Retete de toamna pentru copii

/ / Modificat: 2017-08-29
Retete de toamna pentru copii

Retetele de toamna pentru copii vor face deliciul acestui sezon. Le poti pregati in ziua de duminica, atunci cand toata familia se reuneste pentru masa, sau intr-o dupa-amiaza ploioasa, cu ajutorul copilului tau. Retetele de toamna il vor incanta pe copilul tau si vor da toamnei o nota mai dulce.

Tu si cu copilul tau puteti pregati acest meniu pentru o masa speciala cu ocazia unei aniversari, ca o surpriza pentru tati atunci cand se intoarce de la serviciu sau fara niciun motiv special, important fiind faptul ca faceti ceva impreuna.

Mingiute de branza

Ingrediente:

250 de grame de branza cremoasa;  
250 de grame de ananas zdrobit si scurs de apa; 
1/4 de cana de ardei gras taiat;
1 lingurita de sare cu piper;
2 lingurite de ceapa data prin razatoare;
2 cescute de alune pecan maruntite.

Cum se face:

1. Combina branza cremoasa, ananasul, ardeiul gras, sarea si piperul, ceapa si o cescuta de alune;
2. Formeaza 2 mingiute din compozitia rezultata;
3. Presara cescuta de alune ramasa peste mingiutele de branza;
4. Impacheteaza-le in folie si refrigereaza-le;
5. Se pot servi dupa o ora.

mingiute-branza
Foto: food.com

Salata de mar

Ingrediente:

4 mere de dimensiune medie; 
1/2 de cana de stafide; 
4 linguri de alune de padure;
2 linguri de iaurt;
2 linguri de lapte slab.

Cum se face:

1. Taie merele in cuburi mici;
2. Amesteca toate ingredientele;
3. Serveste salata proaspata.

salata-mere.
Foto: pinterest.com

Varza cu sunculita

Ingrediente:

1 varza mare;
1 bucata de sunculita fara os;
1 punga de morcovi mici;
6 cartofi mici, taiati in jumatate;
1/3 pachet de unt/margarina;
1 lingurita de sare; 
1/4 lingurita de piper macinat. 

Cum se face:

1. Taie varza marunt;
2. Curata cartofii;
3. Spala morcovii;
4. Pune toate legumele intr-o cratita mare si adauga sunculita taiata;
5. Adauga apa pana se acopera toate ingredientele. Adauga untul sau margarina, sarea si piperul; 
6. Fierbe timp de 4 ore la temperatura scazuta.

varza-sunca
Foto: BBCgoodfood.com

Placinta de dovleac

Ingrediente:

1/2 kg dovleac;
200g zahar;
scortisoara;
foi de placinta (foloseste foi de placinta sau aluat pentru foetaj din comert sau aluat pentru placinta preparat in casa);
zahar pudra.

Cum se face:

1. Curata dovleacul de coaja si da-l pe razatoare (dovleacul se poate folosi crud sau calit cu putin ulei si cu zaharul pana scade zeama; daca se pune crud se stoarce inainte);
2. Foile de placinta intinde-le sub forma de dreptunghi de aproximativ 12/25 cm;
3. Aseaza umplutura de dovleac peste foi, peste care  presara scortisoara si zahar (daca dovleacul este crud);
4. Ruleaza foile presand bine la capete pentru a nu se scurge siropul in timpul coacerii;
5. Aseaza placinta in tava unsa si tapetata si pune-o in cuptorul bine incins la foc potrivit (daca folosesti aluat pentru foetaj nu este nevoie sa ungi tava, acesta se da la cuptorul bine incins la foc tare);
6. Lasa-o la copt 15 minute.

placinta-dovleac
Foto: sotirov.com

Mere coapte cu glazura de zahar ars

Ingrediente:

6 mere mari;
200 gr. zahar;
8 linguri ulei;
2 linguri lichior de fructe;
esenta de vanilie sau migdale;
frisca. 

Cum se face:

1. Curata merele de cotoare cu un cutit bine ascutit (trebuie sa ramana intregi);
2. In spatiul ramas in locul cotoarelor adauga o lingura ulei;
3. Pune-le la cuptor 30 min, la foc moderat;
4. Pentru glazura, zaharul rumeneste-l, apoi adauga o lingura de ulei, lichiorul si esenta de vanilie sau migdale;
5. Toarna glazura fierbinte peste mere;
6. Orneaza cu frisca.

mere-coapte
Foto: inspiredtaste.net

Spor la gatit!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Retete copii Placinta dovleac

Articole recomandate

Citeste si despre