5 sfaturi de urmat pentru activitatea in aer liber cu copilul

/ / Modificat: 2017-06-06
5 sfaturi de urmat pentru activitatea in aer liber cu copilul

Intre munca, naveta, ingrijirea copiilor, gatitul si curatenia prin casa, petrecem in medie 90% din timpul nostru in in casa. Din nefericire, acest timp in interior are un impact negativ asupra sanatatii noastre si asupra sanatatii copiilor nostri. Timpul petrecut in aer liber este atat de important, dar la fel de important este sa stim sa il folosim constiincios.

Iata care sunt cele mai importante aspecte de care ar trebui sa tinem cont atunci cand iesim cu copilul in aer liber!

1. Ai grija sa doarma bine inainte sa iasa la joaca

Somnul si odihna sunt extrem de importante mai ales inainte de joaca in aer liber. Atunci cand sunt obositi si apatici, cei mici nu se pot bucura suficient de timpul petrecut in mijlocul naturii si vor cere tot mai des sa mearga acasa. 

Daca mergeti cu cortul, este usor sa stati mai tarziu decat de obicei, ceea ce este distractiv si bine ocazional. Prea multe nopti tarzii nu vor aduce decat probleme, iar studiile arata ca un program regulat de somn este cheia pentru a va odihni bine. Indiferent de circumstante, daca cei mici au nevoie sa mearga la somn, nu amanati asta.

2. Alege imbracamintea potrivita

Corpul copilului nu este ca al unui adult, deci nu presupune ca veti simti cald si frig identic. Este posibil sa faceti drumetii sau sa schiati acelasi traseu la aceeasi temperatura a aerului, dar copiii se pot incalzi mai repede din cauza metabolismului lor diferit. In acelasi timp, ei se racesc adesea mai repede cand stau pe loc, deoarece au de obicei mult mai putine grasimi corporale.

Copiii nu acorda o atentie deosebita propriilor lor corpuri pana cand nu sunt intr-adevar incomodati de ele. Pentru situatiile in care aveti o activitate intensa, ar trebui sa aveti ca masura de precautie si un Kräuter Komfort Roll cu plante BIO, care stimuleaza circulatia picioarelor si are un efect imediat de relaxare si revigorare.

Intreaba-l in mod regulat pe copil daca ii este cald. Chiar si atunci cand spune "Nu", chipul lui sau limbajul corpului pot spune: "Da". Mai aplica un strat daca un vant racoros se iveste sau daca incepeti o urcare pe munte. Inainte de a transpira foarte mult, schimba-i hainele cu unele uscate.

3. Nu uita de gustarile sanatoase si de consumul de lichide

Un copil care se plange ca este obosit are, de obicei, nevoie de mancare. Da-i un baton sau un sandvis. Copiii trebuie sa manance mai des decat adultii, cateodata la fiecare ora. Fii atenta la semnele de avertizare: raguseala, ritmuri incetinite, liniste sau o privire indepartata. Hraneste-l in mod preventiv, inainte ca el sa spuna: "Sunt infometat!".

4. Nu uita de protectia sezoniera

Fiecare sezon are un set propriu de activitati in aer liber, conditii meteorologice si preocupari legate de siguranta. Verifica intotdeauna vremea inainte cel mic sa iasa la joaca si ajuta-l sa se imbrace in functie de conditiile meteo. Toamna si primavara, simptomele alergice pot deveni o problema, mai ales atunci cand copilul are astm, alergii la polen sau alergii la insecte. Spray-ul Kräuter Protekt cu plante BIO, de la LifeCare, tine la distanta a insectele, asa ca asigura-te ca nu iti lipseste din casa sau din geanta, atunci cand mergeti in parc, la padure sau oriunde in aer liber.

5. Ofera-i libertate

Da, trebuie sa ii supraveghem pe cei mici, ins ape masura ce cresc, acestia trebuie sa invete sa anticipeze si sa-si administreze singuri propriile nevoi. In cele din urma, independenta ofera copiilor beneficiul mai mare al increderii in sine si convingerea ca pot gestiona orice criza personala in viata. Aceasta teorie se aplica si atunci cand copiii ies afara, la joaca. Lasa-l sa se joace in voie, sa se murdareasca, sa cada si sa se ridice. La inceput va fi greu, insa cu timpul iti va fi mult mai usor. In plus, atunci cand nu mai alergi la tot pasul dupa copii, vei putea sa te bucuri de cateva minute de relaxare si te vei putea feri de dureri de picioare sau articulatii. Pentru siguranta, puteti tine mereu in geanta un Magic Roll Kräuter cu plante Bio, care iti va lua durerea ca prin minune.

Life Care este in prezent cea mai mare companie de Vanzari Directe din Romania, orientata pe vanzarea de produse Bio, naturale si vegane. In plus, numeroase publicatii precum Forbes, Capital, Money Channel, Wall-Street si altele au detaliat activitatea Life Care, recunoscand astfel eficienta sistemului.

Infiintata in 2005, Life Care, prima si cea mai importanta companie romaneasca din domeniul vanzarilor directe, crede ca o viata mai buna si mai fericita inseamna prosperitate, sanatate si frumusete. Portofoliul companiei include peste 500 produse BIO, create dupa retete originale Life Care si produse in Germania, Italia, Franta sau SUA: cosmetice si produse de ingrijire personala, suplimente nutritive si cosmetice terapeutice, precum si produse destinate curateniei si ingrijirii casei. Acestea pot fi achizitionate atat de la partenerii Life Care e, cat si online, direct pe www.life-care.com. Astazi, Life Care inseamna peste 5 milioane de consumatori unici, mai mult de 20 milioane de produse vandute si peste 2 milioane de pachete livrate consumatorilor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Joaca aer liber copii Activitati aer liber

Articole recomandate

Citeste si despre