Sportivi si vedete impreuna pentru promovarea sportului in scoli si licee la Cupa 1 2013

/ / Modificat: 2013-12-13
Sportivi si vedete impreuna pentru promovarea sportului in scoli si licee la Cupa 1 2013

Peste 350 de mici sportivi premiati de marii campioni

Peste 350 de campioni Cupa 1 au fost premiati, in cadrul unor gale festive desfasurate in decembrie 2013, la care au luat parte marii campioni ai Romaniei. In dorinta de a sustine sportivii Sectorului 1 si de a-i felicita personal pentru rezultatele de anul acesta, campionii au acceptat invitatia si i-au inspirat pe micii sportivi.

Printre sportivii care au fost alaturi de elevi s-au numarat: Gabriela Szabo (atletism), Cosmin Matei (fotbal), Otilia Badescu (tenis de masa), Mihai Covaliu (scrima), Irina Deleanu (gimnastica ritmica), Monica Rosu (gimnastica), Camelia Potec (inot), Gabriel Solomon (atletism), Virgil Stanescu (baschet), Virgil Carutasu (baschet), Flori Preda (handbal), Adela Raduca (volei) si Maria Picioroaga (volei).

Campionii romani au participat, intre cele doua gale festive (gimnaziu si liceu), la workshop-ul Cupa 1, pe tema promovarii sportului in scoli. La dezbatere au luat parte si Carmen Bruma, Cristian China-Birta (Chinezu) si Dana Rogoz, iar concluziile au vizat importanta sportului si a modalitatii in care elevii privesc activitatea fizica. Discutiile au condus spre educatia copiilor, atat in scoli, cat si in familie, iar informarea, motivarea si sustinerea sunt solutiile pe care campionii romani le-au propus in favoarea unei culturi a sportului, ca mod de viata.

"Cupa 1 este o competitie de traditie dedicata elevilor din Sectorul 1. Editie de editie, interesul elevilor fata de aceasta competitie a crescut si asta nu poate decat sa ne bucure. Prin activitate fizica practicata in mod organizat, copiii nostri se dezvolta fizic si psihic armonios si sanatos, isi intretin o stare optima de sanatate si isi formeaza un caracter de invingator. Sunt sustinatorul unui mod de viata sanatos. Sportul inseamna sanatate!", afirma initiatorul proiectului Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

La cea de-a 12-a editie, Cupa 1 a inregistrat un numar impresionant de participanti: 122 de echipe, insumand aproape 2000 de elevi si liceeni, inscrisi la cele cinci sporturi: handbal, atletism, baschet, fotbal si volei. Din totalul de 55 de institutii de invatamant din Sectorul 1 al Capitalei, in competitiile sportive de anul acesta s-au inscris 48 de scoli si licee.

Scoala generala "Nicolae Titulescu" si-a adjudecat locul I la competitia de handbal baieti si baschet fete (gimnaziu V-VIII), devenind astfel cea mai premiata dintre scolile de la editia 2013 a Cupei. Colegiul Tehnic Feroviar "Mihai I" a castigat locul I la competitia de volei si fotbal (liceu si gimnaziu), devenind anul acesta liceul cu cele mai multe titluri.

Sportul de echipa cu cele mai multe inscrieri a fost baschetul, cu peste 390 de elevi participanti, iar atletismul isi pastreaza titlul de sport-rege al Cupei 1, cu peste 500 de inscrisi.

Colegiul National "Aurel Vlaicu" a castigat anul acesta titlul Cupa 1 la baschet baieti (liceu IX-XII), detinut anul trecut de Colegiul National "Ion Neculce", iar Colegiul National "Tudor Vianu" a cedat titlul la baschet fete (liceu IX-XII), in favoarea Liceului Teoretic "Jean Monnet".

Cei mai buni la atletism au fost sportivii de la Colegiul National "Tudor Vianu", Colegiul Tehnic de Material Rulant, Colegiul National "I.L.Caragiale", Liceul Teoretic "Alexandru Vlahuta", Scoala Gimnaziala "Titu Maiorescu", Scoala Gimnaziala "Nicolae Titulescu" si Scoala Gimnaziala "Geo Bogza".

Festivitatile de premiere au inclus concursuri si momente artistice precum show-ul de percutie al lui Orlando si momentele cantaretei Dalma Kovacs. Gazdele evenimentului au fost Dorina Florea si Bogdan Miu, pentru premierea elevilor de la gimnaziu, iar Carmen Bruma si Florin Grozea au intretinut atmosfera celei de-a doua parti a festivitatii, in care au fost acordate premiile pentru liceeni.

Cupa 1 este un proiect organizat de Primaria Sectorului 1, in parteneriat cu Asociatia Sport pentru Viata.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre