Vacanta cu cortul impreuna cu copiii: sfaturi si recomandari

/ / Modificat: 2016-08-03
Vacanta cu cortul impreuna cu copiii: sfaturi si recomandari

Cortul este adesea asociat cu relaxare, concediu si voie buna. Este in acelasi timp un mijloc economic de petrecere a concediului sau a vacantei, insa daca acesta este amenajat pe placul fiecarei persoane, timpul petrecut va fi unul de calitate.

Mersul cu cortul poate fi o idee buna, in special in anotimpul cald. Daca iti place caldura si serile petrecute in aer liber, te poti plimba prin toata tara cu cortul. De asemenea, vara se organizeaza o multime de evenimente artistice la care te poti prezenta, deci poate fi si un mijloc util de care te poti bucura.

Totusi, aceste evenimente nu sunt toate in orasul tau natal. De aceea, cortul te pote scuti de cheltuiala cu cazarea si iti poate aduce in acelasi timp un prilej de bucurie. La munte sau la mare sunt amenajate locuri speciale pentru campare. Acestea dispun de regula de toate conditiile necesare unui weekend petrecut in conditii in regula.

Cortul - o varianta de concediu utila si placuta

Pentru cei care vor sa isi petreaca cate un weekend intr-un loc anume, isi pot lua cortul si se pot instala in locurile special amenajate. Inainte de a pleca in excursie trebuie sa-ti faci o lista cu tot ceea ce vei avea nevoie intrucat daca locul ales este unul mai salbatic, nu vei avea acces la orice iti doresti.

Nu uita de o punga de medicamente intrucat aceasta ar trebui sa fie indispensabila. De altfel, spray-ul de tantari si crema de plaja cu factor de protectie ar trebui sa fie si ele nelipsite.

Cu cortul la mare

Daca vrei sa ai parte de soare si de mare, poti opta pentru Navodari. Aici campingul arata foarte bine, totul este curat si plaja ingrijita. Accesul la plaja se face direct, fiind foarte aproape de locul de campare.

Plaja este una linistita, desi se afla chiar langa statiunea Mamaia. De asemenea, exista si locuri special amenajate pentru sport, chiar pe plaja, mesele de tenis si cele de biliard fiind si ele nelipsite. De regula, agitatia se intensifica in weekend, insa comparativ cu statiunea Mamaia, veti avea parte de liniste.

In cadrul acestui camping veti gasi locuri la umbra. Acestea sunt importante pentru cei care vor sa isi instaleze cortul. Spatiul este populat deopotriva si de rulote, insa corturile au nevoie de umbra. De aceea, va puteti cauta un loc langa pomii care sunt plantati deja in cadrul campingului.

Camping S este situat in nordul statiunii Mamaia si dispune de un generabil loc in care va puteti instala rulota, cortul sau chiar va puteti caza la casutele din acest spatiu. Plaja este proprie si este una cu nisip fin, fiind destul de linistita. De asemenea, exista restaurant, bar, loc de joaca pentru copii si mese de biliard.

Cu cortul in natura

Persoanele aventuroase pot incerca wild camping, adica mersul cu cortul in locuri care nu sunt amenajate special. Insa pentru aceasta varianta trebuie sa aveti in vedere tot ceea ce va este necesar intrucat nu veti beneficia de alte servicii in locurile care nu sunt special amenajate.

Cu cortul la munte

Mersul cu cortul la munte poate fi foarte distractiv. Te poti plimba impreuna cu familia, puteti face drumetii, puteti chiar pescuit. In functie de locul muntos ales, va puteti organiza pentru diverse activitati. Cunoscatorii vor propune un gratar si muzica buna.

De asemenea, focul de tabara va va strange pe toti in jurul lui, unde va puteti juca diferite jocuri, puteti canta sau chiar impartasi povesti.

Cu cortul in Delta

Delta Dunarii este un loc minunat in care poti merge cu cortul. Bratul Chilia este linistit, zona fiind rupta de civilizatie. Daca aveti nevoie de meditatie si relaxare in general, aceasta varianta poate fi una potrivita.

Oamenii care sunt pasionati de pescuit se vor bucura din plin de acest loc si vor trai la maxim experienta cu cortul. Aveti grija insa, la tantari. In functie de perioada in care alegeti sa mergeti in delta, va veti intalni si cu aceste insecte.

De aceea, este bine sa aveti spray special pentru ele si sa il folositi cu incredere, pentru a avea o noapte linistita. De asemenea, folositi si in interiorul cortului spirale sau pastile impotriva tantarilor.

Alte localitati si locuri de campare

O alta excursie pe care o poti face este in judetul Suceava. Cei care vor sa viziteze tara, sa descopere traditiile altor regiuni si sa viziteze obiectivele turistice, pot alege campingul Vuurplaats. In judetul Suceava, in localitatea Fundi Moldovei, exista acest loc de camping in care va puteti instala cortul. In aceasta zona ca obiective turistice puteti vizita manastirile din nordul Bucovinei sau Cetatea de scaun a Sucevei.

Brasovul este un oras plin de vizitatori, atragand in fiecare an sute de mii de turisti. Pentru cei care vor sa il viziteze cu cortul, pot alege complexul de agrement Laguna Albastra. Desi localitatea in care acesta se afla este Fagaras, distanta pana la Brasov este de doar 66 de km.

Deci pentru cei care vor sa il viziteze o pot face rapid. Complexul de corturi amenajate special care se afla in Fagaras pune la dispozitie grupuri sanitare si dusuri, bazine de inot si spatii realizate special pentru picnic.

De altfel, conexiunea la internet este disponibila, iar privelistea incantatoare. Va puteti plimba prin Muntii Fagaras, puteti vedea Transfagarasanul, dar si alte obiective turistice.

La doar 237 de km fata de Bucuresti, se afla campingul the Valley din Covasna. Acesta ofera conexiuni electrice, ofera accesul la un strand din apropiere si in acelasi timp la dusuri si grupuri sanitare. Campingul se afla relativ aproape de Baile Tusnad, Balvanios, dar si de Lacul Sf. Ana, singurul lac vulcanic din Romania.

Cei care nu au experimentat mersul cu cortul, pot opta pentru un loc aproape de oras. Astfel, isi pot face o idee de cum este sa mergi cu cortul in excursie. Ulterior pot incerca si muntele sau marea.

Spre exemplu, Comana este o varianta potrivita pentru persoanele care stau in Bucuresti. La Aerodromul Comana va puteti campa cu cortul si puteti avea acces la toate facilitatile puse la dispozitie de acest complex. De altfel, puteti vizita chiar Parcul Natural Comana.

O alta zona frumoasa din tara in care va puteti instala cu cortul este Bolboci. Zona Bolboci, Zanoaga si Padina este plina de peisaje superbe, pe care este pacat sa nu le admirati. Va puteti  instala cortul intr-un loc potrivit, cu o priveliste senzationala.

De asemenea, va veti putea bucura de terasele din zona intrucat aceasta este din ce in ce mai cunoscuta. Totusi, este bine sa va interesati si de drum intrucat acesta are multe denivelari, iar gropile nu lipsesc nici ele. Poienitele pot fi si ele colindate, iar celelalte obiective turistice, vizitate.

Tu ai incercat vacanta cu cortul impreuna cu copiii? Ce locuri recomanzi mamicilor? Asteptam recomandarile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pe aceeasi tema:

Destinatii potrivite pentru vacanta in familie

Vacanta de vara: idei si sfaturi privind petrecerea timpului liber in sezonul cald

Activitati pentru sezonul cald pe care copilul tau le va iubi!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre