4 gadget-uri utile pentru fertilitate

/ / Modificat: 2012-02-17
4 gadget-uri utile pentru fertilitate

Acuratetea cu care depistezi ovulatia este esentiala pentru fertilitate, crescandu-ti substantial sansele de a ramane mai repede gravida. Daca nu te pricepi sau nu te simti in masura sa iti identifici perioada fertila prin calcularea ciclurilor menstruale sau pe baza semnelor pe care ti le indica organismul, poti apela la cateva gadget-uri, de ultima generatie, care o fac in locul tau, rapid si eficient!

Foto: walyou.com

Monitor de fertilitate - Clear Blue Easy

Dispozitivul este conceput pe acelasi sistem ca al testelor de sarcina. Se foloseste urina pentru depistarea exacta a perioadei fertile din timpul unui ciclu menstrual.

Gadget-ul este insotit de un monitor, dar si de 30 de betisoare cu ajutorul carora se recolteaza urina pentru a fi testata.

Monitorul modern poate identifica pana la 6 zile fertile ale femeii intr-un singur ciclu menstrual.

Monitor de fertilitate - OvaCue

Este asemanator monitorului Clear Blue, doar ca in loc de urina se foloseste saliva. Este dotat cu un senzor special pe care se pune limba, timp de 5 secunde, si identifica ovulatia pe baza modificarilor electrolitice din saliva ta.

Este considerat un gadget si mai precis decat cel pe baza de urina, deoarece se considera ca la ovulatie, saliva sufera mai repede modificari decat urina. Astfel, testarea pe baza salivei ajuta la o identificare mai rapida a perioadei fertile. Cu cat ovulatia este depistata mai repede si mai corect, cu atat sansele de a obtine sarcina sunt mai mari.

Microscop de ovulatie OvuPred

Microscopul de ovulatie permite monitorizarea atenta a tuturor zilelor dintr-un ciclu menstrual, atat a zilelor fertile, cat si a celor nefertile.

Este atat de precis incat poate depista cu acuratete momentul in care se maturizeaza ovulul, cand este eliberat (apare ovulatia) si alte detalii care te ajuta foarte mult in stabilirea momentului prielnic pentru a intretine relatii sexuale cu scopul de a ramane insarcinata.

Gadget-ul foloseste mostre de saliva sau de secretie cervicala pentru identificarea zilelor fertile. Saliva este mai usor de folosit, deoarece secretia trebuie recoltata din gatul uterului pentru ca rezultatele sa fie corecte si precise, ceea ce poate fi mai dificil, daca nu ai experienta. Mostra se lasa pe dispozitiv timp de aproape 10 minute, dupa care se "citesc" rezultatele.

Daca pe placa de observatie a microscopului apar niste liniute, asemanatoare ferigii, inseamna ca s-a instalat ovulatia, dar daca liniutele nu sunt clar delimitate sau punctate, inseamna ca esti in zilele nefertile.

Ceasul de fertilitate OV

Ceasul OV este un gadget modern extrem de interesant si inovativ in domeniul fertilitatii.

Spre deosebire de celelalte dispozitive, ceasul nu necesita mostre de saliva sau urina. Tot ce trebuie sa faci este sa il porti la mana pe timpul noptii, incepand cu prima, a 2-a sau a 3-a zi a ciclului menstrual.

Dispozitivul masoara zilele ciclului menstrual si le numara pe masura ce trec. Ele vor fi notate pe ceas ca "Zi fertila 1", "Zi fertila 2" etc.

Gadget-ul nu se bazeaza doar pe o numaratoare simpla. El masoara nivelurile de sare din transpiratie. Unii cercetatori au descoperit ca, in perioada fertila, nivelurile de sare sufera modificari inainte si dupa ovulatie.

Nivelul de sare din transpiratie creste brusc cu trei zile inainte ca si estrogenul sa o faca, reusind sa fie astfel dispozitivul care identifica ovulatia mult mai repede decat alte gadgeturi create in acelasi scop.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Fertilitate femei

Articole recomandate

Citeste si despre