Costume de fete pentru serbare: proiecte DIY pentru printesa ta!

/ / Modificat: 2016-06-29
Costume de fete pentru serbare: proiecte DIY pentru printesa ta!

Desi pentru unii copii serbarile pot fi un adevarat factor de stres, cei mai multi dintre acestia se bucura de fiecare clipa in care acorda atentie marelui eveniment, de la pregatirea materialelor pana la invatarea cantecelor si a poeziilor pe care urmeaza sa le interpreteze.

Emotiile intense care preceda serbarile scolare sau de la gradinita, atentia sporita pe care o primesc cei mici si posibilitatea de a intra in pielea personajelor lor preferate sunt doar cateva dintre motivele pentru care acestia adora serbarile.

Fetitele sunt mereu nerabdatoare sa se deghizeze in printese sau in supereroinele lor preferate, insa uneori costumele autentice, produse de marile branduri, pot goli buzunarele parintilor. De aceea, foarte multi prefera sa isi puna imaginatia la contributie pentru a improviza tinute realistice inspirate din povestile sau filmele preferate ale fiicelor lor.

In plus, acesta este un bun prilej de petrecere a timpului impreuna cu fetita ta si totodata o oportunitate de distractie.

Iata cateva idei de costume DIY pentru fetite pe care le poti realiza cu un buget redus, dar care vor avea efectul dorit de a-ti transforma fiica in personajul sau preferat!

Dezgust din "Intors pe dos"

Animatia anului, respectiv castigatoarea titlului de "Cea mai buna animatie" la gala decernarii premiilor Oscar din 2015 a fost productia Pixar "Intors pe dos". Emotiile si-au facut de cap intr-o poveste plina de suspans, iar Dezgust a devenit unul dintre personajele preferate ale fetitelor din intreaga lume.

Pentru a-ti transforma fiica in Dezgust, vei avea nevoie de urmatoarele lucruri:

- o rochie verde

- o peruca verde

- o esarfa roz

- vopsea pentru face painting de culoare verde si o pensula

- un ruj roz

Iata ce va trebui sa faci:

1. Picteaza fata fiicei tale in culoarea verde, cu ajutorul pensulei pentru face painting, cat mai uniform, lasandu-i buzele neacoperite cu vopsea.

2. Foloseste rujul roz pentru a-i colora buzele.

3. Imbrac-o in rochia verde si fixeaza-i peruca pe cap.

4. Accesorizeaz-o cu esarfa roz si veti fi pregatite pentru serbare!

Tristete din "Intors pe dos"

Un alt personaj important din acest film este Tristete, emotia care ne face sa plangem atunci cand suferim si sa ne pierdem pofta de viata ori de cate ori ne suparam. Ea nu este o emotie negativa, asa cum ne-am astepta, ci una care ne ajuta sa trecem mai usor peste momentele grele.

Iata de ce vei avea nevoie pentru a crea costumul Tristetii:

- o helanca alba

- o pereche de colanti albastri

- vopsea albastra pentru face painting si o pensula

- o peruca albastra

- o pereche de manusi albastre

- o rama supradimensionata de ochelari de culoare albastra

Transforma-ti fiica in personajul preferat urmand acesti pasi:

1. Picteaza-i fata in culoarea albastru cu ajutorul pensulei, folosind vopseaua pentru face painting. Asigura-te ca distribui culoarea cat mai uniform pe suprafata intregii fete.

2. Imbrac-o in helanca alba si in colanti si accesorizeaz-o cu peruca, ochelari si manusi. Nu-i asa ca se aseamana perfect cu Tristete?

tristete_inside_out_costum

Bucurie din "Intors pe dos"

Daca in aceasta animatie exista un personaj pe care ni-l dorim cu totii prezent constant in vietile noastre, aceea este Bucurie, eroina responsabila cu optimismul, cu veselia, cu distractia si cu emotiile pozitive.

Iata de ce vei avea nevoie pentru a-ti transforma fiica in acest personaj:

- o rochie de culoare verde deschis

- vopsea galbena pentru face painting si o pensula

- o peruca albastra cu par scurt

- un ruj roz

Iata cum vei proceda, pas cu pas, pentru a-ti transforma fiica in Bucurie:

1. Foloseste vopseaua pentru face painting si pentru a pentru a vopsi figura fiicei tale. Pentru un efect mai credibil, picteaza-i si mainile in aceeasi nuanta.

2. Imbraca-ti fiica in rochia verde, fixeaza-i peruca pe cap si coloreaza-i buzele cu ruj roz, apoi gaseste o modalitate sa o inveselesti si sa o faci sa zambeasca tot timpul, pentru a conferi credibilitate personajului.

bucurie_inside_out_costum

Jessie din "Povestea jucariilor"

Simpaticul personaj feminin a castigat dragostea fanilor acestei animatii pe masura ce a castigat-o si pe a celorlalte personaje din film. Desi uneori poate fi incapatanata si orgolioasa, Jessie ramane intotdeauna un prieten de nadejde, pe care te poti baza.

De ce ai nevoie pentru a-ti transforma fiica in Jessie:

- o pereche de jeansi albastri

- o bucata de material alb

- o bucata de material negru

- o foarfeca

- o pereche de cizme maro

- o peruca rosie

- o palarie rosie cu boruri mari

- un perforator

- o camasa alba

- o bucata de material galben

- ac si ata galbena, rosie, alba si neagra

- un snur rosu

- o bucata scurta de pangliga galbena

- un snur alb

Iata cum vei proceda pentru a reproduce costumatia personajului:

1. Pentru a decora palaria astfel incat sa se asemene perfect cu cea a lui Jessie, perforeaza-i marginile din loc in loc, la distante egale si foloseste snurul pentru a-i crea marginile specifice palariilor de cowboy, inserandu-l prin locurile perforate.

2. Pentru a crea pantalonii, taie bucata de material alb in doua parti egale si prinde-o prin coasere de partea din fata a jeansilor, folosind ata alba. Decupeaza cateva bucati neregulate de material negru si coase-le deasupra celui alb, astfel incat rezultatul final sa imite pielea de vaca.

3. Pentru camasa, va trebui sa decupezi materialul galben in 4 bucati: doua pentru mansete si doua pentru partea superioara a camasii. Coase-le cu ata galbena pe aceasta. Finiseaza totul aplicand snurul rosu peste materialul galben si cosandu-l cu ata rosie.

4. Pentru un look perfect, impleteste o coada din peruca roscata si foloseste panglica galbena pentru a o lega intr-o fundita. Jessie ar fi invidioasa!

jessie_Povestea_jucariilor

Doamna Cap de Cartof din "Povestea jucariilor"

Cuplul format din Domnul si Doamna Cap de Cartof din "Povestea jucariilor" este de-a dreptul adorabil. Genele lungi ale personajului feminin si umorul ei sunt absolut irezistibile.

Iata ce iti trebuie pentru a-ti transforma fiica in Doamna Cap de Cartof:

- o helanca alba

- un tricou roz pentru adulti

- o foarfeca

- material alb, negru, mov, roz pal, rosu, auriu si magenta

- ac si ata in culorile materialelor folosite

Vei proceda astfel:

1. Decupeaza un cerc mov si taie-l pe jumatate pentru pleoapa superioara fardata a Doamnei Cap de Cartof.

2. Decupeaza un cerc alb de aceleasi dimensiuni cu cel mov si taie-l pe jumatate pentru ochii personajului.

3. Decupeaza doua buline negre, pentru irisi si decupeaza-le putin intr-o parte, simetric, pentru a reproduce stralucirea din ochii personajului.

4. Decupeaza un cerc magenta pentru nasul Doamnei Cap de Cartof.

5. Foloseste materialul rosu pentru a decupa buzele Doamnei.

6. Urechile vor fi doua bucati ovale de material roz pal, iar din materialul auriu vei decupa cerceii - cate doua buline aurii de dimensiuni diferite.

7. Taie cateva fasii de material negru pentru ai crea Doamnei Cap de Cartof niste gene lungi si seducatoare.

8. Decupeaza manecile tricoului roz pentru a-l transforma intr-un sarafan.

9. Coase toate elementele decorative pe tricou, cu ate de culoarea materialelor folosite, precum in imaginea alaturata si ofera-i o imbratisare calda noii Doamne Cap de Cartof!

doamna_cap_de_cartof

Mike Wazowski din "Compania Monstrilor"

Desi ultima deghizare pe care ti-ai imagina ca ar putea s-o aleaga o fetita este a unui monstru, cand vine vorba despre "Compania Monstrilor" lucrurile stau diferit. Toate personajele acestui film Pixar sunt atipice, iar simpatia pe care o au in randul copiilor este greu de egalat.

Celia ar fi, cel mai probabil, prima alegere a fetitelor, insa costumul acesteia este mai greu de realizat fara ajutorul unui croitor, asa ca Mike Wazowski ramane o optiune perfecta daca micuta ta vrea sa intruchipeze un personaj din indragita animatie.

Iata de ce vei avea nevoie pentru a o transforma pe fiica ta in Mike Wazowski:

- o bucata mare de tul verde deschis

- o bucatica de tul verde mai inchis

- o panglica din satin verde

- o pereche de colanti verzi sau negri

- o bucata de material alb

- o bucata de material negru

- o bucata de material verde

- o foarfeca

- 4 elastice de prins parul

- o bucata mai lunga de elastic

- ac si ata verde

- o cordeluta

- doua bucati de fetru verde deschis

Iata cum vei proceda pentru a-ti transforma fiica in Mike Wazowski:

1. Suprapune tulul verde deschis in mai multe straturi, rulandu-l ca pe un sul. Asigura-te ca acesta este mai amplu decat dimensiunile partii superioare a corpului fiicei tale. Coase partea superioara a cilindrului din tul pe elasticul lung.

2. Foloseste panglica din satin pentru a lega rochia sub talie si aranjeaza materialul in asa fel incat sa ii conferi volum.

3. Imbraca elasticele de par in tul verde deschis si foloseste-le pe post de bratari pentru maini si picioare.

4. Foloseste tul verde inchis pentru a crea doua bretele pentru rochie si coase-le in partea superioara a acesteia.

5. Decupeaza materialele alb, negru si verde astfel incat sa poti reproduce ochiul si gura lui Mike Wazowski si coase-le pe rochie.

6. Foloseste tul verde pentru a acoperi cordeluta si decupeaza doua urechi din fetru verde si aplica-le pe aceasta, cosandu-le. Daca nu ai vazut pana acum o creatura inspaimantatoare, vei vedea acum una inspaimantator de dragalasa!

Mike_Wazowski_costum_fetite_monster

Tu cum ai costumat-o pe fetita ta la serbare? Ce personaj a interpretat? Asteptam parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Foto credit: Fandango.com / Pinterest.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Pregatiri serbare

Articole recomandate

Citeste si despre