator al Centrului de Medicina Materno-Fetala, MedLife.

Recent, Centrul de Medicina Materno-Fetala al MedLife a fost admis oficial in programul national de fertilizare in vitro si embriotransfer, derulat de Ministerul Sanatatii. Pentru fiecare cuplu acceptat in program, Ministerul va sustine financiar o singura procedura de FIV, in doua etape: 4.920 lei dupa realizarea procedurii de fertilizare care presupune prelevarea ovocitelor prin punctie foliculara, recoltarea spermei si procesarea acesteia, inseminarea ovocitelor si transferul embrionar. Suma de 1.230 lei se va acorda dupa confirmarea finalizarii procedurii FIV/ET cu o sarcina, urmata de nastere.

In cei patru ani de activitate, Centrul de Medicina Materno-Fetala din cadrul MedLife a inregistrat peste 2000 de cupluri infertile tratate sau aflate in curs de tratament.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Fertilizarea in vitro Nastere Medlife

Articole recomandate

Citeste si despre