11 activitati ieftine de vara pentru copii

/ / Modificat: 2023-06-04
11 activitati ieftine de vara pentru copii

Pe cat de lunga este vacanta de vara a copilului, pe atat de multe idei distractive trebuie sa ai in minte pentru a-l mentine activ si ocupat tot sezonul cald. Iar daca nu vrei sa falimentezi bugetul familiei cu distractii costisitoare, noi iti sugeram o multime de activitati de vara creative si ieftine cu care vei alunga orice urma de plictiseala care indrazneste sa iasa in calea prichindelului tau!  

Plimbarile cu rolele

Scoate rolele copilului din fundul debaralei si provoaca-l la cateva ture de parc. Plimbarea cu rolele poate deveni o activitate de familie, care va ofera sansa de a petrece timp de calitate impreuna si de a va mentine si in forma.

Pentru a evita riscul ca cel mic sa se plictiseasca de dat ture prin parc, aduna mai multi copii laolalta si organizeaza o mica intrecere, stabilind un punct de pornire si unul de final. Nu uita sa stabilesti si premiile pentru primele locuri, pentru ca jocul sa fie si mai atractiv pentru cei mici.  

Plimbarile cu bicicleta

Atunci cand copilul se plictiseste de role, este timpul sa ii deschizi apetitul pentru plimbarile cu bicicleta. Chiar daca are bicicleta, chiar daca nu, exista solutii practice si ieftine pentru a oferi sansa copilului de a se plimba cu ea. In parcurile din toata tara, sunt amenajate si deschise tot soiul de centre de inchiriat biciclete. Unele dintre ele sunt gratuite, iar cele care ofera inchiriere contra cost au reduceri semnificative pentru copii.  

Jocurile in aer liber

Fiecare iesire in parc se poate transforma in cate o distractie diferita. Nu doar plimbarile sunt principala atractie a parcurilor. Spatiile verzi se preteaza la tot soiul de jocuri amuzante si distractive cu care poti varia programul recreativ al copilului in vacanta de vara.

De la tenis, badmington, leapsa, de-a fata-ascunselea si pana la volei, baschet, fotbal sau alte tipuri de distractii active, aceste jocuri in aer liber ajuta copilul sa se mentina in forma, relaxat si sa se distreze copios alaturi de alti prichindei.  

Bataia cu apa in parc

In zilele in care temperaturile cresc peste masura si se instaleaza caldura excesiva, bataia cu apa reprezinta una dintre cele mai la indemana metode gratuite de racorit si surse de distractie pentru copil.

Aduna toate pistoalele cu rezervoare din casa, umple-le cu apa, imparte-le fiecarui membru al familiei si apoi iesiti cu totii in parc. Formati doua echipe si concurati una impotriva celeilalte.

Membrii echipei care la finalul competitiei sunt leoarca din cap pana in picioare pierd, iar echipa care nu a fost "impuscata" prea mult cu jeturi de apa, castiga. Interesant este sa stropiti cat mai mult copiii, pentru a mai potoli din zapuseala si caldura pe care o resimt micutii in zilele toride ale verii.  

Picnicul la iarba verde

In zilele in care vremea este placuta, iar canicula este "trimisa" la plimbare, chiar si pentru o scurta perioada de timp, puteti opta pentru o alta activitate simpatica si amuzanta pentru copil: picnicul la iarba verde.

Impachetati sandviciuri si gustari, nu uitati sa va aprovizionati cu cat mai multe jocuri - carti, rummy, minge, palete de badmington - si cu o patura si mergeti intr-un parc cu zona special amenajata pentru picnicuri. Mergeti in parc inca de la primele ore ale diminetii, pentru a va bucura de racoare, si petreceti momente amuzante in familie, alaturi de cel mic.  

Piscina gonflabila

Daca nu iti permiti sa-ti duci copilul la cursuri de inot sau foarte des la piscinele publice, atunci adu piscina la el. Daca stai la curte, investeste intr-o piscina gonflabila de mici dimensiuni, umple-o cu apa si lasa copilul sa se bucure de cat mai multa balaceala pe timpul verii.  

Evenimentele gratuite din oras pentru copii

Chiar daca scolile de vara sau atelierele de creatie pentru copii sunt, adesea, costisitoare, nu inseamna ca nu se poate bucura gratuit de astfel de activitati distractive si educative. Urmareste programul de evenimente speciale pentru copii organizate de autoritatile locale din orasul tau si mergi cu cel mic ori de cate ori ti se ofera ocazia.

De-a lungul verii, se organizeaza tot felul de evenimente speciale dedicate prichindeilor - jocuri, piese de teatru, concerte in aer liber, ateliere de pictura, concursuri - la care merita sa iti duci copilul, pentru a se recrea si distra pe cinste.  

Gradinaritul sau culesul recoltelor de vara

Ajuta copilul sa imbine utilul cu placutul, ajutandu-te la cultivarea plantelor si legumelor in curte, la culesul de cirese, visine si al altor recolte de vara. Transformati plivitul sau sapatul intr-un joc distractiv, astfel incat copilul sa nu simta aceste activitati ca pe obligatii, ci ca pe surse de distractie si voie buna.  

Vacanta cu cortul

Daca vacantele in strainatate depasesc bugetul alocat distractiilor de vara ale familiei tale, iar sejururile la munte sau la mare, in tara, ti se par nerentabile, camparea este o metoda ieftina si distractiva pe care o puteti experimenta impreuna cu copilul.

Pe langa faptul ca va ofera sansa de a petrece 24 de ore din 24 in mijlocul naturii, camparea iti ofera oportunitatea de a invata copilul cateva lectii de viata si supravietuire importante.  

Confectionarea si inaltarea unui zmeu

Confectionarea zmeului si inaltarea lui in aer este unul dintre cele mai simpatice si amuzante proiecte de vara pe care le poti face impreuna cu cel mic. Desi pe piata exista tot soiul de zmeie gata pregatite pentru a fi inaltate, nimic nu se compara cu satisfactia pe care tu si copilul o simtiti atunci cand il faceti cu mainile voastre si admirati cum se ridica in inaltul cerului.  

Vizita la Zoo sau la Ferma Animalelor

Copilul tau adora animalutele? Poti profita de pasiunea lui pentru a-i oferi cateva surse de distractie interesante pentru vara aceasta, in compania animalelor. Gradina Zoologica si Ferma Animalelor sunt doar doua dintre atractiile pe care merita sa le integrezi in programul de voie buna a copilului de vara aceasta.

Tu ce alte idei de activitati distractive si ieftine ai pentru copilul tau? Impartaseste-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Activitati ieftine vara copii Activitati vara copii Activitati ieftine pentru copii Activitati distractive copii

Articole recomandate

Citeste si despre