Premiul Drepturilor Copilului, acordat pentru prima data in Romania

/ / Modificat: 2011-11-07
Premiul Drepturilor Copilului, acordat pentru prima data in Romania

Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC) alaturi de partenerii sai implementeaza in perioada septembrie 2011 – decembrie 2011, proiectul Pentru cucerirea drepturilor noastre – Festivalul Drepturilor Copilului.

Festivalul Drepturilor Copilului are drept scop cresterea vizibilitatii implicarii persoanelor din diferite domenii (educatie, sanatate, protectie sociala, arta, cultura, mass-media, societate civila sau institutii publice etc.) in respectarea, promovarea si apararea drepturilor copiilor.

In cadrul acestui proiect se va acorda, pentru prima data in Romania, Premiul Drepturile Copilului unei persoane care a militat pentru drepturile copilului, care a luptat pentru respectarea acestora si a contribuit la schimbarea vietii copiilor.

Inscrierea candidatilor si jurizarea se va derula in perioada 1 noiembrie - 9 decembrie 2011, iar rezultatele vor fi facute publice in timpul Galei Premiului pentru Drepturile Copilului, care va avea loc pe data de 9 decembrie 2011. Metodologia de organizare a acestui concurs poate fi consultata pe pagina fonpc.ro, unde candidatii trebuie sa completeze inscrierea online, ei avand oportunitatea atat de a se autonominaliza, cat si de a fi nominalizati de catre o alta persoana.

Premiul Drepturilor Copilului este o forma de recunoastere publica a importantei si a valorii rezultatelor activitatilor derulare de catre castigator prin oferirea atat a unui trofeu "Drepturile Copilului", cat si a unui premiu in valoare de 1000 de euro.

"Acordarea acestui premiu pentru prima data in Romania este o deosebita onoare pentru FONPC, dar si un semnal ca recunoasterea activitatilor in sfera promovarii, monitorizarii si protectiei drepturilor copilului nu a fost o prioritate pentru societatea romana. Acest premiu este rezultatul parteneriatului dintre FONPC si actorii nationali si internationali implicati in domeniul drepturilor copilului si o oportunitate de a pune in evidenta eforturile remarcabile pe care profesionistii din Romania le-au avut de-a lungul anilor in vederea respectarii drepturilor copilului pentru o mai buna dezvoltare a copilului", declara Daniela Gheorghe, Director Executiv FONPC.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Drepturile copilului

Articole recomandate

Citeste si despre