Locul de munca iti poate afecta fertilitatea

/ / Modificat: 2009-05-20
Locul de munca iti poate afecta fertilitatea





 

Pe langa multe alte lucruri, ca varsta, medicatia, cofeina, stresul sau greutatea, si locul de munca iti poate afecta fertilitatea, micsorandu-ti sansele de a ramane insarcinata.

Afla in randurile urmatoare care dintre meserii scad fertilitatea sau pun in pericol sarcina.

Traim intr-o epoca in care industrializarea ne afecteaza sanatatea indiferent de locul in care traim si muncim.

Stiati insa ca si fertilitatea poate fi afectata de conditiile de munca si trai?

Unele ocupatii sunt mai periculoase decat altele, deoarece expun viitorii parinti la niveluri ridicate de substante chimice sau radiatii, caldura excesiva si altele.

Spre exemplu, pesticidele folosite in agricultura si cresterea animalelor sunt legate, potrivit unor studii recente, de scaderea fertilitatii, in special in sezonul de stropire.

S-a descoperit ca pesticidele sunt de vina si pentru unele probleme congenitale ale bebelusului.

Pictura si vopsitoria sunt alte ocupatii in care parintii sunt expusi la substante chimice potential daunatoare fertilitatii si bebelusului –  aveti grija la expunerea la solventi si hidrocarburi.

De pe urma expunerii la hidrocarburi si efectele ei daunatoare asupra fertilitatii sufera si cei care lucreaza in service-uri auto.

De asemenea, trebuie acordata atentie sporita daca viitorii parinti lucreaza in fabrici si rafinarii, unde sunt expusi la oxid etilenic, solventi, produse din cauciuc.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre