Cursurile de vara, echilibrul intre joaca si invatare

/ / Modificat: 2016-08-03
Cursurile de vara, echilibrul intre joaca si invatare

Venirea verii inseamna bucurie in primul rand pentru copii. Lista temelor si a programului incarcat de la scoala ii fac pe copii sa fie fericiti si sa incerce sa isi umple timpul cu activitatile lor preferate.

Pe langa jocurile pe care le au impreuna cu prietenii lor, parintii cauta sa foloseasca cele aproape trei luni de vacanta pentru a ii acorda celui sansa de a face un sport sau o activitate distractiva si care l-ar putea ajuta ulterior in viata.

In perioada verii, aceste activitati sunt foarte usor de gasit, fie ca vorbim despre cursuri de inot, calarie sau chiar cursuri de orientare turistica.

Aceste cursuri reusesc sa stabileasca un echilibru destul de important in programul celui mic pe perioada verii. Asta pentru ca dupa o anumita perioada, copiii tind sa se plictiseasca daca nu au o activitate pe care o sa o faca destul de des.

Pe langa faptul ca reusesc sa aiba un program, copiii pot invata lucruri importante in cele trei luni de vacanta. Se pot dezvolta atat din punct de vedere fizic, cat si psihic. Asta pentru ca orice activitate de acest gen lucreaza foarte mult la caracterul fiecarui individ si scoate la iveala ce este mai bun.

Inotul modeleaza corpul si mintea

Una dintre cele mai importante activitati pe care le pot face copiii pe perioada verii este inotul. Recomandat este ca parintii sa isi duca la cursuri de inot pe cei mici intr-un cadrul organizat, cu un staff responsabil si un antrenor cu experienta. Nu este indicat ca lectiile de inot sa fie tinute "in familie" decat dupa ce copilul stapaneste destul de bine acest sport.

Avantajele lectiilor de inot sunt nenumarate. In primul rand, aceasta activitate este una care modeleaza corpul cel mai frumos. Din acest motiv poloistii sau inotatorii profesionisti se mandresc cu faptul ca au un trup de invidiat, fara pic de grasime.

In plus, in cazul in care celui ii mic ii place sa stea in apa, in mod sigur se va distra la cursurile de inot, cand afara vor fi temperaturi destul de ridicate. Sa nu uitam si partea sociala, pentru ca acest curs, ca aproape toate, il duce pe copilul tau intr-un cadru nou, unde isi poate face noi prieteni, poate socializa si se poate dezvolta din acest punct de vedere.

Nu in ultimul rand, inotul este unul dintre sporturile care lucreaza foarte mult cu mentalul. In cazul in care cel mic va dori sa urmeze acest curs mai departe si sa participe la concursuri, veti sesiza o schimbare benefica in comportamentul sau. Va invata ce inseamna o competitie, spiritul de sacrificiu si ambitia sa va iesi la iveala.

Echitatia este foarte distractiva

Un alt curs care poate fi foarte distractiv pe perioada veri este cel de calarie. Stim cu totii ca celor mici le plac animalele, si bineinteles, caii sunt printre preferatele lor. Tocmai din acest motiv poate fi o idee buna sa ii dati ocazia celui mic sa calareasca un cal adevarat sau macar un ponei. Aceste cursuri de calarie se tin in cadrul organizat, de cele mai multe ori la marginea orasului, acolo unde cluburile de echitatie isi au sediu.

Activitatea in sine este una foarte distractiva nu doar pentru copii. Asa ca puteti sa o transformati intr-o actiunie de familia, in care sa va simtiti bine. In mod sigur, cel mic va pleca acasa cu o amintire de neuitat si va dori sa vina inapoi cu alte ocazii.

De mentionat este ca aceste cursuri se desfasoara sub stricta observatia a unui personal calificat, iar riscul de a se intampla ceva este foarte mic. Animalele sunt dresate si sunt obisnuite cu oamenii, ceea ce le face foarte blande.

Cursuri de actorie pentru copiii mai "romantici"

Exista bineinteles copii care nu au inclinatii sportive si pentru care aceste activitati nu produc o placere. Dar chiar si asa exista modalitati pentru ca acestia sa isi petreaca vacanta si poate chiar sa isi scoata la iveala anumite talente.

De exemplu, daca observati ca cel mic are o pasiune pentru filme, spune poezii cu intonatie si este atras de ceea ce inseamna actorie, il puteti inscrie la un astfel de curs. Exista scoli care au astfel de programe distractive pentru copii si care in mod pot reprezenta un punct de plecare in viata unui viitor actor de succes.

In final, in mod sigur copilul tau va aprecia actoria, se va distra impreuna cu noii colegi si va invata sa socializeze, va deveni mai respectuos si va invata ce este responsabilitatea si ambitia. Sa nu uitam ca in cadrul acestor cursuri, profesorii pot vedea un anumit potential in copilul dumneavoastra si il pot ghida pe viitor.

Pentru cei timizi, incercati cursurile de dictie si improvizatie

Una dintre principalele trasaturi ale unor copii este timiditatea. De teama ca se fac de ras, multi din copii ezita sa vorbeasca sau sa interactioneze cu alti copii, dar acest lucru se poate rezolva destul de usor.

Daca observati ca cel mic are probleme in a se exprima sau ezita sa faca acest lucru, puteti sa il inscrieti la cursuri de dictie si improvizatie.

Aceste cursuri se desfasoara intr-un cadru prietenos pentru cei mici si contin exercitii care ii vor ajuta pe viitor.

In primul rand, vor avea exercitii de oratorie, exercitii de storytelling, mimica, gestica si miscare corporala. Mai mult, aceste cursuri contin si diferite jocuri de rol sau relationare, jocuri de memorie si atentie sau chiar jocuri de creativitate si improvizatie.

Dupa ce va urma acest curs, in mod sigur copilul tau va uita ce este timiditatea si va putea vorbi in fata unui grup de prieteni fara sa ii fie teama ca se face ras sau chiar va putea sa iti povesteasca o intamplare intr-un stil cu totul amuzant si captivant.

Pictura este o buna metoda de relaxare

Copiilor le place sa deseneze, dar in cazul in care vedeti ca din mainile celui mic ies picturi interesante pentru varsta pe care o are il puteti indruma catre un curs de acest gen. Va invata reguli de baza in desen si poate face ulterior o cariera in arhitectura, arte plastice sau poate deveni un artist.

Totodata, in viitor poate incepe o cariera in grafica pe calculator, o meserie care ii va aduce multe satisfactii si va oferi o situatie financiara stabila.

Asadar, desi pentru multi parinti cele trei luni pot parea ca vacanta de vara este destul de lunga, timpul poate trece foarte placut daca ii gasiti celui mic o activitate pe care sa o indrageasca si care sa ii puna in miscare atat corpul cat si mintea.

Cel mai important este ca inainte sa faceti o alegere sa va consultati cu copilul cu privire la ce ii place sa faca si sa gasiti un curs care sa fie pe placul sau. Doar asa va reusi sa imbine utilul cu placutul intr-un mod foarte eficient.

Tu la ce fel de cursuri l-ai inscris pe copilul tau? Ce recomandari ai pentru mamicile din comunitatea noastra? Asteptam propunerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pe aceeasi tema:

Activitati pentru sezonul cald pe care copilul tau le va iubi!

10 activitati de vara pentru copii, care nu te costa (mai) nimic

Jocuri acvatice pentru cei mici

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Activitati vara copii Distractie vara copii Sport copii Beneficii inot copii

Articole recomandate

Citeste si despre