Decorarea oualor de Pasti, idei creative pentru copii

/ / Modificat: 2014-04-02
Decorarea oualor de Pasti, idei creative pentru copii

Vopsitul oualor de Pasti este o activitate distractiva pentru micutul tau. Si oaule in culori simple sunt foarte frumoase, insa pe an ce trece moda oualor impodobite si decorate in fel si chip ia amploare. De la bijuterii, paietele si pana la abtibilduri speciale, ouale de Pasti reprezinta adevarate capodopere de arta. Este o ocazie buna pentru e te amuza copios cu prichindelul tau!

Oua pictate (coloranti alimentari)

oua paste

Renunta la vopseaua simpla de oua. Da-i micutului tau pensule de diverse marimi, pune-o mai multi coloranti alimentari non-toxici in fata si lasa-l sa isi puna imaginatia la contributie, combinand culori si efecte in cel mai natural si original mod.

Sursa foto: familyfun.com

Oua modelate

oua pastePoti apela la metoda bunicii in care pui frunzulite de leustean sau de patrunjel pe o parte a oului si le invelesti in ciorap sau tifon si le legi bine la capete apoi le pui in vopsea. Atunci cand sunt  scoase din vopsea si se da tifonul jos, partea unde era frunzulita ramane alba, iar restul oului e colorat.


Exista o multime de abtibilduri si etichete care mai de care mai haioase pe piata, astfel ca in loc de traditionalele frunze de leustean, micutul tau poate combina pe un ou o inimioara, un fluturas, dar si o crenguta. Procedura de vopsire este aceeasi.

Sursa foto: parenting.com

Oua "eco"

oua paste

Cu ajutorul metodelor populare poti face vopsele 100% naturale, care lasa un aspect extrem de fresh si original oualor de Paste. Asadar, poti purcede la fierberea frunzelor de ceapa galbena sau rosie (nuante galben si portocaliu-rosiatic) pentru a crea nuantatorul natural al oualor, dar si la alte plante cu acelasi efect:

  • frunze de nuc (maro);
  • coji portocale (galben);
  • frunze de varza rosie (albastrui);
  • sfecla rosie (rosu);
  • spanac (verde) etc.

Sursa foto: amazingmoms.com

Oua creionate

oua paste

Copiii adora sa deseneze. Si atunci, de ce nu i-ai da ocazia micutului tau sa o faca direct pe ouale de Paste. Mai intai vopseste ouale in mod traditional, in culori simple, lasa-le sa se raceasca si apoi lasa-l pe micut sa isi dea frau liber imaginatiei si sa creioneze cum doreste ouale. Ce capodopere demne de invidiat!

Sursa foto: Kaboose.com

Oua pretioase

oua paste

Este un mod de a decora ouale agreat in special de fetite. Ouale de Paste pot fi transformate in bijuterii de lux daca lasi mana libera micutei tale sa lipeasca margelute, paietele si alte accesorii pretioase pe ele. Ai grija sa alegi un lipici non-toxic si care sa se potriveasca cojii de ou, pentru ca nu toate adera bine la aceasta suprafeta.

Si ce daca margelutele ies in exterior sau modelul nu este unul tocmai coerent? Este creatia micutei tale-designer de bijuterii din oua pentru Paste. Va face furori cu micuta ei colectie!

Sursa foto: kaboose.com

Oua-disco

oua paste copii

Pe langa desenat si colorat, copilasii mai adora si tot ceea ce sclipeste si luceste in jurul lor. Ce-ar fi sa dati putina stralucire oualor de paste intr-un mod inovativ? Vopseste ouale in mod traditional, in diverse culori. Apoi, impreuna cu micutul, ungeti toata suprafata oului cu lipici special diluat cu apa.

Cumpara mai multe tipuri si culori de sclipici (de preferat sa fie prafuri) si inainte de a se usca lipiciul pe ou irostogoleste-l prin aceste prafuri. Apoi lasa-le la uscat. Ouale vor fi gata pentru un "dans" in cosuletul special de Paste.

Sursa foto: freestuff4kids.net

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Decorare oua Pasti copii Vopsit oua copii Vopsit oua Pasti

Articole recomandate

Citeste si despre