De Ziua Indragostitilor se poate bucura si copilul tau

/ / Modificat: 2017-02-13
De Ziua Indragostitilor se poate bucura si copilul tau

Ziua Indragostitilor poate scoate lucruri interesante din mainile copilului tau. Ziua Indragostitilor se petrece si in familie, pentru ca este o sarbatoare a iubirii. Asadar, parinti, bucurati-va de Ziua Indragostitilor facand lucruri dragute impreuna cu cei mici.

valentines-day-copii-dragoste

Fie ca te ajuta la prajiturele sau intreprinde activitati de lucru manual, copilul tau se poate bucura la fel de mult de aceasta sarbatoare a iubirii, insa la nivelul sau.

Lucruri pe care copilul tau le poate mesteri

Singur, din imaginatia sa, ori la sugestiile si cu ajutorul tau, cel mic se va bucura sa se joace cu hartie colorata, lipici, forfecuta, creioane, culori si fundite. Majoritatea sunt facute din lucruri pe care le ai deja prin casa, asa ca nu te gandi la un cost ridicat pentru a le obtine.

Iata cateva idei interesante ale mamicilor creative:

Mini-cutiute surpriza

Perfecte pentru maini micute (si pentru buzunare micute), acestea presupun invelirea unor cutiute de chibrituri in hartie colorata si folosirea lor pe post de ascunzatoare pentru bombonele sau mini-felicitari scrise pe biletele.

Aduna toate cutiile goale de chibrituri pe care le ai prin casa si goleste-le pe cele care mai au cateva bete de chibrituri inauntru, taie hartia colorata in bucati de aproximativ 5cm x 10cm, inveleste pe lat fiecare cutie cu cate una din bucati si prinde-le cu banda adeziva. Lipeste in centru cate o inimoara decupata din alt model de hartie colorata sau cu un decupaj din desenele facute de copilul tau. Apoi le umpli cu bombonelele. Nu mai ramane decat sa le legi cu snur ca pe cadourile de craciun, iar inainte sa faci funda, sa bagi pe ata eticheta perforata, cu numele "destinatarului".

Copiii incepand cu varsta de 3 ani se vor bucura de aceasta activitate, pentru care ai nevoie de:

• Cutiute de chibrituri;
• Bombonele de tip M&M, Smarties, Skittles ori Bonibon;
• Hartie cu imprimeuri (cu punctulete ori cu patratele);
• Banda adeziva, lipici pentru hartie;
• Forfecuta;
• Sfoara, snur sau panglica;
• Etichete cu numele celor pentru care sunt destinate, perforate la un capat;
• Un marker, pix, carioca.

Inimioare de sticla topita

Nu, nu sunt cu adevarat de sticla, insa asa vor parea la final. Suna interesant? Ai nevoie doar de hartie cerata si de mina topita a unor creioane cerate (ceracolor).

Curata hartia care inveleste creioanele cerate si ascute-le deasupra unei coli de hartie cerata. Apoi plaseaza alta coala cerata deasupra, si da cu fierul de calcat pe deasupra, la cea mai mica temperatura, pana cand aschiutele de ceracolor din interior s-au topit. Cand s-a racit, deseneaza o inima si decupeaza pe contur. Perforeaza inima si treci prin gaura un fir de rafie, pentru a o putea agata la fereastra.

Nota: hartia cerata nu trebuie neaparat sa fie acoperita in totalitate cu aschiile de ceracolor, farmecul inimioarei se manifesta atunci cand lumina trece prin ea, iar cand folosesti fierul de calcat pune dedesubt un carton si ia-ti toate masurile de precautie pentru cei mici.

Copiii de la 3 ani in sus se vor bucura de aceasta activitate, pentru care ai nevoie de:

• Hartie cerata;
• Creioane cerate rosii, roz, galbene si portocalii;
• Ascutitoare;
• Fier de calcat;
• Forfecuta;
• Ata de rafie;
• Perforator.

Ravase amuzante

O alternativa fara inimoare, prin care il poti face pe cel mic sa se distreze putin de Ziua Indragostitilor, este sa faci pe jumatate de coala A4 texte scurte cu zone din care lipsesc substantive, verbe si complemente (ex: Intr-o zi, un nume de animal s-a dus in un loc si o actiune la trecut un substantiv.). Fiecare coala va fi transformata intr-un ravas legat frumos cu snur. Daca doresti sa le dai un pic de culoare, infasoara fiecare ravas intr-un rand de hartie colorata si abia apoi leaga snurul.

Intre copii, o forma apropiata este jocul cunoscut sub numele "Nenea Nae face baie" (stim, suna ciudat) si presupune inlocuirea fiecaruia dintre cuvintele din numele jocului cu alte cuvinte din aceeasi clasa lexicala, scrise pe biletele. Biletelele din se pun in patru cutiute, in functie de clasa din care fac parte si trase de fiecare copil. Rezultatele citite de pe biletele sunt foarte amuzante, de multe ori nonsensuri, si ii ajuta pe copii sa invete partile de propozitie.

La fel si in cazul textelor cu parti lipsa: dupa completare, textele devin comice cand sunt citite grupului cu voce tare (ex: Intr-o zi, un urs polar s-a dus in Rusia si a mancat o casa).

Pentru impachetarea ravaselor varsta poate fi si mai mica, insa pentru rezolvarea jocului este necesara varsta de minim 5 ani. Vei avea nevoie de:

• Foile cu texe;
• Forfecuta;
• Snur;
• Hartie cu modele.

Nasturei dragastosi

Din cateva resturi de fetru poti sa faci niste nasturei de la camasa mai iubitori, imbracandu-i in inimioare. Activitatea ia foarte putin timp si poate fi foarte interesanta pentru copii.

Ideea este sa decupezi din fetru (pasla, postav) niste inimioare de aproximativ 3 cm carora sa le faci o taietura verticala in centru. Prin decupajele din mijlocul fiecarei inimioare vei trece cate un nasture al unei camasute sau al unei bluzite a copilului. Camasuta va fi decorata cu inimioare pe nasturei si totul e gata.

De la 3 ani in sus de aceasta activitate se poate ocupa oricine daca are:

• Fetru rosu, fetru alb;
• Forfecuta.

Inimioara artistica

Un proiect usor de facut, inimioara artistica are nevoie doar de un carton de oua si vopsea rosie. Stimulezi creativitatea copilului tau aratandu-i ca din cele mai banale lucruri, pe care de obicei le arunci, poti naste un strop de arta.

Trebuie doar sa decupezi fiecare adancitura pentru ou, sa le separi din cartonul de 12 oua, sa le decupezi partea de deasupra pana raman un sfert, ca niste paharute, si sa le dai cu vopsea rosie. Cand s-au uscat, lipeste-le cu gura in jos pe un carton sau o coala alba ori colorata, pe care o poti plasa intr-o simpla rama si agata in camera copilului tau.

Actiunea poate fi facuta de catre copii de la 4 ani in sus, care se vor bucura sa foloseasca vopsea adevarata in loc de clasicele acuarele, dar vor avea nevoie per total de:

• Un carton de 12 oua, gol;
• Vopsea rosie;
• Pensule;
• Forfecuta;
• Lipici;
• O rama de tablou.

Ce mai poti face in familie

Jocurile de tip Nu te supara, frate! sau Piticot sunt nemuritoare si au mereu acelasi farmec. Pentru copii mai mari, nemuritoare sunt si jocurile de Rummy (pe care il stim ca Remi), Scrabble sau Go, table sau, mai nou, Monopoly. La fel sunt si jocurile cu creionul pe hartie, cum ar fi Spanzuratoarea sau X si 0.

Renunta la jocurile pentru mai multi jucatori pe calculator la care te imbie copilul tau si alege jocurile clasice, cu zaruri si pioni – intaresc legatura afectiva intre membrii familiei!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sfantul Valentin copii Valentines Day Valentines Day copii Ziua indragostitilor copii

Articole recomandate

Citeste si despre