Targuri si expozitii de Pasti

/ / Modificat: 2010-03-23
Targuri si expozitii de Pasti





 

Pastele este cea mai importanta sarbatoare crestina a anului, alaturi de Craciun. Desi la noi traditia este doar de a te "innoi" cu ceva de Pasti, obiceiurile imprumutate au facut ca si romanii sa-si ofere acum cadouri "de la Iepuras".

Copilul.ro iti prezinta cele mai importante targuri de Pasti si Florii pentru ca tu sa poti alege apoi cele mai frumoase si mai inspirate cadouri pentru cei dragi de Pasti.

Targul de cadouri de la Galeria Dalles are loc in perioada 29 martie - 3 aprilie 2010 unde vor fi prezenti mesteri populari care vor arata mestesugul incondeierii oualor si al picturii icoanelor, al podoabelor, vor coase papusi din carpa. Produsele pentru infrumusetare, muzica, ornamentele pentru masa de Paste, jocurile si jucariile si gama variata de dulciuri vor completa oferta traditionala a targului.

Intrarea este libera, programul de vizitare fiind intre orele 10:00 - 20:00.

Targul de Florii este deschis de vineri, 26 martie, pana duminica, 28 martie, intre orele 10:00 si 18:00, la Muzeul Taranului Roman. Olari, fierari, cioplitori, lingurari, cojocari, cofetari, pielari, rudari, iconari, dar si tesatoare, cusatorese, impletitoare, incondeietoare vor veni la Targul de Florii. Cei prezenti vor avea ocazia sa cumpere obiecte din lemn, ceramica, tesaturi, jucarii, instrumente muzicale, podobe, oua incondeiate, mobilier pictat, icoane.

La Muzeul Taranului Roman, sunt asteptati colectionarii de antichitati in alveola dreapta de pe soseaua Kiseleff din Bucuresti. Vizitatorii pot sa achizitioneze de la viniluri, colectii de orologie, insigne si timbre, la piese de mobilier, icoane si carti, precum si decoratiuni interioare vechi.

Ii poti oferi si copilului tau un cadou de Pasti dulce si anume: suc de mere, cofeturi din Teleorman, turta dulce de Harghita, kurtos kalacs, mere din Maramures, halvita, magiun de prune din Topoloveni, miere de albine si laptisor de matca, polen si propolis.

De asemenea, copilul tau poate viziona in data de 28 martie, ora 11:00, un spectacol de  teatru de papusi – Melcisorul cel grabit cu trupa Tropaiele de la Atelierul de creativitate de la MTR, pentru copii cu varste cuprinse intre 2 si 6 ani.

In fata parcului Kiseleff cei care vor vizita expozitiile vor gasi obiecte confectionate manual, bijuterii, cosmetice si obiecte unicat din lut ars, turta dulce si dulciuri gatite in casa.

Expozitiile se vor desfasura in perioada 24 – 28 martie 2010, de vineri pana duminica, intre orele 09:00 – 18:00.

Targul de Pasti de la Romexpo se va desfasura in perioada 25 - 28 martie 2010. Cei care vor vizita targul, vor putea cumpara cadouri si vor putea degusta bunatatile de Pasti.

Targul de Pasti si Targul Handmade va avea loc in casutele din fata Mall Cotroceni si in interiorul magazinului la etaj pe tot culoarul. Pe vizitatori ii asteapta standuri cu obiecte realizate manual de unde vor putea sa cumpere o gama variata de cadouri. Targul se desfasoara in weekend-ul 27 - 28 martie 2010 intre orele 11:00 si 23:30, dar seria de targuri tematice continua la Mall Cotroceni pana la sfarsitul lunii martie.

Targul pentru O Viata Sanatoasa, se va desfasura in perioada 26 martie - 28 martie 2010 la Muzeul Municipiului Bucuresti, mai precis in Piata Universitatii, vis-a-vis de Spitalul Coltea.

Produsele traditionale romanesti legume, fructe, miere, magiun, branza, produse din carne, ulei, paine, ciocolata, ceaiuri, covrigi, turta dulce, cozonac, colac secuiesc original, muraturi, vin, palinca, tuica, suc natural de mere, suc natural de pere, prajituri si delicioasele produse de patiserie de post, facute de maicutele de la Manastirea Ciorogarla vor putea fi gustate de vizitatori.

Copilului tau ii poti oferi halvita din miere de salcam, iar tu, in cazul in care esti la dieta, poti degusta produsele de patiserie facute din pasta de fructe si martipan, produse care nu contin zahar si faina si fructe confiate - mere, pere, caise, prune, struguri, portocale, lamai, gutui, smochine.

La Targul O Viata Sanatoasa, vei mai putea gasi o gama variata de cosmetice eco si bio, din cele mai variate regiuni si cu cele mai variate continuturi, bijuterii facute manual, plante si flori, decoratiuni, lumanari si multe alte produse.

De asemenea, nu vor lipsi decoratiunile de Pasti: lumanari sub forma de ou, cosulete cu oua, iepurasi si multe altele.

Targuri de Pasti din tara

In cazul  in care nu vei petrece Sarbatoarea Pascala in Bucuresti, iti propunem sa vizitezi targurile si expozitiile care se vor desfasura in tara.

La Sibiu, va avea loc prima editie a Targului de Pasti intre 26 martie si 6 aprilie 2010, cand comercianti vor putea vinde produse specifice acestei sarbatori pe Bulevardul Nicolae Balcescu, in fata cladirii Romtelecom. Targul va fi deschis zilnic intre orele 10:00 si 19:00.

Targul de Pasti este organizat de Fundatia Austria Pro Romania si in cadrul lui se vor vinde oua incondeiate, ceramica decorativa, jucarii, obiecte de arta, cosuri pentru oua, produse lucrate manual, decoratiuni florale, dulciuri si obiecte religioase.

Targul de Pasti din Bacau  va avea loc la Central Plaza Bacau, la etajul 1 al magazinului Carrefour, in perioada 17 - 21 martie 2010.

Targul de Pasti de la Gura Humorului se va desfasura in perioada 1 - 3 aprilie 2010 si a reusit sa reliefeze un segment aparte, cel al inchistrarii si incondeierii oualor de Pasti. Institutia muzeala humoreana promoveaza si pe aceasta cale autenticul intr-o societate suprasaturata si infestata de contrafaceri, cand de multe ori, valorile autentice sunt contracarate de kitsch-uri.

La Pitesti in complexul comercial Euromall se va desfasura un targ cu tema handmade. Perioada in care va avea loc este 31 martie si 2 aprilie 2010.

In perioada 5 martie - 11 aprilie 2010, se va desfasura, in Timisoara, Targul de Primavara. Targul va avea loc in Piata Victoriei si vizitatorii vor putea cumpara oua incondeiate, cozonaci, pasca, flori, icoane, decoratiuni si ornamente de sezon. Pe platoul din fata Operei va fi amplasat un cuib urias cu oua colorate si iepurasi vii.

La Cluj Napoca se va desfasura Targul de Pasti Transilvania Modexpo unde vizitatorii vor putea cumpara: imbracaminte, incaltaminte, articole de marochinarie, confectii, lenjerie, bijuterii, ceasuri, jucarii, cadouri pentru copii, suveniruri, produse alimentare - prajituri, ciocolata, bomboane, produse cosmetice, aparatura electronica si electrocasnica, decoratiuni interioare, artizanat, lemn, piatra, sticla, portelan, ceramica, corpuri de iluminat, aranjamente florale si lumanari ornamentale.

Targul de Pasti, la Viena

La final, iti propunem sa ii daruiesti familiei tale un cadou deosebit si anume o excursie la Viena. Targul de Pasti vienez se deschide pe data de 19 martie 2010 si va functiona pana pe 5 aprilie 2010. Targul  va avea loc in Freyung si este deschis intre orele 10:00 si 20:00, zilnic.

Se vor vinde produse de sezon, de la friptura de miel la cuptor, la prajituri cu morcovi si alte specialitati. Un preparat tradinitional este Osterpinze, un fel de cozonac facut la cuptor, special pentru sarbatoarea pascala.

Il poti duce pe copilul tau la Palatul Schonbrunn, zilnic, de la orele 10:00 la 18:30 intre 20 martie – 5 aprilie 2010. Aici vei gasi obiecte traditionale de Pasti, aranjamente florale, sapunuri realizate manual, produse din lemn sculptat, obiecte din sticla si portelan.

23 martie 2010

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre