Primii pasi in lumea pianului

/ / Modificat: 2017-03-03
Primii pasi in lumea pianului

Odata ce te indrepti catre pian, tot orizontul tau se va schimba! Pianul este un instrument deosebit ce are ca scop dezvoltarea simultana a ambelor maini, cele 10 degete, ambele picioare, ambii ochi si creierul dumneavoastra, iata de ce orice persoana de orice varsta poate incepe cursuri de muzica si lectii de pian.

Imaginati-va copilul dumneavoastra , asezat la pian , citind notele muzicale si interpretand la o partitura. Iata un prim motiv in care cursurile de pian sunt o alegere deosebita.

La Music Academy studiul pianului presupune dezvoltarea imaginatiei, coordonarii motorii, astfel vom putea sa ne dezvoltam nu in ultimul rand emisfera stanga a creierului unde se gasesc centrii memoriei verbale si ai aptitudinilor muzicale.

O prima lectie incepe cu descoperirea instrumentului, a clapelor albe si negre, a pedalelor si nu in ultimul rand a sonoritatii acestuia.

Vom invata notatia muzicala, mai exact a notelor: DO-RE-MI-FA-SOL-LA-SI-DO’.

Limbajul muzical : Sunetul , prin care deosebim vibratiile unor corpuri elastice, diferenta dintre o coarda intinsa, ciupita, frecata sau lovita.Diferenta dintre sunetul vocii umane si sunetul instrumentelor .

Prin lectii de pian pentru copii la Music Academy vom descoperi valorile notelor muzicale : notele ca durata si Pauzele , Cheile muzicale ce au rol foarte important in notatia muzicala, mai exact stabilirea numelui si inaltimii unui sunet. Portativul : ce este alcatuit din 5 linii si 4 spatii , Masurile, ce indica numarul timpilor si valoarea lor.

Prezentarea Claviaturii ce este formata din 88 de clape si asezarea lor grupata cate 2 si cate 3.

Pozitia Corecta la pian : este esential sa avem o pozitie corecta pentru a reusii sa stapanim tainele pianului,o asezare corecta la mijlocul pianului, picioarele sunt asezate in dreptul pedalelor, iar pentru cei mai tineri pianisti se adauga un support pentru picioare. Antebratele si poignet-urile trebuie aliniate la o inaltime coespunzatoare , iar palemele vor fi rotunjite imaginandu-ne ca atunci cand tinem un mar .

Degetele sunt ferme si apasarea unei clape se face cu buricul degetului, nu cu unghiile.

O data ce am inteles acesti pasi, vom putea canta corect la pian, putem intelege o partitura , si putem incepe a canta prima nota : Do central !

Exercitiile ce le executam corect prin apasarea notei do cu mana dreapta apoi cu mana stanga iar la final cu ambele maini, ne asigura ca am trecut de primul pas in lumea pianului.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre