Cum iti convingi partenerul sa isi testeze fertilitatea?

/ / Modificat: 2016-05-31
Cum iti convingi partenerul sa isi testeze fertilitatea?

Testarea fertilitatii masculine este o problema delicata, cu greu acceptata de barbati, care simt ca in felul acesta le este atacata virilitatea si potenta. Modul in care se face testarea, dar si orgoliul sau ideea ca ar putea fi "vinovat" pentru esecul de a concepe un copil, il face pe partenerul tau sa fie reticent la ideea de a ejacula sperma intr-un borcanel si a fi testat pentru probleme de fertilitate! Iata cum il poti convinge sa faca aceste analize, fara a se simti ofensat!

Intreaba-l de ce refuza!

In momentul in care te lovesti de un refuz categoric din partea partenerului, cu privire la testarea fertilitatii, este recomandat sa il abordezi pe un ton cat mai civilizat si intelegator.

Este important sa intelegi ca in momentul in care partenerului tau i se propune sa fie testat pentru infertilitate, deoarece problema din cauza careia nu puteti concepe copilul ar putea fi la el, ii este atacata mandria sau orgoliul de barbat. Chiar daca nu este asa, doar simplul fapt ca asupra lui planeaza suspiciunea de impotenta il face sa refuze testarea.

Prinde-l intr-un moment bun si intreaba-l pe un ton cat se poate de calm si prietenos care sunt motivele pentru care refuza sa mearga la medic pentru analize.

In situatia in care aveti o comunicare sincera si deschisa, s-ar putea sa ii fie usor sa iti spuna ca se simte jenat de modul in care trebuie colectata sperma, de faptul ca ii este teama sa nu fie vina lui si alte cauze care stau la baza refuzului de a se testa. Aflarea cauzelor te poate ajuta sa ii alini disconfortul creat de gandul ca trebuie sa se testeze si sa iei si masurile necesare pentru a-l ajuta sa depaseasca temerile.

In cazul in care nu aveti o comunicare foarte apropiata, va refuza sa iti raspunda sau te va minti.

Asigura-l ca, oricare ar fi rezultatele, esti alaturi de el!

Frica ca ar putea fi responsabil de incapacitatea de a concepe copilul mult dorit si ca l-ai putea parasi pentru asta il va tine la distanta de cabinetul specialistilor in fertilitate.

Este important sa vorbesti sincer cu el si sa il asiguri ca, oricare ar fi rezultatele, esti alaturi de el si il vei sustine. Partenerul tau trebuie sa stie de la tine ca nu il vei acuza de faptul ca nu poate concepe copilul si ca nu il vei parasi.

Incurajeaza-l si spune-i ca, orice s-ar intampla, totul va fi bine si ca veti depasi cu succes aceasta problema. Are nevoie de consolare inainte de a merge la medic.

Asigura-l ca exista tratamente si solutii la infertilitatea masculina!

Ia in calcul si posibilitatea ca rezultatele testelor sa arate ca are o problema de fertilitate, care va afecteaza sansele de a concepe copilul. Discuta cu el despre asta.

Spune-i ca oricare ar fi problema, veti incerca sa o tratati si chiar daca se dovedeste a fi ceva mai complicata, exista intotdeauna alte solutii: tehnicile de reproducere umana asistata, adoptia, mama purtatoare, donatori anonimi etc.

In plus, accentueaza cat este de important sa faca aceste teste pentru visul vostru de a avea un bebe, mai ales daca stii ca isi doreste tare mult sa fie tatic. Atinge-i latura sensibila si vorbeste-i despre viitorii copii pe care ii puteti avea odata cu aflarea vestii ca totul este in regula cu fertilitatea lui sau dupa tratarea problemelor care apar in urma analizelor.

Partenerul tau a trecut prin teste de fertilitate? A fost greu sa il convingi? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Teste fertilitate barbati Infertilitate barbati Analize necesare inainte de sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre