Produsele de curatat iti pot afecta fertilitatea

/ / Modificat: 2011-10-20
Produsele de curatat iti pot afecta fertilitatea

Produsele de curatat din comert sunt un pericol pentru fertilitatea cuplurilor. Specialistii sustin ca nici macar cele de pe piata care au eticheta "suta la suta natural" sau "biodegrababil" nu sunt foarte sigure, din cauza listei incomplete de ingrediente de pe eticheta si a urmelor de toxine pe care le pot contine. Iata de ce componente trebuie sa te feresti si ce solutii ai pentru a le inlocui in curatenia casei.

Ingrediente toxice din produse de curatat care pot afecta fertilitatea


Parfumurile


Miresmele placute pe care le contin aproape toate produsele folosite in curatenie sunt date de chimicale numite ftalati. Acestia sunt periculosi pentru sanatatea ta si cu fiecare inhalare a miresmelor acestora iti pui in pericol sansele de a concepe.

Specialistii sustin ca trebuie evitate toate produsele cu parfumuri sintetice, inclusiv odorizantele de camera, si este mai indicat sa apelezi la metode naturale de a purifica aerul: praf de copt sau aerisiri frecvente.

Surfactantii


Mai exista un grup de chimicale care se pot dovedi periculoase pentru fertilitate - alchil fenoli etoxilaþi (APE). Acestia sunt mai putin cunoscuti, dar daca observi ca sunt trecuti pe eticheta este bine sa ii eviti. Se regasesc mai ales in detergentii si balsamurile pentru haine.

Acest grup de chimicale afecteaza testiculele barbatilor si reduc cantitatea de sperma si spermatozoizi. In plus, specialistii considera ca un compus din acest grup - nonoxyl-9 - este folosit si in spermicidele folosite in contraceptie.

Solventii


Solventii sunt ingredientii toxici cel mai frecvent intalniti in produsele folosite in curatentia casei - solutii de curatat geamuri, lemn, vase, aragaz etc. Studiile realizate pe acestea in legatura cu sanatatea reproductiva au demonstrat ca solventii pot afecta fertilitatea prin inhalarea si patrunderea vaporilor in piele si implicit, in organism.

Foto: gettingpregnantnow.org

3 modalitati de a face curatenia casei mai sigura pentru fertilitatea ta

Alege produse bio, dar citeste eticheta


Opteaza pentru produsele de curatat ecologice de pe piata, dar nu cumpara niciodata inainte de a verifica eticheta. Aceasta trebuie sa fie completa si sa fie lipsita de orice urma de substante chimice care iti pot pune in pericol sanatatea.

Opteaza pentru produse fara culoare si miros


Pe langa faptul ca trebuie sa scrie ca sunt biodegradabile, nontoxice si fara compusi chimici enumerati mai sus, este indicat sa te orientezi spre detergenti si agenti de curatat fara coloranti si parfumuri sintetice.

Prepara produse de curatat in casa, cu ingrediente naturale


Cele mai sigure sunt produsele preparate in casa de curatare a casei. Te poti folosi de trucurile bunicii de a scoate mirosul neplacut din frigider, de a scoate petele de pe haine si de a curata aragazul. Foloseste alimente si combinatii de produse din propria camara (lapte, otet, apa, sare, praf de copt, amoniac etc.). Multe dintre produsele si alimentele pe care le folosesti zilnic au o putere foarte mare de curatare, chiar daca nu stii. Descopera metodele cu adevarat naturiste si inofensive de a face curatenie in casa.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Infertilitate

Articole recomandate

Citeste si despre