Contraceptive masculine sub forma de injectii

/ / Modificat: 2009-02-06
Contraceptive masculine sub forma de injectii


 

 




Se pare ca, in viitorul apropiat si barbatii isi vor asuma responsabilitatea pentru prevenirea unei sarcini, prin contraceptivele masculine sub forma de injectii. Cercetatorii de la Institutul ANZAC din Australia au descoperit si testat un produs contaceptiv pentru barbati sub forma de injectii pe baza de hormoni.

Produsul este o combinatie intre progestin (folosit in contraceptivul feminin Depo Provera) si hormonii androgeni. In afara de prezervativ, cea mai eficienta metoda contraceptiva in momentul acesta pentru  barbati este vasectomia. Noua metoda va revolutiona piata contaceptivelor masculine, daca va fi implementata. 

Injectiile se administreaza de doua ori pe luna si functioneaza pe modelul pilulei contraceptive feminine, adica blocheaza functia reproductiva.Din rezultatele testelor, se pare ca injectiile au eficacitate in 95% din cazuri.

Injectiile nu afecteaza in niciun fel performatele sexuale ale barbatilor si reprezinta o metoda reversibila. Produsul este in continuare testat, dar se crede ca in curand ar putea primi aprobarea de a fi comercializat.

Cu toate acestea, specialistii avertizeaza ca injectiile contraceptive pentru barbati nu protejeaza importiva bolilor cu transmitere sexuala.

Alexandra Ilie

Redactor Copilul.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Metode contraceptive Contraceptie Contraceptie barbati Contraceptie barbati

Articole recomandate

Citeste si despre