Iaurtul, stimulentul fertilitatii pentru barbati

/ / Modificat: 2012-06-14
Iaurtul, stimulentul fertilitatii pentru barbati

Iaurtul poate fi stimulentul secret al fertilitatii pentru barbati. Oamenii de stiinta americani au descoperit o legatura puternica intre acest aliment bogat in bacterii probiotice si capacitatea crescuta de reproducere la soarecii de laborator, ceea ce inseamna ca organismul masculin umar ar putea beneficia de acelasi efect.

Foto: domaphile.com

Iaurtul este recunoscut deja pentru proprietatile sale curative in alimentatie, protejand aparatul intestinal. In plus, este o sursa excelenta de calciu si proteine si un imunomodulator eficient. Cercetatorii studiaza acum si impactul iaurtului asupra fertilitatii barbatilor, dupa ce au constatat ca alimentul are un efect spectaculos asupra reproducerii cobailor.

Experimentul iaurtului ca stimulent pentru fertilitate

Experimentul in care s-a urmarit rolul iaurtului ca stimulent pentru fertilitate in cazul barbatilor a fost efectuat de specialistii Institutului de Tehnologie din Massachusetts, SUA.

Acestia au descoperit ca soarecii masculi care au consumat iaurt natural probiotic (rezultat din fermentarea produsa de diferite tulpini de lactobacili, bacterii "prietenoase" cu organismul) au reusit sa isi insemineze partenerele mai repede decat in trecut, rezultand mai multi pui decat in cazul cobailor cu dieta obisnuita.

Fiziologic, soarecii care s-au infruptat zilnic din iaurt probiotic au inregistrat progrese vizibile in aspectul exterior al testiculelor, care au devenit cu 5% mai ridicate si cu 15% mai grele decat organele de reproducere ale soarecilor care nu au consumat acest aliment "viu".

In plus, femelele hranite cu iaurt au beneficiat de o crestere sesizabila a glandelor mamare si de o stralucire aparte a blanitei. In consecinta, puii au fost alaptati mai bine, chiar daca numarul lor a crescut. Initiatorii studiului au mai observat ca hrana cu iaurt a facut animalele mai suple si mai energice, ajungand la o performanta sexuala mai buna.

Cercetatorii cred ca experimentul poate avea implicatii similare si in cazul fertilitatii umane, urmand sa fie analizat impactul iaurtului asupra spermei barbatilor. Concret, oamenii de stiinta intentioneaza sa studieze atent interactiunea bacteriilor probiotice cu celulele reproducatoare masculine, fenomen cu rezultate spectaculoase in randul soarecilor de laborator.

Alimente care sporesc fertilitatea barbatilor

Nutritia joaca un rol important in fertilitatea barbatilor, prin substantele nutritive care influenteaza in mare masura calitatea spermei. Vitaminele C, E si B furnizeaza antioxidanti si energie, seleniul previne oxidarea celulelor seminale, magneziul imbunatateste contractiile musculare, zincul si complexul de vitamine B sprijina productia de testosteron, iar calciul previne disfunctiile erectile.

Bacteriile probiotice se gasesc in iaurtul natural, laptele fermentat, ceapa, prazul si cicoare. Alte alimente care sporesc fertilitatea barbatilor sunt:

  • alune braziliene (seleniu);
  • orez brun (vitaminele B, magneziu);
  • stridii (sporesc productia de testosteron);
  • miere (vitamine B);
  • pepene rosu (relaxeaza vasele de sange prin citrulina si arginina);
  • ghimbir (creste numarul de spermatozoizi);
  • seminte de dovleac (zinc);
  • popcorn (arginina vegetala, principala componenta a spermei);
  • afine (vitamina C creste motilitatea spermatozoizilor);
  • carnea rosie (L-carnitina, creste numarul si motilitatea celulelor spermatice);
  • crevetii (zinc, calciu, magneziu);
  • sucul de rodie (antioxidanti);
  • semintele de susan (seleniu, zinc, calciu, vitamina E).

Partenerul tau consuma iaurt natural?

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Fertilitate barbati Alimente fertilitate barbati

Articole recomandate

Citeste si despre