8 activitati de vara pentru copii

/ / Modificat: 2012-08-29
8 activitati de vara pentru copii

Vara cu zilele sale calduroase se apropie incet-incet de final. Si chiar daca si noaptea incepe sa se lase mai rapid, luna august iti mai ofera suficient timp pentru a pune in practica activitati placute alaturi de cei mici. Descopera, in continuare, cateva activitati distractive de vara pentru copii!

La cules de flori

O iesire la iarba verde poate fi o ocazie excelenta de a-i initia pe cei mici in tainele culesului de flori. Pe langa faptul ca activitatea in sine se va dovedi foarte placuta pentru copii, culesul de flori iti va permite sa le distragi atentia celor mici de la plimbarea in natura care are mari sanse sa ii oboseasca si sa ii plictiseasca.

Stabileste o tema alaturi de cei mici - un buchet de flori albe, cine culege cel mai mare buchet etc. -, dupa care puneti-va pe treaba! In cel mai scurt timp, micutii obositi si plictisiti vor redeveni ghemotoace de energie, iar tu vei avea cateva buchetele frumoase de flori cu care sa iti impodobesti locuinta.

Bataie cu baloane cu apa

O alta activitate distractiva de vara in care ii poti implica si pe cei mici este o bataie pe cinste cu baloane umplute cu apa, la o iesire la iarba verde sau in curtea casei. Pentru ca poate fi neplacut sa incerci sa umpli un balon cu apa, poti cumpara un produs special, sub forma de pompa, care iti va usura simtitor munca.

Umple mai multe baloane colorate pana cand acestea ajung de dimensiunea unui grepfrut, leaga-le la capete si pune-le la dispozitia celor mici in recipiente de dimensiuni generoase (cum ar fi niste galeti). Inainte de a da startul la bataia cu baloane cu apa, stabileste impreuna cu copii cateva reguli de baza: sa evitati loviturile in zona fetei, fiecare sa contribuie la strangerea baloanelor sparte etc. La final, nu va mai ramane decat sa va inarmati cu baloane si sa demarati distractia!

Seara de filme in curtea casei

Pana cand noptile nu devin incredibil de racoroase, poti organiza o seara de filme pentru cei mici in curtea casei. Iti vor fi necesare un videoproiector, un ecran de proiectie, sac de dormit pentru fiecare membru al familiei, scaune si sezlonguri, o eventuala masa, plus sucuri si popcorn cu care sa va delectati in timpul filmului.

Pentru ca distractia sa fie si mai grozava, ai putea sa inviti o familie prietena, alaturi de copiii sai. De asemenea, dat fiind faptul ca proiectia de filme in afara casei se poate face doar dupa lasarea intunericului, fii pregatita sa amani ora de culcare a celor mici. De altfel, copiii au toate sansele sa adoarma in timpul filmului.

Noapte la cort

Putine lucruri si intamplari ii creeaza unui copil amintiri mai speciale decat o noapte petrecuta in aer liber. In acest sens, poti profita de curtea casei pentru a ridica un cort in care sa dormi cu cei mici macar o noapte. Astfel, ii vei obisnui cu ideea de a innopta in aer liber, preintimpinand si eventualele evenimente neprevazute (cei mici s-ar putea speria de sunetele exterioare, specifice noptii, si si-ar putea dori sa revina in casa).

Evenimentul iti ofera si prilejul de a-i invata pe copii ce inseamna o noapte petrecuta in aer liber, de a le arata lucrurile de care au nevoie cand pleaca intr-o excursie cu cortul (sac de dormit, protectie impotriva insectelor, haine adecvate frigului de peste noapte etc.) si de a le explica, totodata, ce anume trebuie sa evite sa faca (sa nu lase mancare in afara cortului, daca innopteaza pe munte, spre exemplu, pentru a nu invita ursii la festin).

La cules de mure

In luna lui Gustar ii vei putea implica pe cei mici si intr-o actiune de cules de mure. Alege o zi cu temperaturi moderate, pentru ca micutii sa se simta confortabil chiar daca petrec mai multe ore in aer liber, opteaza pentru recipiente de diferite marimi pentru cules si nu uita de destinatie: la marginea padurilor ai mari sanse sa gasesti o bogatie de tufe de mure.

Culesul de fructe de padure ar trebui sa dureze atata vreme cat cei mici raman interesati de activitate. Transforma culesul intr-o joaca ori intr-un concurs, care sa ii motiveze pe copii si sa evite instalarea timpurie a plictiselii. Dupa cateva ore, cu cosuletele ticsite cu mure, va veti intoarce acasa, unde veti putea decide impreuna ce bunataturi sa pregatiti din fructe de padure. In functie de cantitatea culeasa, ati putea incerca gemuri, dulceturi, tarte cu fructe si chiar si inghetata.

Inghetata de casa

Si pentru ca tot vorbeam despre inghetata, pregatirea ei in casa reprezinta un alt prilej de a-i implica pe cei mici intr-o activitate distractiva si, totodata, educativa. Nu trebuie decat sa cumperi forme specifice pentru inghetata pe bat, cateva betisoare de lemn sau de plastic si ingredientele necesare pentru a pregati desertul delicios.

Cea mai simpla varianta ramane congelarea sucului natural de fructe si servirea sa pe post de inghetata pe bat. Desertul este racoros si deloc periculos pentru cei mici. Permite-le copiilor sa te ajute la prepararea inghetatei de casa si sa aleaga aromele preferate!

Inaltarea unui zmeu

O activitate de vara care nu se demodeaza niciodata si care ii va incanta pe cei mici este inaltarea unui zmeu. Cumpara un zmeu deja asamblat de la un magazin de jucarii, dupa care iesi cu cei mici intr-o zona suficient de intinsa pentru a va permite sa zburdati dupa pofta inimii, impreuna cu zmeul plutitor.

Ideal ar fi, de asemenea, sa alegi o zi cu vant moderat, in asa fel incat tu si cei mici sa nu intampinati niciun fel de probleme la inaltarea zmeului. Daca este posibil, variata perfecta este o plaja. Nu in ultimul rand, nu ezita sa iei cu tine si o camera foto sau video (sau poate doar telefonul performant) cu care sa imortalizezi momentele speciale alaturi de copii!

Picnic

O activitate la indemana cat este vara de lunga este organizarea unui picnic. Masa in aer liber poate fi organizata fie in apropierea casei, fie intr-un loc cum ar fi o plaja izolata, pentru ca micutii sa se poata bucura de nisip si de apa. Indiferent de zona pentru care optezi, din cosul de picnic nu trebuie sa lipseasca o patura sau un cearsaf, de-ale gurii (inclusiv dulciuri pentru cei mici) si bauturi gustoase. Copiii vor adora sa petreaca o zi in aer liber, mai ales daca le pui la dispozitie si jocuri (cum ar fi frisbee).

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Activitati vara Activitati copii Activitati copii vara Activitati aer liber

Articole recomandate

Citeste si despre