Trucuri utile pentru atunci cand incerci sa faci un copil

/ / Modificat: 2015-11-20
Trucuri utile pentru atunci cand incerci sa faci un copil

In timp ce unele femei au ramas insarcinate fara prea mult efort inca din prima luna dupa ce si-au propus sa faca acest pas, altele intampina dificultati in a ramane gravide.

Daca te numeri printre cele care incearca de cateva luni si inca nu a vazut cele doua luniute pe testul de sarcina, nu trebuie sa te impacientezi. Va veni si minunea ta in curand!

Iata sfaturile de care ar trebui sa tii cont atunci cand incerci sa ramai gravida.

Numara zilele

Daca ai un ciclu menstrual regulat, poti identifica zilele in care esti fertila numarand zilele dintre menstruatii. De exemplu, la un ciclu de 28 de zile, perioada fertila (ovulatia) este intre zilele 12 si 16. De obicei ovulatia are loc la mijlocul ciclului menstrual.

Atentie, aceste calcule sunt utile doar daca ai un ciclu regulat. Pentru a identifica zilele in care esti fertila, poti folosi testele pentru ovulatie.

Acorda atentie schimbarilor de secretii

Secretiile vaginale sunt diferite in functie de perioada ciclului menstrual. Atunci cand o femeie este fertila, ea va avea secretii mai abundente, de culoare transparenta. Consistenta acestor scurgeri este asemanatoare albusului de ou crud. Ele vor aparea in zilele in care are loc ovulatia, asadar in zilele in care sansele sa ramai gravida sunt cele mai ridicate.

Evita folosirea lubrifiantilor

Daca tu si partenerul tau obisnuiati sa folositi lubrifianti in timpul actului sexual, luati o pauza in perioada aceasta. Unele dintre aceste produse contin spermicid, in timp ce altele, chiar daca nu contin spermicide, vor afecta mobilitatea spermatozoizilor si sansele ca tu sa ramai gravida.

Orgasmul feminin favorizeaza conceptia

In timp ce orgasmul in cazul barbatilor este absolut necesar pentru a duce la conceperea unui copil, orgasmul in cazul femeilor cade pe al doilea plan, insa va creste sansele ca ea sa ramana gravida. Explicatia pentru acest lucru rezida in faptul ca in timpul orgasmului se produc schimbari fiziologice la nivelul vaginului, PH-ul devine alcalin, ceea ce favorizeaza mobilitatea spermtozoizilor in drum spre colul uterin. Este de preferat ca orgasmul sa aiba loc fie inainte ca partenerul sa ejaculeze, fie simultan.

Alegeti o pozitie sexuala care sa permita penetrarea adanca

O mare parte dintre spermatozoizi sunt distrusi in vagin, ceea ce face ca numarul celor care ajung in col si care ar putea fertiliza ovulul sa fir micsorat considerabil. O pozitie sexuala care permite penetrarea adanca va duce spermatozoizii cat mai aproape de intrarea in col, astfel ca numarul celor care nu trec de vagin va fi mai mic, iar sansele de conceptie sa fie mai mari.

Ramai intinsa timp de 30 de minute

Dupa ce se incheie actul sexual ramai intinsa in pat circa 30 de minute. Daca te ridici si te misti mult o cantitate insemnata de sperma se va scurge, miscorand in mod evident sansele ca tu sa ramai gravida. Un truc destul de popular printre femeile care isi doresc sa ramana insarcinate este sa isi aseze o perna sub sezut pentru ca spermatozoizii sa fie ajutati de gravitatie.

Asigura-te ca esti perfect sanatoasa

Daca intampini dificultati in a ramane gravida s-ar putea ca organismul tau sa nu fie pregatit pentru o asemenea provocare. Fa-ti analizele de sange si asigura-te ca esti intr-o stare fizica perfecta. Acorda o atentie sporita alimentatiei, renunta la alimentele nesantoase si inlocuieste-le cu fructe si legume proaspete.

In acelasi timp, femeile supraponderale sau subponderale vor ramane gravide mai greu. Tine o dieta potrivita pentru corpul tau, astfel incat sa ajungi la o greutate optima, care sa iti permita sa ramai gravida fara eforturi. Exista mai multe formule prin care iti poti calcula greutatea ideala in functie de inaltime, cea mai cunoscuta fiind formula lui Lorentz (Greutatea ideala = inaltimea in cm – 100 – (inaltimea in centimetri – 150)/2).

Evita consumul excesiv de alcool si tigarile

Este bine-cunoscut faptul ca fumatul este un obicei nesanatos, asa ca daca incerci sa ramai gravida ar trebui sa va lasati de fumat deoarece ambii parteneri au de suferit din cauza acestui obicei.

Consumul excesiv de alcool va poate afecta si el fertilitatea, asa ca ar fi bine sa eviti petrecerile in perioada aceasta. Nu este neaparata nevoie sa elimini alcoolul in totalitate din viata ta, un pahar de vin pe saptamana nu iti va dauna in niciun fel si te poate ajuta sa te relaxezi la finalul unei zile stresante.

Relaxeaza-te!

Problemele de la birou, precum si grijile cotidiene isi pun amprenta pe organismul tau. Stresul este una dintre principalii factori care cauzeaza probleme cu fertilitatea la cuplurile tinere.

Incearca sa nu te enervezi de la lucruri marunte, fa plimbari de seara in parc sau bai prelungite pentru a-ti mentine o stare de spirit buna. O sedinta de masaj de relaxare pe saptamana iti va prinde bine cu siguranta. Poti incerca si alte metode de ralaxare, precum meditatia sau reiki. Totodata, o modalitate de a te elibera de stres il reprezinta sportul.

Alege orice forma de miscare ti se potriveste, fie ca e joggning, fie ca sunt cursuri de dans.

Un alt factor care le nelinisteste pe femei si sta in calea unei sarcini este reprezentat chiar de incercarile zadarnice de a ramane gravide. Nu este usor sa incerci luni de zile si sa nu ai un rezultat pozitiv, insa rabdarea este cheia in acest proces, iar daca te ingrijorezi nu vei face decat sa ingreunezi conceptia.

Atentie, daca ai incercat mai multe luni la rand, s-ar putea ca acest lucru sa se rasfranga asupra relatiei de cuplu, fapt ce poate afecta sansele ca tu sa ramai insarcinata.

Consulta medicul ginecolog

O vizita de rutina la medicul ginecolog este recomandata inainte sa incerci sa ramai gravida. Discuta cu doctorul despre planurile tale, intreaba-l daca are anumite recomandari pentru tine. Daca nu ai probleme de sanatate probabil iti va prescrie vitamine si in mod special acid folic, care iti vor pregati organismul de sarcina.

Tu ai intampinat probleme de fertilitate? Ce alte trucuri pentru a-ti mari sansele de a ramane gravida stii? Scrie-ne in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sarcina Gravida Fertilitate

Articole recomandate

Citeste si despre