7 deserturi de facut cu copilul tau de Valentine’s Day

/ / Modificat: 2017-02-14
7 deserturi de facut cu copilul tau de Valentine’s Day

Valentine's Day este un prilej bun de a crea amintiri de durata impreuna cu micutul tau. Cum poti sa faci asta? O varianta este sa il implici in treburile gospodaresti. Iar ceea ce ii va placea cu siguranta va fi preparatul prajiturilor. Deserturile sunt preferatele oricarui copil, asa ca se va bucura sa se umple de faina si de zahar pudra din cap pana-n picioare, ajutandu-te sa faceti turta dulce sau fursecuri dedicate sarbatorii Sfantului Valentin.

Timpul petrecut in jurul blatului de bucatarie pe care preparati deserturi va fi folositor deopotriva atat tie, cat si copilului. E ocazia perfecta pentru a sta de vorba, pentru a va face confidente. Dar este si o sansa minunata de a va pune in valoare creativitatea.

Iata cateva retete simple pe care le puteti pune in practica tu si copilul tau, de Valentine's Day:

Inimioare din capsuni cu ciocolata

Iata un desert simplu si delicios, care cu siguranta va fi pe gustul intregii familii! Ai nevoie de cateva capsuni, ciocolata (neagra, cu lapte sau alba, in functie de preferinte), scobitori si bombonele colorate sau sirop de capsuni pentru decor (optional). Spala bine capsunile, apoi taie-le pe jumatate. Asaza jumatatile una langa cealalta, astfel incat sa obtii o forma de inima si fixeaza cele doua bucati cu o scobitoare. Aici te poate ajuta copilul tau!

inimioare-capsuni-ciocolata

Sursa foto: onceuponaspice.com

In loc sa cumperi crema de ciocolata din comert, topeste o tableta de ciocolata prin metoda bain-marie, apoi scufunda inimioarele din capsuni si asaza-le pe un gratar ca sa se scurga surplusul de ciocolata. Pentru decor, lasa-ti copilul sa presare peste inimioarele din ciocolata bombonele colorate de zahar sau putin sirop de capsuni.

inimioare-capsuni

Sursa foto: northernappetite.com

Bezele pe bat

Pentru a prepara acest desert ai nevoie de bezele mari (le gasesti in supermarketuri, la standul cu jeleuri), ciocolata alba, neagra sau cu lapte, betisoare lungi si bombonele decorative. Incepe prin a topi ciocolata, iar in acest timp roaga-ti copilul sa fixeze bezelele pe betisoare. Scufunda-le in ciocolata obtinuta pana la jumatate, apoi “tavaleste-le” prin bombonele multicolore.

 bezele-ciocolata

Sursa foto: glorioustreats.com

Sandvisuri din mere

O gustare foarte apreciata deopotriva de cei mari si de cei mici vor fi aceste sandvisuri din mere. Ai nevoie de 2-3 mere, forma de inima pentru prajituri, unt de arahide si fulgi de ovaz. Dupa ce ai spalat merele, taie-le in felii subtiri. Lasa-l pe cel mic sa decupeze interiorul cu ajutorul formei pentru prajituri.

sandvisuri-mere

Unge feliile de mar cu unt de arahide, apoi presara fulgii de ovaz peste. Se pot manca asa sau dupa ce au fost tinute la frigider 15-20 minute.

sandvisuri-mere

Sursa: recetin.com

Frigarui din fructe

Pentru a prepara acest desert ai nevoie de fructe cu o textura destul de solida: mere, pere tari, struguri, pepene galben, ananas. Cu ajutorul unei forme de inimioara pentru prajituri, taie fructele care iti permit asta (de exemplu, pepenele galben). Lasa-l pe cel mic sa faca asta in locul tau si se va distra de minune. Apoi, insira-le pe betisoare lungi pentru frigarui.

frigarui-fructe

Sursa foto: jane-can.com

Sagetile lui Cupidon

Extrem de populare ca imagine pentru aceasta sarbatoare sunt sagetile lui Cupion. Le poti realiza din sticksuri si jeleuri in forma de inimioara. Este suficient sa infigi jeleuri intr-unul dintre capetele sticksurilor, iar pentru coada sagetii, decupeaza pur si simplu o forma tot din jeleuri. Sunt simplu de realizat, iar copiii vor fi foarte amuzati.

sticksuri-jeleuri

Sursa foto: organizeyourstuffnow.com

Briosele lui Cupidon

Inclusiv banalelor briose le poti da un aer de sarbatoare! Dupa ce le-ai scos din cuptor si le-ai lasat putin sa se raceasca, orneaza-le cu glazura alba, spoi presara bombonele colorate peste ele. Strapunge briosele cu betisoare pentru cake-pops (se gasesc in magazinele online si in hypermarketuri), apoi decupeaza inimioare mici si mai mari si prinde-le cu scotch de capetele betisoarelor.

briose-cupidon

briose-cupidon

Sursa foto: bakerella.com

Descarca sabloanele pentru inimioare aici.

Fursecuri X si 0

Americanii folosesc foarte des expresia “xoxo” pentru a-si exprima afectiunea fata de o persoana draga. Aceasta sintagma se traduce prin “pupici si imbratisari”, litera “x” simbolizand pupicii, iar “o”, imbratisarile. Tocmai de aceea, fursecurile XO sunt printre cele mai populare deserturi de Valentine’s Day in Statele Unite.

fursecuri-xo

Cum le poti prepara? Din aluat de fursecuri, modeleaza discuri rotunde si patrate, apoi deseneaza literele “x” si “o” pe ele. Va fi unul dintre cele mai vesele deserturi luate vreodata!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Activitati copii valentines day Deserturi Activitati copii valentine's day

Articole recomandate

Citeste si despre