Vanatoarea de oua de Pasti pentru copii

/ / Modificat: 2014-04-02
Vanatoarea de oua de Pasti pentru copii

Vanatoarea de oua este o traditie preluata de peste hotare in care toti copilasii familiei, de la cel mai  mic la cel mare, merg in cautarea oualor in ziua de Pasti. Este una dintre cele mai amuzante si placute activitati pascale ale copiilor. Asadar, nu mai sta pe ganduri si pune-te pe organizat o super vanatoare in acest an! Iata cum!

  • Ouale sunt personajele principale ale vanatorii. Ele reprezinta "prada" micilor vanatori. Poti folosi oua rosii sau oua de Paste decorative din ciocolata sau plastic ori lemn.

  • Daca stai la casa cu gradina si curte este cu atat mai bine. Imprastie ousoarele prin toata curtea, dar ai grija sa nu fie puse in locuri periculoase pentru copii.

  • Daca stai la bloc nu este nicio problema. Le poti ascunde si prin casa sau, si mai bine, poti organiza o mica iesire in parc sau la padure cu prietenii si familia. In aceste spatii poti delimita un perimetru in care sa se organizeze vanatoarea si poti ascunde pe acolo ouale.

  • Da fiecarui copil sau participant cate un cosulet din rafie sau din paie pentru a aduna ouale.

  • Nu uita de miza. Orice joc trebuie sa aiba si o miza, asadar anunta de la inceput premiul. Poate fi un ou mare de ciocolata sau un iepuras dragut creat de copii etc.

  • Regulile sunt foarte simple: cine gaseste si strange cele mai multe oua intr-un timp-limita prestabilit, castiga marele premiu. Nu uita sa dai si premii mici de consolare. Nu vrei sa ai prichindei suparati si tristi in ziua de Paste.

  • Vanatoarea se mai poate organiza si ca o competitie intre 2 grupuri de copii in functie de varsta sau de sex. Grupa care aduna cele mai multe oua castiga vanatoarea.

  • De asemenea, regulile jocului se pot diversifica. Vanatoarea se poate face si individual. Astfel, daca ai un singur copil si nu aveti musafiri sau nu puteti iesi din casa, fa in felul urmator. Ascunde ouale prin casa (un numar precis), apoi da startul vanatorii spunandu-i exact copilului cate oua trebuie sa caute. Fa-o contratimp, este mai amuzant!

Idei si sfaturi creative de la mamici experimentate in vanatoarea de oua de Pasti

Si mamicile noastre creative, din comunitatea Copilul.ro, au organizat activitati pascale diverse cu micutii lor. Printre acestea, s-a regasit si faimoasa vanatoare de oua. Ne-au povestit pe forum idei si patanii si iti punem si tie la dispozitie cateva dintre exeperientele lor:

Miriam82: Vanatoare de oua facem si noi, le ascundem prin curte si ei pleaca sa le adune in cosulete. Ne ajuta la colorat si decorat oua, lipesc abtibilduri pe ele. Si facem un joc in care punem ouale intr-un sir, iar in capat e un cosulet. Trebuie sa le culeaga cu o lingura si sa le duca in cosulet. Cine termina primul ouale din sirul lui castiga.

Am mai gasit ceva pe net ce sigur o sa punem in aplicare anul asta, cu oua din lemn decorate, sau ouale de Paste. Se face o cursa de impins oul pe jos, cu nasul, pana la linia de finish. Piticii mei de cand le-am spus de idee, nu mai au rabdare.

Sunshine: Deja am pus in aplicare vanatoarea de oua. Le-am ascuns prin camera de joaca (de obicei un numarr exact ca sa stie dupa cate sa caute, cam 5). Am marit dificultatea de fiecare data cand am reluat jocul. Le place si sa aiba propriul cosulet. Acum urmeaza sa ne jucam afara ca s-a incalzit un pic.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Activitati pasti copii

Articole recomandate

Citeste si despre