Cum ii ajuta lenjeria de pat pe copii sa aiba un somn odihnitor

/ / Modificat: 2017-03-21
Cum ii ajuta lenjeria de pat pe copii sa aiba un somn odihnitor

Somnul este vital pentru buna functionare a organismului, asa ca este important sa acordam o atentie desavarsita alegerii lenjeriei de pat, mai ales cand vine vorba de copii. Este esential sa le asiguram celor mici toate conditiile unui somn linistit astfel incat acestia creasca sanatos si sa se dezvolte normal atat fizic, cat si psihic.

Un somn odihnitor il ajuta pe copil sa aiba o rezistenta optima a corpului si un sistem nervos echilibrat, iar pentru a dormi bine, acesta trebuie sa aiba un pat comod si o lenjerie de pat de inalta calitate, din materiale sau tesaturi usoare (in, matase, bumbac), care ofera confort, nu favorizeaza transpiratia si lasa pielea sa respire.

Vestea buna este nu mai trebuie sa pierzi timp pretios in magazinele de profil, ci ca poti achizitiona astfel de lenjerii de pat de calitate din magazinele online, care uneori acorda si reduceri sau oferte promotionale mai ales pentru clientii fideli.

Cum trebuie sa fie lenjeria de pat pentru copii?

Lenjeria de pat trebuie sa mentina corpul copilului la o temperatura potrivita, pentru ca acesta sa doarma mai bine, sa aiba somnul linistit. Cu alte cuvinte, copilului nu trebuie sa ii fie nici foarte cald, dar nici frig!

Sunt anumite materiale naturale care au capacitatea speciala de a fi perfecte si pentru sezonul cald si pentru sezonul rece, ceea ce este foarte important pentru somnul linistit al celor mici. Recomandate sunt lenjeriile de pat din in si bumbac 100% care absorb transpiratia si umezeala, nu se electrizeaza, astfel somnul fiind linistit si sanatos.

lenjerie-copii

Avand in vedere fapul ca pielea copilului este fina, este important sa se foloseasca materiale moi, netede, placute la atingere, care sa nu irite pielea si sa nu incomodeze. Pentru sezonul rece se pot alege lenjerii de pat cocolino care sunt pufoase si placute la atingere. Pentru perioada de vara se recomanda lenjeriile de pat din fibre de bambus care sunt confortabile, au protectie antibacteriana, pot oferi un bun control al umiditatii si temperaturii.

Daca observi ca somnul copilului tau este linistit, ca acesta se simte bine in pat, iar dimineata chiar prefera sa stea mai mult sa leneveasca decat este cazul, inseamna ca lenjeria de pat ii ofera acea senzatie placuta la atingerea ei, ca produsul este bun pentru corpul sau si tu, ca parinte, ai ales ceva deosebit, perfect pentru el.

In lunile de vara copilul poate folosi o lenjerie de pat din tesaturi naturale din fibre de in, care va face ca produsul sa aiba un drapaj deosebit, sa fie moale si racoros, sa ofere o senzatie placuta corpului, sa aiba o buna permeabilitate la aer, conductibilitate termica si capacitate de absorbtie a transpiratiei si umezelii.

Pentru a dormi bine copilul are nevoie de o igiena buna si de aceea mediul in care doarme trebuie sa fie curat, camera bine aerisita, iar lenjeria de pat spalata destul de des. Avand in vedere numarul de spalari la care trebuie supusa lenjeria in timp este bine ca aceasta sa fie realizata dintr-un material destul de rezistent la frecare si spalare. In cazul in care se alege o lenjerie din fibra de bambus, aceasta este destul de durabila dar trebuie spalata la categoria rufe delicate. In cazul materialelor din in si bumbac spalarea este usoara dar nu se recomanda stoarcerea energica pentru ca tesatura se deterioreaza.

lenjerii-pat

Lenjeria de pat pentru copii trebuie sa fie cat mai practica, sa nu se deterioreze usor in timp, sa nu se estompeze culorile la spalari repetate, sa nu se rareasca tesatura sau sa intre la apa foarte tare. De aceea trebuie mare atentie la alegerea dimensiunilor lengeriei de pat, sunt magazine care ofera o gama variata de modele dar si de marimi ale acestor produse. Materialele pot fi uni, multicolore, sau cu imprimeuri ce aduc bucurie pe chipul copilului.

Trebuie aleasa intotdeauna o lenjerie de pat de buna calitate dar care sa aiba totusi un pret accesibil pentru toata lumea.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre